Reklama:

Zapalenie Pęcherza Moczowego (156)

Forum: Zdrowie kobiety

Wtajemniczona
06-01-2016, 15:18:04

tym bardzie że zapalenie pęcherza lubi powracać, a to wszystko przez to, że mamy tak zbudowany układ moczowy.
Wtajemniczona
11-01-2016, 11:04:07

trzeba wyjątkowo zdać o siebie, o higienę intymną i żeby się nie przeziębić, więc ciepła bielizna zimą :)
Wtajemniczona
11-01-2016, 15:24:16

wiele czynników skłąda się na prawidłową pracę naszego pęcherza moczowego, trzeba o niego dbać zwłąszcza kobietom, bo może się to przerodzic w dużo groźniejsze choroby.
Wtajemniczona
08-02-2016, 12:32:19

I z tego samego powodu nie można przerywać leczenia zaraz po ustąpieniu objawów. Ja np na zapalenie pęcherza biorę urofuraginum, ból mija zwykle już po 1-2 dniach, ale tabletki biorę do końca opakowania, żeby na pewno wyleczyć infekcję i żeby nie przerodziła się ona w coś groźniejszego.
Początkująca
08-02-2016, 18:50:37

Treść zablokowana przez moderatora

Wtajemniczona
08-02-2016, 19:55:22

przecież niedoleczone zapalenie pęchrza moze doprowadzić do poważnych problemó z nerkami, a to już nie są przelewki, przecież nerki to obok serca, jeden z najważniejszych organó w naszym organiźmie.
Wtajemniczona
22-02-2016, 08:10:20

No na pewno nie można problemu lekceważyć. Im szybciej rozpoczniemy leczenie tym łatwiej będzie infekcję zdusić w zarodku, zanim się rozhula na dobre. W takim przypadku dobrze, że urofuraginum jest bez recepty, bo nie trzeba czekac na wizytę, tylko można od razu działać.
Wtajemniczona
22-02-2016, 10:44:46

to fakt, urofuragina jest na tyle dobra, że można ją kupić bez recepty, a rzeczywiście bardzo szybko uśmierza ból i działa.
gość
08-03-2016, 08:04:17

Treść zablokowana przez moderatora

gość
17-03-2016, 08:29:12

Jak miałam chory pęcherz to poddałam się kuracji preparatem Urolact. Dolegliwości minęły i szybko wróciłam do zdrowia. Informacje na temat leku, który zażywałam zamieszczone są na stronie pod adresem www.urolact.pl.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Cysta jajnika
Witam, byłam ostatnio u ginekologa i wykrył u mnie cystę o wielkości 9 cm, od razu wystawił mi skierowanie do szpitala na zabieg usunięcia. Jednak obawiam się zabiegu i związanych z nim kosztów. Mam takie pytanie czy leczenie ziołami ma sens i czy nie pogorszy mojego stanu. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.
gość
Niedrożny jajowód
Witam, lewy jajnik mam drożny natomiast jest on policystyczny,z kolei prawy jajowód niedrożny( laparaskopowo nie udało się udrożnić) czy jest szansa naturalnego poczęcia? Czy pozostaje już tylko in vitro?
gość
Interpretacja wyników AMH
Witam, chciałabym dowiedzieć się czy moje wyniki Amh są prawidłowe, czy raczej zaniżone. Dodam,że mam 33 lata i AMH wyszło mi 1.85 ng.
gość
Zbyt cienkie endometrium
Cześć, regularnie co roku chodzę na USG transvaginalne i zawsze lekarze mi mówią, ze wszystko jest w porządku i kolejna wizyta za rok, więc brałam to za pewnik, skoro ja sama się na tym nie znam. Po ostatnim badaniu z czystej ciekawości sprawdziłam ile mm powinno mieć endometrium i wszędzie jest napisane, że u kobiet w wieku rozrodczym powinno mieć minimum 7mm, a moje ma 2,3mm. Zaczęłam się tym martwic, bo w najbliższej przyszłości planuję mieć dziecko, ale nikt z lekarzy nigdy nie zwrócił mi na to uwagi, żeby coś było nie tak z moim endometrium i że to może skutkować niepłodnościa. Miałyście podobną sytuację?
Reklama: