Reklama:

Torbiel na jajniku (1361)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
13-12-2006, 19:19:00

widac nie jestem sama bardzo dużo dziewczyn cierpi na to schoorzenie ja dowiedzilam sie przez przypadek ze mam torbiela dopiero dzisiaj bardzo sie przerazilam ale lekarze maja dopiero zadecydowac czy bede szla na lekach czy operacja mnie czeka bardzoe sie boje ale wiem ze mam wparcie dziewczyny damy rade
gość
15-12-2006, 13:04:00

A ja jestem właśnie po laparotomii. Miała być torbiel a okazało się,ze to był rak jajnika. Badajcie się dziewczyny! Żeby nie było za późno...
gość
15-12-2006, 13:31:00

Kurcze mam nadzieje, ze to nie losliwy ten rak, bardzo Ci wpolczuje, bo ja tez malo co zawalu nie dostalam jak czekalam na wynik badania;/ A ile masz lat? I jak to mozliwe ze sie przeksztalcil w raka.Trzeba sie badac, nie wazne ze jestes dziwica i masz 20 lat, bo jak widac nawet 13 sto latki maja te przeklete schorzenia;/ Moja babcia znala zakonnice co umarla na raka narzadow rodnych, miala przezuty na piers.Pamitajcie, ze jesli w waszej rodzinie jakas kobieta miala raka, babcia, ciocia i jest o bliska rodzina trzeba robic wszystkie badania bardzo dkladnie, warto tez zrobic badnia genetyczne.Mam 2 kolezanki i jednej parbabcia umarla na raka piersi, pozniej babcia na to samo i jej mam miala ampuowna piers, bo okzalo si ze ma guza;/ Nie wiadmo co ja czeka w przyszloscu.Zas 2 kolzanki babcia umala na raka narzadow rodnych i jej mama ma rak piersi zlosliwego, takze widzicie ze wszystko jparte jest na genach.Trzeba sie badac.Pozdrawiam Marta
gość
15-12-2006, 18:13:00

Lekarz powiedział,że zalążek tego miałam w sobie juz w życiu płodowym...na szczęście to nie był złośliwy. Tak-badać sie trzeba,bo moze byc za późno...ja nie chcę myslec co by moglo sie stac,jakby to sie w postac zlosliwa przeksztalciło...
Początkujący
18-12-2006, 11:06:00

moja dziewczyna ma torbiel czy to grozi niepłodnościa?[addsig]
Cahir
gość
18-12-2006, 12:17:00

Nie nie grozi. Jeśli nie uda się tego pozbyć poprzez tabletki,wtedy pewnie czekac ja będzie operacja. Tam najczęściej lekarz usuwa torbiel i zostawia cały jajnik. Jednakże może się zdarzyć,ze uszkodzi ona jajnik i trzeba go będzie usunąć(lekarze starają się usuwać jedynie zniszczoną częśc-nawet 20%jajnika pracuje jak normalny!). A nawet jeśłi w najgorszym wypadku lekarz musiałby usunąc jajnik to i tak z jednym jajnikiem kobiety zachodza w ciąże i rodza zdrowe,cudne bobaski Nie ma sie czego bac. Wiem z doświadczenia
gość
20-12-2006, 08:49:00

Hej. Mam 13 lat i dziś lekarz po badaniu USg wykryl u mnie Torbiel... Fakt faktem, że da się to wyleczyć, ale strasznie się boję, że w przyszłości mogę mieć znowu problemy z jajnikami Dziewczyny, trzymajcie się
gość
21-12-2006, 19:09:00

gość moja koleżanka miała torbiela i wycieli jej cały jajnik ,miała ok.20 lat.W ciąże zaszła za pierwszym!!!!!!!!! razem.Głowy do góry!
gość
21-12-2006, 19:20:00

gość Dziś sama mam torbiel i jak wy boję się.Wykryto go 3 miesiące temu brałam hormony ,a dziś ma4,7 lekarz mówi ,że to dobrze bo rośnie i pęknie.Poradżcie!
gość
21-12-2006, 19:23:00

gość.Wtedy miał 3 cm.A jak pęknie i dostane krwotoku?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: