Reklama:

Torbiel na jajniku (1361)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
22-12-2006, 22:51:00

Jak ja mialam torbiel to tabletki mialy spowodowac to,ze ona sie zmniejszy,peknie i zostanie wydalona. Mi niestety ciągle rosla i w koncu skonczylo sie operacja(5x4cm).Ja radze isc sie jeszcze jakiegos lekarza poradzic.Ale w koncu ja jestem tylko laikiem wiec tez sie moge mylic,ale skonsultowac sie zawsze warto-po co sobie biedy narobic???
Pzdr i nie martw sie - bedzie dobrze
Początkująca
23-12-2006, 10:29:00

Witam mam 23 lata i wykryto u mnie torbil na janiku wilekosci 9cmx6cm jestem juz po operacji 3 tygodnie.Operowana bylam w Poznaniu w klinice ginekologicznej rana sie ładnie goi i prawie juz jej nie widac szycie mialam bardzo ladne.Tez sie obawialam troche ale wszystko poszlo dobrze niestety musieli mi troche usunac jajnika gydz byl juz zniszczony przez torbiela.Miałam narkoze i po operacji chyba jak kazdy wszystko mnie bolala ale juz drugiego dnia wstalam sie umyc a trzeciego jak odlaczyli mi cewnik juz chodzilam.Wiec nie bojcie sie niczego.Najlepiej chodzic do ginekologa regularnie i sie badac bo moze byc za pozno.Pozdrawiam
Iza
gość
24-12-2006, 18:37:00

Witam, mam pytanie, czy torbiele na jajniku zawsze objawiają się bólami? czy jest możliwe, ze boli tylko w niektóre dni np przez tydzień, niezaleznie od dni cyklu, mam bóle prawego boku, właściwie to boli mnie nawet z tyłu tak jakby nerka ale to nie jest nerka, wybieram się do ginekologa wtedy dowiem się dokładnie co to jest, ale czy możliwe żeby jajnik był tak wysoko tzn. prawie na wysokości pasa? lekarze nie mogą ustalić co mnie boli, dlatego postanowiłam się tutaj dowiedziec czy tez miałyscie takie objawy
gość
24-12-2006, 21:37:00

Ja miałam torbiel 8x5 cm i brzuch bolał mnie tylko 2 razy, ale ostro, myślałam nawet, ze to wyrostek, bo był zlokalizowany właśnie po prawej stronie podbrzusza, było to tak mniej więcej w czasie kiedy miałam mieć owulację. No i miałam silne krwawienie w czasie miesiączek. Tylko, że mnie bolało nisko, nie wiem czy na wysokości nerki to może być torbiel na jajniku. Najlepiej idź do dobrego ginekologa, który zrobi ci USG. Wtedy bedziesz na pewno wiedzieć, czy masz torbiel czy nie.
gość
25-12-2006, 17:38:00

witam wszystkich!mam 18 lat.tak czytam o tych torbielach i zaczelamsie martwic.Mam problemy z miesiaczka-jest barzdo nieregularna, wystepuje zadko i krwawienie jest naprawde malusieńkie. Czy mogę mieć torbiel?czym ona sie objawia?
wiem ze powinnam isc do ginekologa i tak tez zrobię.Chciałabym by zrobił mi przy badaniu USG brzucha bym wiedziala czym spowodowane są moje miesiączkowe problemy.jakie miałyście objawy tego,że macie torbiel??
gość
25-12-2006, 19:16:00

Hej mam na imie Sandra i mam 16 lat.4 tygodnie temu wykryto u mnie torbiel jajnika prawego wielkości 5 cm.dzisiaj mienly 2 tygodnie od operacji.po wielu badaniach ginekologicznych stwierdzono ze to torbirl "czekoladowy" czyli krwisty.Mogl on sie wziać z tego iż miałam nieregularna miesiączke i krew zamiast wypływać gromadziła sie z czego zrobił sie ten torbiel.po operacji dowiedzialam sie ze mialam również guzka na macicy (ale nie wiem jeszcze z czego mógł sie tam wziąść)wycięto mi 3/4 jajnika ale macica zostala nie naruszona.w srode jade na kontrole poniewaz trzeba miec pewnosc czy nie ma przerzutów i czy torbiel nie nest nowotworowy.a Operacja to nic strasznego pozdrawiam
gość
27-12-2006, 19:57:00

aga moje objawy przy torbielu to bardzo silne ,gwałtowne na szczęście krótkie bóle,raz nawet musiałam wezwać pogotowie,ale i tak nie wiedzieli co jest przyczyną,oraz 2-dniowe lekkie plamienie przed miesiączką
Początkująca
27-12-2006, 22:30:00

Witam! mam 17 lat i jestem trzy tygodnie po operacji. Maiłam torbiela na lewym jajniku 10cm, podczas operacji okazało się, że na prawym też miałam tylko mniejszego. Dzisiaj już czuję się w miarę dobrze, jeszcze czasami boli ale to da się wytrzymać w porównaniu do wcześniejszych. Za dwa tygodnie mam kontrole i mam nadzieje, że wszytsko będzie dobrze i nie będę miała póżniejszych nawrotów.
Początkująca
30-12-2006, 12:51:00

od jakiegos czasu boli mnie prawy jajnik. wczoraj poraz pierwszy weszlam na to forum i bardzo mnie zainteresowało. przeczytalam wypowiedzi dziewczyn w roznym wieku nawet 14 latki i troche sie przestraszylam.chcialabym wiedziec czy to moze byc torbiel czy to moze tylko fałszywy alarm...ale boje sie isc do ginekologa bo nie kompletnie nie wiem jak to wyglada....prosze o jakis zarys tego badania i chcialabym wiedziec czy to boli.... bardzo sie boje a narazie jestem z tym sama...
diablica
gość
30-12-2006, 14:47:00

Diablico badanie ginekologiczne na prwde nie jest straszne, ja tez sie balam pierwszy raz isc. Nie czekaj z tym bo jesli to torbiel to trzeba zacząć leczenie. Jeśli byś chciała coś dokładniej lub w ogóle pogadać to to moje gg 6416076. Pozdrawaiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: