Reklama:

Torbiel na jajniku (1361)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
25-11-2006, 21:34:00

CZEŚĆ LETHEKO!MÓJ GINEKOLOG POWIEDZIAŁ,ŻE MOŻNA UPRAWIAĆ SEX ALE BEZ WIĘKSZYCH AKROBACJI,ALE LEPIEJ SPYTAJ SIĘ SWOJEGO GINEKOLOGA BO MOŻE MAMY INNĄ SYTUACJE.A JAKIE BIERZESZ TABLETKI?JEJKU MAM TYLE PYTAŃ?!DOBRZE ,ŻE WESZŁAM NA TO FORUM BO PRZYNAJMNIEJ SIĘ COŚ DOWIEDZIAŁAM.
gość
25-11-2006, 21:36:00

cześć !
ja miałam badanie przez odbyt kiedyś,i nic strasznego nie ma się czego bać
Początkująca
26-11-2006, 03:26:00

Cześć!!
Przez pierwsze dziesięć dni mam brać DUPHASTON później dzień lub dwa przerwy i w pierwszym dniu okresu mam zacząć brać REGULON.
Nigdy nie spodziewłam się, że coś takiego może mi się zdarzyć. Tymbardziej, że nic mnie nie bolało.
Pozdrawiam
gość
28-11-2006, 18:37:00

własnie wrocilam z USG. dowiedziałam się ze mam torbiela wielkości 6,5 cm. więc dosć spory!!
ale ginekolog , teraz zalecił mi leczenie farmakologicznie, i po dwóch miesiącach, mam się głosic na kontrolę. czy przypadkiem nie rośnie, albo w dobrym stanie zanika.
troszke sie boję o wynik za 2 mce. ale cóż musze czekać ....
gość
29-11-2006, 22:55:00

Witam! mam na wyniku usg napisane, że moje jajniki są "drobnotorbielowate na obwodzie i wyraźnym zrębie", i jeszcze "zatoka Douglasa wolna. A na badaniu cytohormonalnym: "cykl jednofazowy bezowulacyjny; w kolejnych rozmazach obniżony efekt działania estrogenowego". Czy ktoś mi to może przełożyć na polski??! będę wdzięczna. Dostałam Estrofem i Provera na dwa miesiące.
gość
30-11-2006, 01:00:00

wiesz czasmi leki nie pmagaja, moim zdaniem to jest bez sensu takie leczenie bo i tak torbiel wraca...przedzej czy pozniej, ale zycze ci powodzenia...
gość
01-12-2006, 09:10:00

Hej :] wczoraj wykryto u mnie torbiel wielkosci 4 cm boje sie strasznie najbardziej obawiam sie badania u ginekologa poniewaz bedzie to moja pierwsza wizyta ;( pomozcie i napiszcie czy to boli ?? bardzo was prosze !
gość
01-12-2006, 21:21:00

27-03-2006 o 15:14, mkomecka :
Przepraszam nie dodałam, że w szpitalu po operacji jest się ok 7 dni, po laparoskopii ok 4 dni. Brzuch jest obolały i ogólnie organizm jest zmęczony. Ale nie wolno sie nad sobą rozczulać. Ja po laparoskopi wstałam z łóżka po 2 godz. od zabiegu. Po operacji trwa to troche dłużej. Jajniki zostawili mi oba ale jednego troche wycięli chociaz wcale nie było takiej potrzeby. W tym miejscu powstała taka zatoczka a w niej cała masa zrostów, które później bolą.
gość
04-12-2006, 10:28:00

dziewczyny czy ktoras z was miala infekcje po cewniku.ja mialam operacje 3 tyg temu i od 2 tyg mam inefkcje drog moczowych?miala tez tak ktoras?
gość
06-12-2006, 08:59:00

kose

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: