jestem hmm 3 dzien po operacji, ale juz w domu;D w sumie w czwartek mialam operacje a dzisiaj juz wyszlam.ogolnie napisze tyle, nie taki diabel straszny jak go maluja;D czyli slowo operacja wzbudza strach, ale ona wcale a wcale nie jest straszna, powaznie.ja zaczelam pamikowac w drodze na sale operacyjna i tam dostalam drgawek strasznych ze stresu;/ ale szybka interwencja chirurga uczynila cuda;D dostalam walium, rozmazal mi sie obraz i juz przestalam sie bac

wkucie igly na kroplowke, wogole nie boli jesli tak ktos myslam podobnie jak i jej wyciagniecie

a ogolnie walium zaczelo szybko dzialac bo po wpuszczeniu go w zyle po 2 sek(doslownie) czulam sie swietnie, z wielka checia powtorzylabym ten experyment ale juz nie zwiazany z pobytem w szpitalu

pozniej dali mi maseczke, 3 krotkie wdechy i.......... juz bylo po wszystkim a opracja trwala jakies poltora godziny.mialam laparotomie a cysya byla ogromna ponad 15 cm, jak polod
dziecka w 3-4 miesiacu ciazy, trudno to sobie wyobrazic;/ nie chcialam wierzyc ze to juz koniec i klocilam sie z lekarzami ze czemu to tak dlugo trwa, ale jak wrozcilo juz wszystko i poczulam bol to blagalam zeby cos dali na zlagodzenie.bylam operowana w sydney, wiec mialam maszyne, ktora sie wlaczalo guzikiem i ona wpuszczala mi do zyly srodki przeciwbole.opercje znioslam poprostu swietnie, zero wymiotow, zawrotow a wieczorem juz bylam w stanie rozmawiac przez kom a obudzilam sie juz o 5 rano.bol jest taki ostry ale jak sie ma srodki przeciwbole da sie zniesc, pozniej jest juz lepiej. stracilam lewy jajnik wraz z jajowodem;/ a dzisiaj mnie piecze tam gdzie mi go brakuje, myslicie ze to normalne?bo trzoszke panikuj a nie chce brac srodko na bol bo mnie brzuch po nich boli;/ a i po operacji jak juz jest sie w domku, to trzeba pamietac ze sie nie nalezy obzerac ja dzisiaj tk zrobilam, skutki byly oplakane;/ zaczal sie straszny bol zoladka i kupka co godzinke, nie polecam, mozna jesc al malo i czesto.i leki najlepiej brac na pelny brzuch, zeby nie bylo boli.trzeba jesc jedzeie szpitalne, mimo ze ochydne w pierwsze dni, bo gazy sa straszne jak sie nie je.wzywac lekarza i jak najszybciej wstawac, bo im dluzej sie lezy tym gorzej z chodzenim i z oddychaniem, ja tak mialam;/ nie chodzilam a pozniej jak chcialam to myslaam ze sie udusze;/ 2 metry byly dla mnie jak 2 km i bol kregoslupa i nie mozna hodzic za duzo tak jak ja dzisiaj zrobilam wiec moze dlatego mnie boli, nie wiem.i myslec pozytywnie bo to najwazniejsze, ja sie juz nie moge doczekac tego jak zaloze buty na obcasie:D a i traci sie na wadze, np po mnie widac okropnie ze schudlam;/ waze normalnie 53kg przy 168cm a teraz waze 50kg, wyszly mi wszystkie kosci na szyji i rece mam jak patyki, wygladam jakbym miala anoreksje;/ ale brzuch mi zmalal po wycieciu o jakas polowe...pozdrawiam moj mail to:magicznamarta@vp.pl