Reklama:

Torbiel na jajniku (1361)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
17-11-2006, 05:02:00

a dlaczego masz teraz niby poronic? z tego co sie orientuje to jak kobieta ma torbiele i zachodzi w ciaze to one samoistnie pekaja czy cos w tym stylu.a jakbys poronila to raczej nic by sie nie stalo, zreszta nie jestem lekarzem
gość
18-11-2006, 10:50:00

Witam
Dziewczyny, ja mam podejrzenie o torbiel na prawym jajniku... Przedwczoraj bylam u ginekologa i pani doktor zrobila mi USG jamy brzusznej, ale stwierdzila, ze badanie nie jest do konca miarodajne, poniewaz nie mialam pelnego pecherza moczowego i bylo slabo widac jajniki. Watpliwosci co do prawego jednak sa... Na monitorze widac bylo ok. 1,5 cm, rozmazany obszar przy prawym jajniku Niepokoje sie , mimo ze pani doktor nie kazala mi martwic sie na zapas... Nigdy nie mialam powazniejszych problemow ze zdrowiem, takze u mnie w rodzinie nikt nie spotkal sie z takim przypadkiem. Ehh, poczekamy, nastepne badanie mam 12 grudnia, po miesiaczce.
gość
22-11-2006, 17:52:00

Cześć !! wiem co to znaczy bo juz od około 3lat leczę się na to główno jak zaczęłam się leczyć to też lekarze mi przepisali antykoncepcje ale okazało się mało skuteczna !!!! W wieku 15 lat musiał przeżyć ten nieznośny ból ... i badania ginekologiczne to było jeszcze gorsze!!!!!. Ale stwierdziłam ze jak trzeba to trzeba i zrobię wszytko żeby wyzdrowieć. A dzisiaj lekarze chcą mnie wziąć pod nóż i oczywiście się zgodzę bo nie chcę całe życie stosować leków. Liczę ze będzie dobrze :D:D bo musi tak być !!! aha i nie przejmuj się bo mój torbiel ma 5,6 cm i nie zmniejszył się tylko wręcz przeciwnie !!!Jak będę po operacji to napisze co i jak !!! Pozdrawiam Magda!!!
gość
23-11-2006, 17:26:00

Hej!!!!!!
Ja miałam USG i jest podejrzenie przetrwałego pęcherzyka Graffa 32mm. Czy to jest torbiel??????
gość
23-11-2006, 19:01:00

Hej... mam 17 latecek i mam maly problem niwiem cio mam robic Ma Torbiel to jush 2 w moim zyciu wiec znam te bole na pamiec teraz mam 5.5cm a wczesniej 3 lata temu mialam wiekszego 6,8cm na iles tam .....i wyleczylam go prochami ale nie tymi anty bleee ale cio najgorsze mam jeszcze zapalenie jajnika i nie mam okresu a mialam go zawsze co miecha i niewiem cio siem dzieje czy ktos mi umie na to odpowiedziec...;/ prosze o pomoc :***
gość
24-11-2006, 17:47:00

sluchajcie mam sprawe czy jak mam torbiel i zazywam lek Gravistat to moge pic alkohol?
gość
24-11-2006, 21:44:00

hejka CZY MOZECIE MI NAPISAC JAK WYGLADA BADANIE GINEKOLOGICZNE PRZEZ ODBYT?? NIE BYLAM U GINEKOLOGA NIGDY A MAMA MI PODPOWIADA ZBEYM POSZLA DLA ZDROWIA CZY COS TAM, A MAM 16 LAT I NIE WSPOLZYLAM JESZCZE WIEC WIEM ZE WTEDY BADAJA PRZXEZ ODBYT ... ALE JAK!? TROCHE SIE BOJE
Początkująca
25-11-2006, 12:49:00

WITAM!!
Jestem nowa na forum. Znalazłam się tutaj ponieważ wykryto u mnie wczoraj torbiel na jajniku. Dostałam tabletki na wysuszenie torbiela i za miesiąc mam się zgłosić do kontroli. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy seks w tym okresie jest dozwolony????? Zaznaczam, że nie miałam żadnych buli a wizyta u ginekologa była kontrolna gdyż używałam plastrów anty.
gość
25-11-2006, 21:19:00

CZEŚĆ
gość
25-11-2006, 21:30:00

CZEŚĆ,WIDZE ,ŻE NIE TYLKO JA MAM TEN PROBLEM,MAM 26 LAT I 3 TYG.TEMU WYKRYTO U MNIE TORBIEL,PODCZAS USG.POSZŁAM DO GINEKOLOGA PONIEWAŹ PODCZAS STOSUNKU ODCZUWAŁAM STRASZNY BÓL.11 MIESIĘCY TEMU URODZIŁAM SYNKA,PRZEZ CIĘCIE CESARSKIE I TERAZ SIĘ ZASTANAWIAM,JAK BĘDĄ MI ROBIĆ OPERACJE,CZY BĘDĄ ROZCINAĆ MÓJ SZEW.BARDZO SIĘ BOJE OPERACJI,NARAZIE BIORE TABLETKI ANTY.I MAM ZA 3 MIESIĄCE SIĘ ZGŁOSIĆ I WTEDY SIĘ OKAŻE CO BĘDZIE DALEJ.MÓJ TORBIEL MA 5,2.A WCIĄGU 2 TYG.URÓSŁ PRAWIE 3 CM.CZY ZNACIE DOBREGO GINEKOLOGA Z KALISZA A MOŻE Z POZNANIA??BĘDE WDZIĘCZNA ZA JAKIEŚ WIADOMOŚCI.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: