Jeśli chodzi o zwolnienie lekarskie, to tyle dostałam w szpitalu i druga dziewczyna, która ze mną była też tyle dostała. Nie wiem czy to zależy od szpitala.
Siusiać zaraz po operacji się nie da bo przez pierwszą dobę leżysz na pooperacyjnej, jesteś zacewnikowana i raczej się nie wstaje, ale już w drugiej dobie usuwają cewnik i każą wstawać, więc możesz sobie robić co chcesz

Ranę natomiast miałam cały czas zabezpieczoną opatrunkiem i kazali mi ją dopierościągnąć po trzech dniach od wyjścia ze szpitala.Warto wziąść gąbkę, bo trzeba się tak myć, zeby nie zamoczyć opatrunku.
Golą do zera

Ja się sama nie wygoliłam tak dokładnie, bo w pierwszej wersji miałam mieć tylko łyżeczkowani więc pielęgniarka to za mnie zrobiła. Hegar też robią
Po operacji możesz liczyć tylko na kroplówki i gorzką herbatę lub wodę, chyba w trzeciej dobie dają sucharki i obrzydliwy kleik. W czwartej też dają takie raczej lekkostrawne jedzenie i mało. Dopiero w piątej można coś konkretnego zjeść, ale wtedy to już się przyzwyczajasz do niejedzenia

Kilka kilogramów na pewno zrzucisz

bo przed operacją też nie można jeść
W tym szpitalu, w którym ja byłam operowana podają takie zastrzyki w brzuch, które musiałam nauczyć się sama robić, bo do tearz je jeszcze robię, to jest profilaktyka przeciwzakrzepowa.