Reklama:

Torbiel na jajniku (1361)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
26-10-2006, 14:19:00

Cześć wszystkim, mam 28 lat i zdiagnozowaną torbiel na lewym jajniku, wielkość ok. 7 cm z lekką tendencją powiększania się. Tabletki nic nie pomogły i mam skierowanie na laparoskopię. Konsultowałam się u trzech ginów i jak wszyscy byli zgodni to odpuściłam Kilka miesięcy czekałam na wyznaczenie terminu operacji i wreszcie wczoraj zadzwonili i mam mieć zabieg za dwa tygodnie. Pytali czy nie będę mieć wtedy miesiączki, ale u mnie są tak nieregularne, że nigdy nic nie wiadomo. Nigdzie nie mogę się doczytać, czy do operacji trzeba być "tam" wygoloną? Trzymam kciuki za wszystkie kobitki (i za siebie też oczywista)
gość
26-10-2006, 15:02:00

nie trzeba byc wygolona az do łysego hahaha ale tylko troche tak jak do bikini.zycze powodzenia ja mam to za soba.
gość
27-10-2006, 09:10:00

no ja mam miec za 2tyg tez ale laparotomie.mam cyste 13 cm i lekrz powiedzial ze najlepszym rozwizaniem jest zwykle ciecie.powiedzila ze zaoszczedza mi jajnik wiec nie ma o co sie martwic.moze ktoras wie na czym polega badanie na reakcje na narkoze? mam takie miec w czwartek ale za brzdo nie wiem co beda mi robic.czy mnie uspia, czy krew pobiora? czy cos z sercem.jak ktoras wie to niech napisze, bede wdzieczna
gość
27-10-2006, 09:36:00

Cześć.Co prawda nie mam pojęcia jak wygląda to badanie na reakcję na narkozę(może w necie coś na ten temat znajdziesz??),ale mam do Ciebie prośbę-bo ja też bede miec laparotomię ,ale dopiero w grudniu(bo nie miałam szczepienie na zółtaczkę a to obowiązkowo mieć muszę).Czy-oczywiście jak bedziesz miec siły,możliwosc napisalabys juz po operacji jak to dokladnie wyglądało??bardzo bylabym Ci wdzieczna.
Katja
gość
27-10-2006, 18:06:00

hej wam!!!Ja mam tagże 16 lat i jakoś nie dawno zaczął mnie boleć brzuch poszlam do lekarza i powiedzial ze mam torbiela jest ogromny!!!62mm na 50mm....konsultowałam sie z innym lekarzem ginekologiem i nie chcial mi nic powiedzieć! bardzo sie boje bo któraś z was napisala ze pierwotniaki tez trzeba operować!!najgorsze jest to ze powiedziano mi ze po kazdym torielu zostaje ranka i jest prawdopodobieństwo ze nie bede miala baby!!!!!trzymajcie sie
gość
28-10-2006, 07:38:00

do dzewczyny co chce wiedzeec cos na temat laparotomii jak juz bede po. postaram sie napisac jak najszybciej po operacji.jak chcesz pogadac to pisz na maila: magicznamarta@vp.pl lub na gg: 7202363.
gość
28-10-2006, 11:40:00

gość
28-10-2006, 20:55:00

Mam pytanie czy lekarz gin robił wam jakies badanie inne albo zlecił oprocz tego USG?? Bo moja tylko tyle zrobiła. A ja mam juz drugi raz w tym samym miejscu. i to jeszcze większego. Dzięki za odpowiedz.
Ania
Początkująca
29-10-2006, 09:28:00

Witam serdecznie.Jestem nowa na forum i czytam wasze opowiesci.Kzada z Nas ma jakis problem odnosnie jajnikow...Przeszlo rok temu,na wykladach poczulam pieczenie u dolu brzucha...nie zastanawiajac sie,pojechalam na pogotowie...tam zrobili mi wszystkie podstawowe badania i stwierdzili,ze to wyrostek...po 2 godzinach bol po kroplowkach nie ustapil,wiec yrobili USG i wysylo,ze mam trorbiela 6cmX6cm...za godzine bylam juz na stole operacyjnym i w nocy przeprowadzali mi operacje jajnika prawego-przy okayji wycieli mi wyrostek.Mam klinowe wyciecie jajnika wraz z torbiela.Potem czekalam na wyniki histo..i okazalo sie,ze byl to zwykly torbiel,niegrozny... Teraz ostatnio zaczal mnie znow bolec brzuch..poszlam do ginekologa i co?znow torbiel ...ale teraz staram sie o dzidzke i mam nadzieje,ze skoncza sie wkrotce moje problemy z jajnikiem...a jeszcze chcialam dodac,ze nie moge brac zadnej antykoncepcji hormonalnej...pozdrawiam serdecznie
Dorotka84
gość
29-10-2006, 11:06:00

hej!czy moze ktoras z dziewczyn sie orientuje odosnie tego jak dlugo w polsce bede zmuszona czekac na oprecaje.jestem za garnica ale nie wiem czy moje ubezpiczenie pokrywa te koszta, dowiem sie we wtorek.w polsce mieszkam na dolnym slasku, najprawdopodobniej bym byla operowna w katedrze wroclawskiej taki duza klinika.moja torbiela ma 15 cm wiem ze raczej czekanie nie jest wskazane, mam wszystkie wyniki zrobione tutaj w tym tomgrafie miednicy i przejde badania dotyczace reakcji na narkoze czy cos wtym stylu.czy to wystarczy zeby pojsc na stol operacyjny jak najszybciej?nie moge czekac w polsce.prosze napiszcie cos co o tym myslicie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: