Reklama:

Torbiel na jajniku (1361)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

Początkująca
13-04-2009, 14:56:00

cześć ja miałam 16 lat jak u mnie wykryto usunęli mi częściowo jeden jajnik później miałam drugiego teraz mam 25 lat na razie spokój ale nie mogę zajść w ciążę już 2 latka.
[url=http://www.przewodnikmp.pl] [img]http://www.przewodnikmp.pl/img-061020070213.png[/img] [/url]
gość
14-04-2009, 16:19:00

ja mam 14 lat i wykrytou mnie torbieljajnika prawego 4,5 cm. juz jest usuniety(operacyjnie). nie bylo tak zle, ale czy one powracaja?? czy w przyszlosci bede mogla miec bez zadnych problemow dzieci??
Początkująca
21-04-2009, 20:43:00

hej dziewczyny, byłam 2 dni temu u ginekologa, który mnie poinformował na mam torbiel na lewym jajniku ok.3 cm srednicy, wcześniej, przed okresem miałam dużo stresu, brałam mnóstwo tabletek przeciwbólowych i antybiotyk. Ginekolog mi powiedział, że to mogło spowodować, iż pęcherzyk graffa nie pekł na czas i dlatego teraz powstała torbiel. nic mi nie przepisał tylko kazał czekać do następnego okresu, bo prawdopodobnie po okresie ten pęcherzyk peknie i po kolejnej miesiączce mam zrobić usg aby sprawdzic czy tak rzeczywiście się stało..czy któraś z was miała taki sam przypadek? wcześniej nie miałam żadnych problemów z miesiączką, wszystko regularnie, bez większych bóli...za ok.6 dni powinnam dostac okres i zaczynam czuć ze ten jajnik boli..martwie się, szczególnie ze obecnie przebywam za granicą i będę musiała szukać tutaj ginekologa...
maripossa
gość
26-04-2009, 12:07:00

Hej. Słuchaj ja mam 22 lata niedawno miałam przeprowadzoną operację tzw laparoskopię miałam na prawym jajniku torbiel 5 cm na 8 cm także dość duży. Będzie cię boleć cały brzuch mnie bolało dosłownie wszędzie z lewej strony tez i z prawej i po środku to zależy a miałam tak jak Ty. Taki mały myślę ze można próbować osuszac zgłoś sie do lekarza innego najlepiej prywatnie. i zrób usg domaciczne na nim wszystko widać bardzo dobrze. Niestety u mnie nie było mowy o osuszaniu ale unikłam cięcia brzucha mam tylko trzy dziurki najgorzej jednak na tym cierpi pępek, ale jest ok.
gość
26-04-2009, 17:56:00

hey...czy majac torbiel mozna uprawiac sport??
gość
26-04-2009, 21:23:00

sport? hmm chyba jednak odpada a szczegolnie przy endometrialnym...
ja niestety nie uchronie sie przed operacja... a mialam taka nadzieje... a jeszcze widze ze duzo kobiet ma problem z zajsciem w ciaze... nie nastawia mnie to pozytywnie;/ musze jeszcze zdecydowac jakim sposobem... laparoskopia czy minilaparotomia... co lepsze sama nie wiem...
Wiewiór
gość
27-04-2009, 15:13:00

DZIEWCZYNY , MAM PYTANIE...
CZY MOŻNA MIEC TORBIELA NA JAJNIKU I NIC O TYM NIE WIEDZIEC?
CHODZI MI O OBJAWY CZY ZAWSZE WYSTĘPUJĄ JAKIEŚ CZY MOŻNA GO MIEC I O TYM NIE WIEDZIEC? PROSZĘ WAS O ODPOWIEDZ
gość
27-04-2009, 21:29:00

Uważam, że można o tym nie wiedzieć... to nie zawsze daje oznaki
gość
28-04-2009, 08:34:00

Witam.
Torbiel 6 cm na 6 cm zniknęła po przyjmowaniu hormonów
3 miesiące walki ale udało się !!!!!
Teraz mogę strać się o dzidziusia
Chodź z jednym jajnikiem nie będzie to łatwe o ile w ogóle będzie możliwe
Trzymam za was kciuki nie dajcie się operować najpierw próbujcie tabletkami rozgonić, zabieg to ostateczność .
gość
28-04-2009, 14:12:00

Cześć, mam pytanie do WAS...
... 13 maja dostałam plamienia, na nastepny dzień przestałam krwawić, ale kolejnego dnia znów zaczełam... byłam z tym u pani ginekolog, po badaniu USG stwierdziła u mnie torbiel o średnicy 4 cm na lewym jajniku. Przepisała mi lek - Duphaston, który musiałam zażywć 2 razy dziennie przez 10 dni. po tej kuracji miałam dostac okres... Miałam ,,, ale juz trzeci dzień mija i dalej nie dostałam... nie wiem co sie dzieje... i tu pojawia sie moje pytanie... Czy Ktos miał podobnie lub tak samo ?? Strasznie sie tym martwie.. bo nie wiem czy tak ma być... Prosze o odpowiedź...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: