gość 01-01-2025, 20:49:53gość 01-01-2025, 14:18:26gość 31-12-2024, 17:44:27
Licze na to ze skoro krew wyszła ok to będzie dobrze bo gdyby było coś na rzeczy byłyby odchylenia :/ mam racje ?
Niestety nie zawsze 'coś na rzeczy' wychodzi w krwi. Tak samo jak nie zawsze wyjdzie w USG. Dobre USG lub dobra krew, albo nawet i jedno, i drugie gwarancji nie da, niestety (nic jej nie da). Zawsze jakieś prawdopodobieństwo zostaje nawet przy perfekcyjnych wynikach. Ale no, im więcej odchyleń, tym większa szansa na to, że coś będzie źle. Więc tak jak pisałam - to, że krew wyszła ok to bdb wiadomość - gdyby wyniki krwi nieprawidłowe, to by istotnie zwiększało prawdopodobieństwo, że jest coś nie tak, a w tej sytuacji dobre wyniki prawdopodobieństwo złego rezultatu zmniejszają. Na NIFTY na szczescie nie czeka się długo, kwestia tygodnia, 10 dni, jak słyszałam.
Dokładnie nie ma żadnej reguły. U mnie idealne USG, a zła biochemia, bardzo wysokie ryzyko ZD (wiem, że 80ptpcent płodów z ZD normalnie wygląda na usg). Finalnie dziecko urodzone zdrowiutkie.
Hej. Jestem tu nowa. 03.01.2025 dostałam wyniki nifty pro z wynikami wysokiego ryzyka trisomii 21. 07.01 miałam amnio a dziś byłam na Agatowej 10 w Wawie zobaczyć wadę serca dziecka. Prof mówi ze musimy czekać na wyniki kariotypu i mikromacierzy. Ale serce ma cechy dziecka z zespołem - wiec i tak amnio najważniejsze. choć wydaje jej się ze może żyć i ta wada nie wpływa na rozwój płodu. Dziewczyny, to była pierwotnie bliźniacza ciąża gdzie jeden zarodek obumarł dlatego nifty robiłam dopiero w 15 tyg +6 dni… tak się boje. Boże :(