Reklama:

OPERACYJNE USUNIECIE CAŁEGO GRUCZOŁU BARTHOLINA (121)

Forum: Operacje i zabiegi

gość
31-10-2012, 08:54:34

To super. Dzieki za wszystkie informacje i podpowiedzi. Zdecydowałam się i idę Trochę mnie łapie stres, bo to juz niedługo, ale myslę pozytywnie.
Buźka :-***
gość
08-02-2013, 13:07:35

Dziewczyny a jak z nawilzeniem? Nie chodzi mi o lubrykanty tylko naturalna wydzieline? Czy nadal istnieje podczas podniecenia i stosunku ?
gość
06-06-2013, 17:42:18

Witam Was. Chciałam opisać mój przypadek, bo byc może kórejś z Was pomoże chociaż psychicznie. ja miałam zapalenie tego gruczołu 2,5 roku temu dokładnie 1 listopada wyladowałam na ostrym dyżurze. Nie mogłam chodzić leżeć siedzieć spać - nic!!!!! Brałam tramal i byłam nieprzytomna z bólu. Pękło samo. Od razu ulga. Lekarz w szpitalu obiecał mi że zrobi mi jakis zabieg z podaniem takiego leku który spowoduje że to już nie wróci. Czekałam tydzien na jakiegoś profesora z Krakowa ktory rzekomo jako jedyny robi takie zabiegi. i faktycznie 2,5 roku spokój aż do tamtego czwartku. w ciągu dnia urosło mi to wielkości śliwki i nie mogłam chodzić. Był piątek po Bożym Ciele, mojego gina nie było. Znalazłam pierwszego lepszego lekarza w mieście sąsiednim. Okazało się że to bardzo dobry wrocławski ginekolog. Pojechałaam. Powiedział że trzeba usunąć gruczoł. W sobotę byłam już u niego na zabiegu. Zrobił mi zabieg naciął ropień wsadził tam jakiś lek i dzisiaj cały gruczoł wyszedł sam. od soboty do dzisiaj męka straszna, ból nie do opisania, o sikaniu to nawet nie chce mówić. Ale dzisiaj jestem dobrej myśli bo wszytsko wyszło i mimo że jest tam rana już mnie nie boli. Mama nadzieje że nie wróci. jeśli macie możliowść idźcie go usunąć bo czy za dwa czy trzy lata on wróci i znowu będziecie cierpieć a jest jeszcze drugi gruczol i dwa mniejsze. Ja sie wycierpiaałam strasznie. Sorry za błędy. Pozdrawiam wszytskie Bartholinki. Natalia
gość
24-10-2013, 17:52:40

a jak nazywa sie ten lekarz?
gość
24-10-2013, 17:57:26

dziewczyny, ja tez mialam skierowanie do szpitala n aoperacyjne usuniecie gruczolu. dzieki Bogu mam madrego faceta ktory poszperal w necie i znalazl lekarza ktory robi to innowacyjna metoda, zabieg trwa 30min, koszt 500zl. nie ma lezenia w szpitalu, zwijania sie z bolu. wraca sie do domu po zabiegu i nie pamieta sie nic ;)
gość
27-10-2013, 09:59:34

JESTEM URODZONA OLSZTYNIANKA.TO NIE MA ZNACZENIA GDZIE W POLSCE ZROBICIE ZABIEG.MAMY SUPER LEKARZY Z MALYMI WYJATKAMI.CO DO OGOLNEGO ZNIECZULENIA,JEST TO INDIWIDUALNA SPRAWA.JA MIALAM OGOLNE I DOBRZE.ALE WIEM JEDNO,NIE CHCIALYBYSCIE BYC OPEROWANE W HOLANDII....POZDRAWIAM
gość
01-11-2013, 23:56:54

Gość 2012-09-04 13:35:48 blizny praktycznie nie ma... chyba, że będzie Cię szył jakiś amator... ja nie widzę różnicy w wyglądzie, ale widzę różnicę w funkcjonowaniu. Ja poszłabym na Twoim miejscu na operację. Poboli Cię tydzień i masz spokój.
Witaj, napisz, czy Tobie także po zabiegu przez kilka dni coś się sączyło z rany? Mało mnie boli, ale ciągle wypływają z rany jakieś resztki i osocze... Nie wiem czy to normalne. Operację miałam 3 dni temu
gość
05-12-2013, 21:10:14

Gość 2011-10-25 10:41:31
Gość 2011-10-21 15:27:43 Ja jestem po usunięciu całego gruczołu po lewej stronie, operacje miałam dokładnie dwa tygodnie temu. Jesli to nie wróci to powiem, ze warto się jej poddać, chociaż lekarz powiedział mi, ze teoretycznie nie powinno wracać ale rożnie to bywa wiec jak widać nigdy nie ma pewności ze będzie z tym spokój. Oczywiście po operacji jest silny ból przez dwa trzy dni, cała lewa strona była mocno opuchnięta aż mnie to przerażało ale powoli wraca do normy. Po usunięciu zostawiają taka szczelinę żeby to się do końca oczyściło z ropy i zagoiło, fakt goi się bardzo powoli. Ja po tej operacji nie dostałam żadnych antybiotyków co mnie dziwi bo czytam na forach, że to podstawowe leczenie! Dopiero po tygodniu kazano mi zrobić irygacje z tantum rosa i gynaxinu i stosować gynalgin po okresie. Wiadomo, że już te miejsce pozostanie zmienione i widoczne ale mam nadzieje, że nie az tak jak to teraz wygląda. Chciałabym wiedzieć ile czasu trzeba do całkowitego zagojenia i czy tymi bakteriami które doprowadzają do problemów z tym gruczołem można zarazić partnera? Prosze o odpowiedz
Ale jak to może wracać skoro wszystko jest usunięte?Nie mogę tego pojąć. Skoro cały przewód został usunięty to jak to ma się ,,odrodzić"?Słyszałam,że są dwie metody usunięcia. Przez macicę i przez brzuch.Poprzez rozcięcie. Podobno przez macice szybciej się goi i mniej się paprze.Poza tym zabieg usunięcia całego gruczołu przeprowadza się wtedy gdy dopiero nabrzmiewa,a nie wtedy gdy robi się stan zapalny. Jak jest stan zapalny to tylko i wyłącznie marsupializacja lub wyłuszczenie gdy zrobił się torbiel.To wszystko.Ja miałam już i to i to.Teraz chcę wyciąć to całkowicie.
gość
16-12-2013, 23:45:51

Witam
Miałam 2 lata temu marsupializację gruczołu Bartholina przy znieczuleniu ogólnym i dobrze, bo obudziłam się po wszystkim na szpitalnym łóżku, bez większego bólu.
Ból pojawił się kiedy dostałam grzybicy po antybiotyku, a zapomniałam poprosić lekarza o jakieś środki antygrzybiczne. To była masakra. Nie można się podrapać -bo świeża rana, w zasadzie nic nie można. Skręcało mnie.
Niestety, po zabiegu gruczoł pozostał powiększony.
4 dni temu, w ciągu jednego dnia, ponownie mi narósł do wielkości o średnicy około 6 cm. Zauważyłam, że coś jest nie tak przy siadaniu i chodzeniu. Przez kolejny dzień było w miarę, ok, ale następnego dnia już miałam problemy z poruszaniem się. Niby ból nie był bardzo ***, ale odczuwałam to jakby mnie ktoś cały czas szczypał bądź kłuł.
Poszłam do ginekologa. Stwierdził, że nie wyśle mnie ponownie do szpitala, ale zdezynfekował i wbił igłę... Wyciągnął 2 strzykawki brązowego czegoś pomieszanego z krwią. Przepisał antybiotyki i powiedział, że jeśli znowu się odbuduje czeka mnie szpital. Martwi mnie teraz to, że niestety gruczoł ciągle jest powiększony, mało tego, ma podłużny kształt. Obawiam się kolejnych zabiegów i wkurza mnie to, że to ustrojstwo nawraca.
Czy ktoś z Waz też miał w ten sposób usuwaną zawartość z powiększonego gruczołu? Ania
gość
11-01-2014, 12:17:50

Hej dziewczyny!!!!
Widziałam jeden post o usunięciu gruczołu w ciągu jednego dnia bez leżenia w szpitalu. Czy może wiecie cos więcej na ten temat?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: