To super. Dzieki za wszystkie informacje i podpowiedzi. Zdecydowałam się i idę Trochę mnie łapie stres, bo to juz niedługo, ale myslę pozytywnie.
Buźka :-***
Gość 2012-09-04 13:35:48 blizny praktycznie nie ma... chyba, że będzie Cię szył jakiś amator... ja nie widzę różnicy w wyglądzie, ale widzę różnicę w funkcjonowaniu. Ja poszłabym na Twoim miejscu na operację. Poboli Cię tydzień i masz spokój.
Gość 2011-10-25 10:41:31Ale jak to może wracać skoro wszystko jest usunięte?Nie mogę tego pojąć. Skoro cały przewód został usunięty to jak to ma się ,,odrodzić"?Słyszałam,że są dwie metody usunięcia. Przez macicę i przez brzuch.Poprzez rozcięcie. Podobno przez macice szybciej się goi i mniej się paprze.Poza tym zabieg usunięcia całego gruczołu przeprowadza się wtedy gdy dopiero nabrzmiewa,a nie wtedy gdy robi się stan zapalny. Jak jest stan zapalny to tylko i wyłącznie marsupializacja lub wyłuszczenie gdy zrobił się torbiel.To wszystko.Ja miałam już i to i to.Teraz chcę wyciąć to całkowicie.Gość 2011-10-21 15:27:43 Ja jestem po usunięciu całego gruczołu po lewej stronie, operacje miałam dokładnie dwa tygodnie temu. Jesli to nie wróci to powiem, ze warto się jej poddać, chociaż lekarz powiedział mi, ze teoretycznie nie powinno wracać ale rożnie to bywa wiec jak widać nigdy nie ma pewności ze będzie z tym spokój. Oczywiście po operacji jest silny ból przez dwa trzy dni, cała lewa strona była mocno opuchnięta aż mnie to przerażało ale powoli wraca do normy. Po usunięciu zostawiają taka szczelinę żeby to się do końca oczyściło z ropy i zagoiło, fakt goi się bardzo powoli. Ja po tej operacji nie dostałam żadnych antybiotyków co mnie dziwi bo czytam na forach, że to podstawowe leczenie! Dopiero po tygodniu kazano mi zrobić irygacje z tantum rosa i gynaxinu i stosować gynalgin po okresie. Wiadomo, że już te miejsce pozostanie zmienione i widoczne ale mam nadzieje, że nie az tak jak to teraz wygląda. Chciałabym wiedzieć ile czasu trzeba do całkowitego zagojenia i czy tymi bakteriami które doprowadzają do problemów z tym gruczołem można zarazić partnera? Prosze o odpowiedz
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.