Reklama:

liszaj twardzinowy - prośba o pomoc (5474)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
11-02-2025, 20:20:25

Dziewczyny, stosuje dermovate od 17.01 , jeszcze nawet nie minął miesiąc, a moje wargi zrobiły się cienkie. Jak tak dalej pójdzie to zanim skończę leczenie sterydem to będą przezroczyste. To możliwe? Czy mam urojenia? Ogólnie to było dobrze, juz nie swędziało i nie piekło. Wróciło swędzenie i spore pieczenie warg. Może za dużo go nakładam? Sama nie wiem. Zwariuje.
gość
12-02-2025, 11:49:02

gość 11-02-2025, 21:20:25
Dziewczyny, stosuje dermovate od 17.01 , jeszcze nawet nie minął miesiąc, a moje wargi zrobiły się cienkie. Jak tak dalej pójdzie to zanim skończę leczenie sterydem to będą przezroczyste. To możliwe? Czy mam urojenia? Ogólnie to było dobrze, juz nie swędziało i nie piekło. Wróciło swędzenie i spore pieczenie warg. Może za dużo go nakładam? Sama nie wiem. Zwariuje.

Tak niestety po sterydzie wargi robią się takie bez życia 😔😥. Ile razy smarujesz sterydem jeżeli dwa zejdź do jednego razu np. na noc mogłaś dostać stanu zapalnego po nim. Powinno się go na czubek palca nakładać długo wmasować w skórę jak i podstawa natłuszczanie.
gość
12-02-2025, 14:06:04

gość 12-02-2025, 12:49:02
gość 11-02-2025, 21:20:25

Tak niestety po sterydzie wargi robią się takie bez życia 😔😥. Ile razy smarujesz sterydem jeżeli dwa zejdź do jednego razu np. na noc mogłaś dostać stanu zapalnego po nim. Powinno się go na czubek palca nakładać długo wmasować w skórę jak i podstawa natłuszczanie.

Jeden raz dziennie , na noc. Od 17 lutego co drugi dzień przez miesiąc, a później dwa razy w tyg , też miesiąc. Po tygodniu stosowania miałam sporą poprawę, zero pieczenia i swędzenia. Teraz mnie piecze i od nowa swędzi, nawet linomag nie przynosi ulgi. Czy jak się odstawi tą maść to one wrócą do normy, czy już będą takie cienkie?
gość
12-02-2025, 15:08:57

To jak wyglądają wargi mniejsze zależy też od cyklu. Podczas owulacji będą pełniejsze
gość
13-02-2025, 11:04:06

Witam,
Czy ktoś z państwa ma liszaj twardzinowy na jednej stronie pachwiny?
Mężczyzna 49 lat.
gość
14-02-2025, 04:47:18

Hejka . Czy któraś z was miała , że posiadając liszaja twardzinowego wykryto raka ?
gość
19-02-2025, 22:21:08

Do A21.czesc kochana ,mam prośbę jeśli możesz napisz mi dokładnie jak wyglądał opis Twojego wycinka czy pisało np spongioza ,akantoza czy coś ?hiperkeratoza ?czy poprostu tylko napisali liszaj prosty ...pozdrawiam Ania
gość
26-02-2025, 20:03:49

Aniu
Opis po łacinie brzmi tak, może coś przekręcę, bo piszę z pamięci: vulva squamos cel hiperplasia, hiperplastic dystrofi, lichen simplex. Coś takiego, nie wiem czy dobrze napisałam, bo swojego czasu cyrowałam to lekarzom z pamięci.
Pozdrawiam A21
gość
27-02-2025, 07:56:02

HejA21kochana bardzo bardzo Ci dziękuję za odpowiedź ,znam to też na pamięć recytuje swój wycinek .oni dalej nie wiedzą nie potrafią pomoc....to obłęd jest poprostu .ściskam Cię mocno .🌷Ania
gość
04-03-2025, 05:43:53

Witam , czy można pływać w basenie i w morzu gdy się ma liszaj twrdzinowy ??

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Preejakulat
Witam, Ostatnio współżyliśmy z moją dziewczyna. Skorzystaliśmy z stosunku poza pochwa. Ja robiłem dziewczynie tzw. Palcowke jednocześnie sie masturbując, było mi jednak nie wygodnie więc postanowiłem zmienić rękę. Lecz na tej rece która się masturbowałem mógłbym preejakulat nie jestem jednak tego pewny. Jaka jest szansa na zajscie w ciaze kobiety? Pragnę wspomnieć ze przed włożeniem palcy palce wylizałem dla nawilżenia... kobieta jest kilka dni przed okresem
gość
Ula
Dziewczyny bardzo proszę o podanie dobrego ginekologa i dermatologa . Proszę o odpowiedź
gość
Beta HCG, poronienie
Dzień dobry U mnie sytuacja następująca 1.03 Beta 24.69 3.03 46.89 5.03 108.06 5.03 pojawiła się gorączka, pozytywny test na grypę B 11.03 beta 448.16 13.03 beta 455.06 Ginekolog stwierdził że i tak na usg nic nie zobaczy i powiedział że w przeciągu 7 dni pojawi się krwawienie poronne. Dziś pojawił się chwilowy silnik bol w podbrzuszu Czy jest sens powtarzyc bete po 48h? Czy wszystko już jest oczywiste . Wiadomo nadzieja umiera ostatnia Dziękuję za odpowiedź
gość
Pierwszy okres po porodzie
Zaczęłam brać tydzień temu limetic. Urodziłam 9 tyg temu. Nie karmię piersią z względu na małą ilość pokarmu. Dzisiaj zauważyłam krwawienie. Czy to już pierwsza miesiączka?
Reklama: