Witaj

nasze białe miejsca mają taki troszkę nieregularny kształt, wielkość około pięć milimetrów na trzy ( jakby trójkąt ) może to dlatego że w takim dziwnym miejscu i najlepiej je widzę jak rozchylę wejście do pochwy przez co lekko naciągam. Umiejscowione są też prawie symetrycznie. Obmyśliłam plan i już przetestowałam - smaruje tam patyczkiem do uszu

Czytałam dziś troszkę o tym Protopicu i faktycznie musicie go na chwilę odstawić, póki nie zaleczycie ranek.
Grudeczek białych nie ma i z tego co pamiętam nie było nigdy. Za to mamy regularny trądzik na pupie ale to jest 'skutek uboczny' ovestinu. Pod tym kątem miała robine badanie czystości pochwy które wykluczyło jakiekolwiek nieprawidłowości. Czasem więcej , czasem niej, czasem nic. Różnie.
Badana jest na normalnym fotelu ( pierwsze badanie było dla niej 'dziwne' wytłumaczyłam że tak lekarka może lepiej obejrzeć i że jak ma taką stojącą lampę to też wygodniej bo gdyby jej nie było to musiałaby trzymać latarkę w zębach i ciężko by się jej tłumaczyło gdzie mamy smarować

Napisz mi - ostrzykiwania nadmanganianem robicie tylko wtedy kiedy są ranki? Kiedy córa zaczyna się skarżyć na pieczenie przy siusianiu, czy profilaktycznie też, np. raz w tygodniu? ( może po odstawieniu Cutivate też będziemy musiały zastosować jakąś metodę przeciwzapalną... hmmm tak sobie myślę )
Kupiłam krem - wydaje mi sie że widziałam go kiedyś w sieci Rossmann więc nie tylko apteka.
Wskazania ( z opakowania ):
Dermatologiczny krem dla dzieci i niemowląt do pielęgnacji suchej i podrażnionej skóry. Chroni i nawilża skórę. Krem Balneum Baby polecany jest szczególnie do pielęgnacji delikatnej skory dzieci i niemowląt.
U dzieci i niemowląt krem może być stosowany na całe ciało, a także na miejsca, gdzie skóra jest wyjątkowo wysuszona lub podrażniona. np. w przypadku występowania "wyprysku pieluszkowego". Krem Balneum Baby przynosi ulgę także w wielu dolegliwościach związanych z podrażnioną, suchą, łuszczącą się. swędzącą i pękającą skórą.
Łagodzi podrażnienia skóry powstałe w wyniku działania promieni słonecznych, jak również z powodu używania środków myjących np. mydlą. Krem Balneum Baby może być stosowany także do pielęgnacji skory w takich stanach chorobowych jak: łuszczyca, egzema, "rybia łuska" oraz zapalenie skóry.
Krem Balneum Baby nadaje się do pielęgnacji całego cała. Może być stosowany zarówno w ciągu dnia jak i na noc. Krem Balneum Baby zawiera emolienty o długotrwałym działaniu, które nawilżają skórę. W rezultacie skóra staje się gładka, jędrna i zdrowa. Aby zminimalizować ryzyko alergii. Krem Balneum Baby nie zawiera substancji zapachowych.
od jutra zaczniemy stosować - rano.
Zobaczymy.
PS Myślisz że podchodujemy je do ichniej 50 siątki ? ha ha ha tak sobie pomyślałam - wtedy i my pewnie będziemy się tam namiętnie smarować bo jak hormony odmówią 'współpracy'...
Pozdrawiam M.