Reklama:

liszaj twardzinowy - prośba o pomoc (5474)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
27-12-2007, 14:18:00

Droga B, walczysz juz 10 lat z liszajem, jestem pełna podziwu. Ja mam 22 lata, wywalczyłam ta metode fotodynamiczna,ale nadal sie strasznie boje... bólu,cierpienia i ze to sie nigdy nie wyleczy całkowicie, chociaz metoda fotodynamiczna daje spore szanse. Mam jeszcze inne problemy poza liszajem,zwiazane z drogami rodnymi dlatego ten strach sie poteguje. Napisz mi prosze jakimi metodami byl zwalczany liszaj u Ciebie,czy udawało sie go zaleczyc na jakis czas. Jakiej wielkosci on jest i jak wykryli ze to liszaj?? Przepraszam ze zadaje takie osobiste pytania, ale jak zycie partnerskie, masz dzieci,albo czy planujesz je miec??? Mam nadzieje ze nie uraziły Cie moje pytania??
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie
gość
04-01-2008, 16:35:00

Z checia odpowiadam:
pierwsze objawy: ok. 22 lat - swiad, zbielenie, leczenie testosteronem, pomoglo, liszkaj sie zluszczyl, potem wrocilo przebarwienie, ale bez innych objawow.
kolejne objawy 7 lat pozniej, pare miesiecy po urodzeniu synka:
najpierw swiad, potem powolne zanikanie warg, wycinek z diagnoza i leczenie kliniczne: masci hydrokortizonowe nie pomagaja, mam wrazenie, ze krioterapia tez nie. Swiad jednak ustapil po kuracji ziolowej (medycyna chinska, dieta bezcukrowa, duzo tluszczy). Bede probowac metody fotodynamicznej.
Zycie partnerskie ok.
Czy moze ktos mial podobny przebieg choroby?
Oby ten rok byl dla nas przelomem! Pozdrawiam, B.

gość
04-01-2008, 16:37:00

07-12-2007 o 00:22, gość :
Ruszamy po recepty! Dzieki! Jesli bedziecie stosowac, napiszcie, czy na Was tez zadzialalo! Pozdrawiam!

PYTANIE: czy mialas TAKZE zmiany zanikowe? Kupialm krem, a w ulotce jerst napisane, ze nie mozna stosowac przy zmianach zanikowych. Podobno po kortyzonach jeszcze sie powiekszaja. ??????
gość
04-01-2008, 16:39:00

Chorobe te moze powodowac wirus boreliozy. Dla pewnosci warto zrobic sobie testy, zwlaszca jesli sie bylo ukaszonym przez kleszcza.

gość
10-01-2008, 13:45:00

Droga B,
Bardzo Ci dziekuje za odpowiedz. Powiem szczerze ze mnie bardzo podbudowała, dała jakąś nadzieje. Jak sobie radziłas ze świadem?Czy naprawde zióło lecznictwo jest tak skuteczne?? Na ile najdłuzej udało Ci sie zaleczyc liszaja. Ja dlatego tak sie przejmuje bo tak jak pisałam wczesniej mam jeszcze inne kłopoty z narządami rodnymi ... a najgorzej mnie męczy pieczenie, świąd i ból. Pozdrawiam serdecznie
gość
17-01-2008, 17:39:00

Sprobuj przez jakis czas (miesiac) w ogole nie jesc cukrow (oprocz naturalnych w owocach). Mozesz oporcz tego pic herbatki z bratka trojbarwnego - 2-3 na dzien - wg opisu na opakowaniu, dostaniesz je w kazdej prawie aptece (te ziola poprawiaja m.in. przemiane materii). Po miesiacu moze byc lepiej. To Ci nie zaszkodzi, a moze pomoc (świąd). Poza tym zycze powodzenia w terapii fotodynamicznej. Ja tez sie tym zainteresuje. Pozdrawiam, B.
gość
17-01-2008, 17:40:00

Sprobuj przez jakis czas (miesiac) w ogole nie jesc cukrow (oprocz naturalnych w owocach). Mozesz oporcz tego pic herbatki z bratka trojbarwnego - 2-3 na dzien - wg opisu na opakowaniu, dostaniesz je w kazdej prawie aptece (te ziola poprawiaja m.in. przemiane materii). Po miesiacu moze byc lepiej. To Ci nie zaszkodzi, a moze pomoc (świąd). Poza tym zycze powodzenia w terapii fotodynamicznej. Ja tez sie tym zainteresuje. Pozdrawiam, B.
gość
30-01-2008, 18:47:00

Witaj B Musze koniecznie sobie kupić te ziółka Miałam 2 naświetlania do tej pory, jest troszkę lepiej ze świądem,ale niestety wejście do pochwy nadal boli jestem dobrej myśli mimo tego ze jedna Pani mnie zmartwiła ze miała 10 zabiegów, pomogło na 4 miesiące, potem niestety sie wróciło i teraz berze druga turę, a są nawet takie Panie które miały już 5 tur po 10 razy czyli 50siat i srednio im pomaga(wiadomo jest lepiej,ale nie suuper lepiej), ale same stwierdziły ze są juz troche starsze (wiekszość po 50tce) i pewnie na nie slabiej działa Koniecznie sie zainteresuj tą metodą, napewno warto ją zastosować!! Napisz prosze czy podczas stosunku odczuwasz ból w okolicy wejscia do pochwy?? Czy masz moze jakies problemy z tarczycą, bo czesto lekarze wiążą ze soba te dwie choroby??
Pozdrawiam serdecznie
gość
03-02-2008, 00:55:00

Czesc, mam wrazenie, ze zostalysmy tu juz tylko my dwie. Proponuje kontynuacje dyskusji droga mailowa, dzis utworzylam konto: lina_8@gazeta.pl

Napisz, jak bede miec Twoj adres, to odpisze. Pozdrawiam, B.
gość
03-02-2008, 00:55:00

Czesc, mam wrazenie, ze zostalysmy tu juz tylko my dwie. Proponuje kontynuacje dyskusji droga mailowa, dzis utworzylam konto: lina_8@gazeta.pl

Napisz, jak bede miec Twoj adres, to odpisze. Pozdrawiam, B.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ula
Dziewczyny bardzo proszę o podanie dobrego ginekologa i dermatologa . Proszę o odpowiedź
gość
Depilacja
Jaką metodę depilacji stosujecie?? Jak poradzić sobie z zapaleniem mieszka włosowego? Czy zmiana metody spowodowała u którejś z was pozbycie się tego problemu?
gość
Okres po 13 dniach
Dzień dobry,moje miesiaczki są w granicach od 22-25 dni ostatni okres spóźnił mi się 5 dni.Dzisiaj znowu dostałam okres po 13 dniach.Co to może być bardzo się boję że jestem ciężko chora.Mam 40 lat
Krostki na genitaliach
Jakiś czas temu stwierdzono u mnie opryszczkę. Tydzień po pierwszym wysypie rozchorowałam się i opryszczka wróciła. Na pochwie mam małe czerwone ranki, które swędzą, a jestem 11 dzień na leku. Czy te ranki to nadżerki czy to nadal aktywny wirus? Nie wiem czy powinnam przestać brać leki czy nie.
Reklama: