Reklama:

Usunięcie macicy (158)

Forum: Operacje i zabiegi

gość
20-06-2014, 15:11:23

Witam jestem swieżo po operacji usunięcia macicy ,chciałam się zapytać jak długo jest się na zwolnieniu lekarskim bo jak się pytam lekarza to aby się uśmiecha
Początkująca
28-06-2014, 15:30:02

jeśli nie ma ''komplikacji'', to 1-3 m-c Ja wykorzystałam 3 m-c Mogłam chodzić, leżeć ale długo nie mogłam siedzieć bez bólu, bardzo się oszczędzałam i nie podnosiłam niczego cięższego. Po pierwszej operacji, ''zrobiła mi się na szwie'' przepuklina
gość
16-07-2014, 13:06:21

Witam,
jestem po operacji usunięcia trzonu macicy z powodu mięśniaków/ luty tego roku/ Na zwolnieniu lekarskim byłam 2 miesiące. Miesiąc ze szpitala i miesiąc od lekarza. Brzuch trochę pobolewa, kuje i jest spuchnięty do ok.4 mc. Da się normalnie funkcjonować i sex też jest ok. Nie ma się czego obawiać tylko wyciąć to co może nam naprawdę zaszkodzić.
Pozdrawiam.
gość
20-08-2014, 18:48:56

Witam,
jestem 14 lat po zabiegu usunięcia narządów rodnych obecnie mam 41 lat i lekarz zaproponował mi zmianę leków na jednoskładnikowy-chcę się dowiedzieć jakie leki przyjmujecie.
gość
29-10-2014, 12:48:19

Witam.Jestem 3 lata po operacji usuniecia macicy z przydatkami . Przyklejam plasterki Systen 50 i czuje sie dobrze.Nie mam uderzen goraca ani hustawek nastroju .Jest super .Mam 54 lata.
gość
29-10-2014, 22:08:21

Witam,
jestem w dokładnie takiej samej sytuacji jak moja Poprzedniczka. Systen 50 i brak problemów. Niczego nie żałuję. pozdrawiam
gość
09-11-2014, 10:56:05

Treść zablokowana przez moderatora

gość
19-11-2014, 14:04:53

Witam,mam 45 lat, 2 września przeszłam operację usunięcia macicy ze wzgl na mięśniaki.Miałam duże wątpliwości więc skonsultowałam się z kilkoma lekarzami i zdecydowałam się.Przed operacją dużo czytałam na temat operacji,pobytu w szpitalu,polecam to samo,bo człowiek mniej się denerwuje kiedy wie co go czeka.Miałam znieczulenie w kręgosłup,dostawałam komplet leków przeciwbólowych,przeciwymiotnych,także nie było tak źle.Starałam się szybko podnosić i chodzić powolutku.Po dwóch dobach wyszłam do domu.Największym problemem były zatykające zadyszki przy wstawaniu,przewalające się jelitka,które musiały wrócić na swoje miejsce i problemy z wypróżnieniami(polecam czopki eva/gu) i poczucie czegoś obcego w brzuchu,to szew i opuchlizna które schodzą po mcu.Po dwóch tyg wróciłam do pracy,musiałam i nie polecam,ale może dzięki temu szybciej wróciłam do formy.Staram się do tej pory nie nosić zbyt ciężkich rzeczy.Po mcu byłam u kontroli,wszystko w porządku.Ja nie mam żadnych krwawień,tylko troszkę dobę po operacji.To nic przyjemnego,wolałabym tego uniknąć ale czuję się dobrze psych i fiz.Nie czuję potrzeby żeby się tym chwalić,przez chwilę miałam uczucie przyspieszonego starzenia się ale staram się nie myśleć w ten sposób.Najważniejsze żeby wybrać dobry szpital i lekarza,skonsultować się w razie potrzeby i podjąć świadomą decyzję.pozdr.m
gość
14-01-2015, 16:21:50

Witam mam 35lat i stwierdzono u mnie macice miesniakowata.
23stycznia skierowana mnie na operacje do szpitala w celu usuniecia miesnaków, ktre sa dosc duze, jeden ma 104mm, a drugi tuz nad nim 41mm.
Zdaje sobie sprawe ze operacja moze byc skomplikowana, jednakze czy koniecznie musze podpisywac zgode na usuniecie macicy w razie powikłan?
Tak bardzo chciałabym tego uniknac, gdyz jeszcze nigdy nie rodziłam a przyznam ze w przyszosci pragnełabym miec dzieci.
bardzo prosze o pomoc.
Serdecznie pozdrawiam.
gość
15-02-2015, 12:17:58

Witam , jestem 2 lata po usunięciu macicy . DO tej pory wszystko było ok , od tygodnia mam ból w podbrzuszu i uczucie parcia w dół . Towarzyszy temu ból odbytu uniemożliwiający chodzenie .
PROSZĘ O POMOC

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: