Reklama:

Torbiel na jajniku (1361)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
17-05-2009, 18:08:00

witam. mam 2 torbiele na jednym i na drugim jajniku mamiśc na operację za ok tydzień. chciałam zapytać bo od 2 miesięcy mój okres jest brazowy prawie czarny, co to może oznaczać? i jeszcze chce zapytac w którym dniu cyklu iść najlepiej na operacje? tak się boje chce miec dzieci staramy się już ponad rok, dodam że już raz miałam usuwaną torbiel 8 lat temu. aby to nie był tylko rak i żeby zachowac jajniki. pozdrawiam i życze zdrowia
gość
17-05-2009, 18:44:00

na operacje powinno sie isc na poczatku cyklu, od razu po okresie!
gość
18-05-2009, 06:00:00

powinno ale niekoniecznie.
ja mialam 20 dnia cyklu.
magika
gość
19-05-2009, 17:37:00

Magika , dlaczego miałaś operacje w 20 dniu cyklu?
gość
19-05-2009, 18:14:00

bo mnie strasznie bolało, tak ze nie moglam sie ruszyc i chociaz termin laparo mialam wyznaczony na lipiec to trafilam na izbe przyjec i poszlam od razu.
gość
19-05-2009, 18:15:00

zapomnialam sie podpisac.
magika
gość
20-05-2009, 18:52:00

mnie pobolewa raz bardziej raz mniej , mam nadzieje że dotrwam to w końcu tylko tydzień. piramida
gość
20-05-2009, 19:54:00

Krótka moja historia....
Rok temu w kwietniu wybrałam się z moim chłopakiem nad morze wszystko by było super gdyby nie moje złe samopoczucie ... Ból jajnika był koszmarny ale tłumaczyłam sobie to tym że jestem przed okresem... Po powrocie ból jeszcze bardziej się nasilił wiec poszłam do lekarza. Pani ginekolog stwierdziłam że jest to torbiel oczywiście wszystko co najgorsze przeszło mi przez głowę, ale p.doktor nie kazała sie martwic na zapas... Ale powiedzcie kto by sie nie martwił 5 cm średnicy wyczuwalny pod palcami torbiel. Dostałam leki 5 tabletek a później tabletki hormonalne. Na nastepna wizyte po 4 tygodniach szłam cała w strachu. Ku mojemu zdziwieniu torbiela już nie było była to zmiana hormonalna. Ale to nie koniec . Dokładnie w piątek 10.10.2008 po raz ostatni wziełam tabletki hormonalne . Nastepnego dnia brałam ślub, obecnie jestem w 30 tygodniu ciąży. I jestem bardzo szczęśliwą żoną i przyszłą mamą. Jaki tego morał... Czytajcie fora wypowiadajcie sie ale nie bieżcie tego wszystkiego do serca wszystko może sie zmienić ... Pozdrawiam i trzymam kciuki za was wszystkie.... SZYSZKA
gość
21-05-2009, 19:50:00

gratuluje, życzę wszystkiego dobrego aby u mnie też tak było niestety mnie raczej operacja nie minie , ale po niej
gość
29-05-2009, 20:00:00

Cześć.
Mam 26 lat i torbiel w jajniku wielkości 7,5 x 8,5 cm z gęstą zawartością
Leki nie skutkują czy przy tej wielkości możliwa jest laparoskopia?? Jeżeli będzie konieczna normalna operacja to jak długo leży się w szpitalu i jakie jest ryzyko wyjścia na własne żądanie?? Na pewno nie zgodzę się na studentów podczas badań oraz operacji wrrr Pozdrawiam cieplutko Beata

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: