Reklama:

Przezierność karkowa (98944)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

Wtajemniczona
29-03-2010, 12:13:41

Broniu o której weszłas do gabinetu? ja byłam o 9.00 a weszłam o 10,40 może siedziałysmy gdzies obok siebie
gość
29-03-2010, 12:40:57

Karolina, 3 tygodnie od biopsji miną w środę po świętach, ale przed świętami będę jeszcze dzwonić.

Ewa, ja weszłam przed 9.00. Przede mną wchodziła tylko jedna para i jedna czekała. Jak wyszłam ok 10.00 to już wiele osób siedziało w poczekalni. Pewnie mnie widziałaś :) A jak badanie? Ja właśnie doczytałam, że mamy pępowinę dwunaczyniową i żołądek po lewej stronie... kurcze, a po której powinien być?

Bronia
Wtajemniczona
29-03-2010, 13:15:12

a nic mi nie wiadomo po ktorej stronie powinien byc żołądek-ale jakby było cos nie tak to by ci tez powiedzieli zamiast tylko pisac.a pempowina tez chyba nie problem.
Broniu u mojego maluszka wodniak wchłonął się w ciagu 2 tygodni-mam nadzieje że u ciebie tez niedługo nie bedzie po nim śladu.
Chyba Was kojarzę -ubieraliście sie obok wieszaków a Ty masz kurtke jakąs taka skórę z klamrami czy cos takiego-cos pozostało mi w głowie.Wyszliscie z gabinetu tymi drugimi drzwiami-czy tak?
My siedzielismy na tej pierwszej kanapie po stronie tego oszklonego korytarza-ja miałam taka siwą wełniana syukienkę z krótkim rękawem i taki wieeeelki brzuch.
Napisz prosze z kim rozmawiałaś na sobieskiego bo tam jest taka przemiła dr.Ilnicka która troche przyspiesza sprawę wyników.Kiedy bedziesz dwonic?
Początkująca
29-03-2010, 13:16:29

Bede miala robioną Amnio w Invikcie czy ktoras z was miala tam robiony zabieg? tak na marginesie na stronie Invikty sa informacje ze wyniki moga byc juz po kilku dniach czy to prawda??
http://www.przychodnia24.com/kzk/t/s/amniopunkcja
gość
29-03-2010, 13:36:12

Karolina o ile się nie mylę jesteś z forum babyboom - wrześniówki, ja na początku chwilkę też tam byłam, ale od kiedy wiedziłam że z dzidzią może być coś nie tak przestałam się udzielać, mam nadzieję że wszytskie będzie dobrze, a te wyniki możliwe po kilku dniach to pewnie chodzi o FISH (metoda podobna do PCR), pewnie odezwą się dziewczyny które takowe miały robione i powiedzą Tobie coś więcej

Bronia bo tak się zastanawiam, wizyta prywatna kosztuje 450, a jua mam wizyte u mojego gina 7 kwietnia i wiem, że on wystawi mi skierowanie, boję się tylko czy wtedy zdąże zarejestrować się przed końcem 23 tygodnia, kurczę ostatnio kasa wypływa mi z konta w tempie zatrważającym , choć wiem że dla własnego spokoju musze pojechać do dr Dengel
ja mój wynik amnio miałam po 13 dniach, mam nadzijeę że Twój już też będzie

beti
gość
29-03-2010, 14:17:52

Ewo,
wyszliśmy z małżem drzwiami przy wc ;) Po badaniu siedzieliśmy jeszcze z p. psycholog w kuchni - zaproponowała kawkę, herbatkę i rozmowę. Potem do rozmowy dołączyła Dangel. Chyba pierwszy raz ktoś tak do nas podszedł - jak do ludzi, a nie kolejnego przypadku.

Co do nas - ubieraliśmy się przy wieszaku, ja miałam pomarańczową bluzeczkę, kurtki skórzanej nie miałam. Nawet rozglądałam się i próbowałam zapamiętać wszystkie panie, ale w takim stresie to jednak trudne. Przepraszam, ale Cię nie kojarzę.

Na Sobieskiego mam dzwonić w środę do Ilnickiej. W sumie to już dziś miałam dzwonić, gdyby Dangel chciała dodatkowych badań. No, ale, że z sercem OK (lekko powiększona jest prawa strona, ale nieznacznie i tym mamy się nie przejmować), to ich nie chce.

Co do pępowiny - powinna być 3-naczyniowa. No, ale skoro wad serca na tym etapie nie stwierdzono, to mogę być spokojna.

Beti,
A nie możesz podjechać do gina tylko po skierowanie? Mój by na to poszedł, myślę, że powinnaś spróbować.

Bronia
gość
29-03-2010, 15:24:22

Dziewczyny te które pisały o PGD czy możecie mi wytłumaczyć na chłopski rozum co to dokładnie jest. Genetyka to dla mnie bardzo ciężki temat. Rozumiem, że jeśli nawet jestem nosicielką jakiegoś ferelnego genu mam szanse na zdrowego dzidziusia? I czy to jest zapłodnienie in vitro?
ela
gość
29-03-2010, 17:17:03

karolinkare 2010-03-29 15:16:29 Bede miala robioną Amnio w Invikcie czy ktoras z was miala tam robiony zabieg? tak na marginesie na stronie Invikty sa informacje ze wyniki moga byc juz po kilku dniach czy to prawda??
http://www.przychodnia24.com/kzk/t/s/amniopunkcja

ja mialam robiona amnio w Invikcie w Gdansku u dr Puzio.Bardzo mily i rzeczowy czlowiek.Mi mowili ze na wynik czekac trzeba 3-4 tyg. a jak jest cos nie tak to dzwonia wczesniej sami

aneczka30
Początkująca
29-03-2010, 18:22:13

witajcie kochane ja tylko na chwilkę

obiecałam że będe pisać po każdej wizycie

dziś byłam na kolejnej na którą namówił mnie gin żeby swoim kolegom pokazać jak to nerki Karola ładnie pracują niestety zamiast dobrych wieśći okazało się że moj synio ma podejrzenie zespołu Dandy-Walkera i powiększa mi się ilość wód płodowych co też nie jest dobre bo grozi mi wielowodzie

nie mam już sił

straciłam wiarę i mam wszystkiego dosyć

przepraszam

wybaczcie
Początkująca
29-03-2010, 18:38:45

Gość 2010-03-29 17:24:22 Dziewczyny te które pisały o PGD czy możecie mi wytłumaczyć na chłopski rozum co to dokładnie jest. Genetyka to dla mnie bardzo ciężki temat. Rozumiem, że jeśli nawet jestem nosicielką jakiegoś ferelnego genu mam szanse na zdrowego dzidziusia? I czy to jest zapłodnienie in vitro?
ela

Witaj
Tu masz linka i poczytaj sobie na temat PGD albo wpisz w wyszkukiwarkę diagnostyka preimlantacyja i wyskoczY Ci bardzi dużo artykułów

http://www.invitro24.com/kln/kzk8_pgd

Anitko dziekuję za llinka trochę podniosło to mnie na duchu,Wielka BUŹKA trzymam kciuki za Was
Danka mama Wiktorki ur 05.07.2008 (Aniołka 04.2006 Aniołka Anielki 30.11.2009)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: