Reklama:

Przezierność karkowa (98940)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
29-03-2010, 09:23:44

Bronia

trzymam kciuki!!

daj znac jak u Dangel bylo.

pozdrawiam

P85
gość
29-03-2010, 09:30:07

Melduję się po weekendowym odpoczynku i WIZYCIE U DR DANGEL! Cudowna kobieta!

Kochane/Kochani! Serduszko mojego Maleństwa jest zdrowe!!! Oczywiście na tyle, na ile da się ocenić w 15 tc. Niestety wciąż jest wodniak karku. Dangel dużo mówiła nam o możliwości wystąpienia zespołu Turnera, bo ponoć wodniak często z nim współwystępuje. Ale dopóki nie ma wyników biopsji nie ma co gdybać. Wodniak może się też wchłonąć.

Maleństwu USG się nie podobało i cały czas wypinało się pupą - nadal nie wiem, czy to chłopiec czy dziewczynka (gdybym wiedziała, że to dziewczynka to ten Turner były bardziej prawdopodobny).

Teraz to już tylko na kariotyp muszę czekać. Dam radę, dam radę...

Bronia

PS. Alicja - trzymam kciuki!!!!!
gość
29-03-2010, 10:16:36

Danusiu to jest link do takiej pracy z określeniem ryzyka w przypadku różnych translokacji z twoim przypadkiem włącznie
http://sonia.low.pl/sonia/art/chromosomywzd.htm

Przeczytaj sobie bo piszą całkiem zrozumiale, konkretnie i dość krótko.
Ja wpisałam w wyszukiwarkę translokacja robertsonowska 13 21 i wyskoczyło mi "obie części chromosomów" i to jes ten artykoł.

Powiem Ci że też dostaję zawału na każdy dzwonek telefonu i wiem co przeżywałyście czekając na wynik amniopunkcji. Dziękuję Ci za dobre słowo i pozdrawiam cieplutko
Anita
gość
29-03-2010, 10:23:07

No to czekam do jutra. Poki co pani powiedziala mi, ze wszysstko idzie dobrze i z nie ma powodu do niepokoju, ale ze szkielka beda oceniane jutro. Duzo moze zmienic sie przez 24 godziny (ucieszylam sie, ze wszystko idzie ok, ale na cos jeszcze tam musza czekac skoro nie moga podac wyniku-aaaaaaaa)??? Najchetniej zasnela bym teraz i obudzila sie za 25 godzin...

dzieki za wsparcie:***

alicja_25
Początkująca
29-03-2010, 10:28:31

Witajcie. jestem tu nowa.... i także borykam się z problemem genetycznym........... jestem w ciazy blizniaczej dwujajowej dwukosmowkowej i u jednego maluszka NT w badaniu USg wyszlo 4,5 a właściwie okreslili takze wodniaka szyi o wielkosic 6.6 strasznie sie boje dostałam skierowanie na amniopunkcje ktorą mam już w Czwartek czy ktoras z was tez tak moze miala i wszytsko na koniec okazalo sie tylko zlym snem?
karolinkare
Wtajemniczona
29-03-2010, 10:46:01

karolinkare 2010-03-29 12:28:31 Witajcie. jestem tu nowa.... i także borykam się z problemem genetycznym........... jestem w ciazy blizniaczej dwujajowej dwukosmowkowej i u jednego maluszka NT w badaniu USg wyszlo 4,5 a właściwie okreslili takze wodniaka szyi o wielkosic 6.6 strasznie sie boje dostałam skierowanie na amniopunkcje ktorą mam już w Czwartek czy ktoras z was tez tak moze miala i wszytsko na koniec okazalo sie tylko zlym snem?
karolinkare

Karolinko!
Nie denerwuj się przejrzyj trochę to forum i naprawdę dziewczyny z wyższym NT urodziły zdrowe dzieciaczki.
Poddaj się amniopunkcji, zabieg naprawdę idzie przeżyć, trwa 5 min. a będziesz dużo więcej wiedziała, bo życ do porodu w takim niepokoju to idzie zwariować.
Wiem co mówię, bo miałam amnio 6 dni temu i nie żałuję, czekam na wyniki.
Pozdrawiam i trzymam kciuki, bądź z nami na bieżąco i pisz to pomaga:)
Gratuluję bliźniaczków:) A skąd jesteś?
gość
29-03-2010, 10:54:58

Bronia powiedz mi czy u dr Dangel byłaś prywatnie czy ze skierowaniem i jak długo czekałaś na wizytę, ja jestem teraz w 18 tygodniu i ze względu na zwrotny przepływ muszę zrobić pożądne echo serca; kiedy będziesz dzwonić po wyniki do laboratorium, kciuki zaciśnięte

pamietacie jak pisałam że po amnio miałam silne bóle brzucha, sprawa się wyjaśniła, mam bakterie w moczu, od kiedy sie lezczę czuję się jak nowonarodzona (pewnei to też wyni amnio tak działą)

pozdrawiam beti
Początkująca
29-03-2010, 11:43:12

Bombusia 2010-03-29 12:46:01
karolinkare 2010-03-29 12:28:31 Witajcie. jestem tu nowa.... i także borykam się z problemem genetycznym........... jestem w ciazy blizniaczej dwujajowej dwukosmowkowej i u jednego maluszka NT w badaniu USg wyszlo 4,5 a właściwie okreslili takze wodniaka szyi o wielkosic 6.6 strasznie sie boje dostałam skierowanie na amniopunkcje ktorą mam już w Czwartek czy ktoras z was tez tak moze miala i wszytsko na koniec okazalo sie tylko zlym snem?
karolinkare

Karolinko!
Nie denerwuj się przejrzyj trochę to forum i naprawdę dziewczyny z wyższym NT urodziły zdrowe dzieciaczki.
Poddaj się amniopunkcji, zabieg naprawdę idzie przeżyć, trwa 5 min. a będziesz dużo więcej wiedziała, bo życ do porodu w takim niepokoju to idzie zwariować.
Wiem co mówię, bo miałam amnio 6 dni temu i nie żałuję, czekam na wyniki.
Pozdrawiam i trzymam kciuki, bądź z nami na bieżąco i pisz to pomaga:)
Gratuluję bliźniaczków:) A skąd jesteś?

dziekuje za gratulacje. ale zobaczymy po wynikach..... jestesmy z gdyni .. dziekuje rowniez za wsparcie ..strasznie sie boje tego wszystkiego bo to moja pierwsza ciaza
gość
29-03-2010, 11:50:30

Beti,

do dr Dangel dostałam skierowanie po biopsji 17.03 od lekarki, która biopsję robiła (dr Dembskiej). Zapisałam się 18.03 i na dziś mi wyznaczyli termin.

Kolejne badanie mam po majowym weekendzie. Tak dziś zdecydowała Dangel.

Ws kariotypu może będzie coś wiadomo w środę. Czekam...

Karolinka

Głowa do góry! Wodniak może się wchłonąć - i ja na to liczę! Trzymam kciuki za amnio.

Bronia
Początkująca
29-03-2010, 12:00:48

Bronia a Ty kiedy masz wyniki?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: