Reklama:

OPERACJA USUNIĘCIA MACICY (207)

Forum: Operacje i zabiegi

gość
15-05-2015, 09:53:58

cześć dziewczyny jestem po operacji macicy jak szybko mozna zaczac hcodzic na spacery i wogole co mozna a czego absolutnie nie?dzikeuje za kazda rade
gość
16-05-2015, 22:33:10

Czesc
Ja wybralam sie na spacer po galeriach handlowych po 10 dniach po operacji tylko sobie troche odpoczywalam co pewien czas ale to zalezy od organizmu kazdy inaczej sie regeneruje.Jestem teraz 5tyg.po i czuje sie bardzo dobrze nic mi nie dokucza unikam tylko dzwigania bo nie wolno do 6msc.uwazam tez przy nachylaniu a tak robie wszystko co przed operacja.Pozdrawiam i zycze zdrowka
ko tylko tak wolniej i robic sobie przerwy
gość
17-06-2015, 18:11:51

Miłe Panie. Wczoraj minął tydzień po operacji usunięcia obustronnego przydatków (jajniki i jajowody) z powodu torbieli .Byłam operowana w szpitalu MSW w Olsztynie - cudowne miejsce jeżeli już musisz być w szpitalu.Zero bólu leki p/bólowe podawane są cyklicznie by ból w ogóle się nie pojawił i tak jest. Już w dniu przyjęcia pacjentka wie co ją czeka każdego kolejnego dnia aż do wyjścia.Lekarz przyjmujący dokładnie tłumaczy czego będzie dotyczył zabieg i w jaki sposób planuje się go wykonać. Opieka cudo.Polecam wszystkim Paniom!!!
gość
25-06-2015, 16:10:26

Ja czekam na radykalną operację w najbliższy poniedziałek.Bardzo się boję.
Pozdrawiam
gość
08-08-2015, 12:59:53

2 tygodnie temu miałam wysuniętą macicę z powodu endometrioza były komplikacje bo macica wrosła w inne organy musieli mnie kroić jeszcze raz z powodu krwiaka. Został skrawek lewego jajnika bo mam 38 lat i nie mogę brać htz z powodu chrej wątroby dlatego mòj gin prof zdecydował że na razie to co się dało uratować z tego jajnika zostanie. Wszystko mnie ciągle boli zwłaszcza po stronie tego jajnika i boję się że teraz jak nie ma ujścia to dopiero będą się na tym jajniku robić cuda (torbiele,cysty i inne).czy ktòraś z was ma jakieś doświadczenia w tym zakresie?załamana ewa
gość
08-10-2015, 12:22:47

w kwietniu miałam operacje usunięcia macicy bez przydatków nie powiem ból po operacji jest ale da się wytrzymać najważniejsze po operacji dieta jak najdłużej i chodzić nie dzwigać lekarz powtarzał spacerować i jeszcze raz spacerować mam 40 lat nie czuje się że nie jestem kobietą bo na świecie jest jeszcze tyle rzeczy do zrobienia dziś dziękuje Bogu i lekarzom że uniknłam raka strach przed operacja jest ale wsparcie pozytywne pani anaztazjiolog i strach minoł szybko warto się leczyć
gość
10-10-2015, 09:49:03

Witam, mam pytanie do osób po laparoskopowym usunięciu macicy. Za kilka tygodni będę miała wykonywany ten zabieg i trochę sie boję. Najbardziej niepokoi mnie fakt że w ten sam dzień w którym przychodzę do szpitala mam wykonywany zabieg i wychodzę do domu po czterech godzinach po operacji. Czy któraś z Was też miała robioną w ten sposób operację? Czy mialyście wykonywane jakieś badania przed zabiegiem? Są jakieś specjalne zalecenia odnośnie jedzenia i picia kilka dni przed operacją? Bardzo proszę o odpowiedź.
gość
17-10-2015, 15:52:17

Witam mam 50 lat. z powodu mięśniaków trzonu macicy usunięto mi macicę z jajaowodami bez jajników 6 miesięcy temu metodą brzuszną. Ból każdego dnia po operacji malał aż do wygaśnięcia.Po badaniu histopatologicznym okazało się że były już zmienione komórki a to w przyszłości rokowało nowotworem. Dzisiaj nie tylko cieszę się z pożyciem seksualnym, ale wróciłam do wszystkich aktywności już po drugim miesiącu po operacji. Tak naprawdę wszystko mamy w głowie a najbardziej strach i różne przekonania. Jestem 100% kobietą i cieszę się, że to jest już za mną.
gość
22-10-2015, 12:17:00

WITAM ODP PANI Z DNIA 10 10 2015 COŚ PANI POMYLIŁA NIGDY NIE SŁYSZAŁAM ŻEBY PO TAKIM ZABIEGU WYJŚĆ DO DOMU PO 4 GODZ NAWET PO ŁYŻECZKOWANI MACICY TRZEBA BYĆ W SZPITALU 12 GODZ A CO DOPIERO PO OPERACJI BO TO JEST OPERACJA TYLE ŻE MAŁO INWAZYJNA A W SZPITALU ROBIONO MI USG A RESZTĘ BADAŃ MIAŁAM PRZY SOBIE CZYLI GRUPA KRWI OGÓLNE BADANIA KRWI I MOCZU PRZEŚWIETLENIE PŁUC PRZED OPERACJĄ POWINNO SIĘ BRAĆ ESPUMISAN I NAJLEPIEJ ZABRAĆ GO ZE SOBĄ
gość
23-10-2015, 08:06:40

WITAM SERDECZNIE USUNIECIE MACICY Z PRZYDATKAMI MIAŁAM 10 07 2015 NA DZIEŃ DZISIEJSZY JEST WSZYSTKO O K NADAL JESTEM NA L4 GDYŻ MOJA PRACA MIĘDZY INNYMI POLEGA NA PODNOSZENIU BELI MATERIAŁU KTÓRE SĄ BARDZO CIĘŻKIE OPERACJA BYŁA LAPAROSKOPOWA W PIĄTEK OKOŁO 14 A W NIEDZIELE RANO POSZŁAM DO DOMU DZIELNIE WESZŁAM [POMALUTKU] NA 3 PIĘTRO PIERWSZE DNI TO RACZEJ MAŁO CHODZIŁAM LEŻAŁAM I CZYTAŁAM KSIĄŻKI PO KILKU DNIACH ROZPUSCIŁY SIĘ SZWY A WYNIKI PRZYSZŁY POCZTĄ PO 3 TYGODNIACH TEŻ BYŁY OK TYLKO ŻE NIKT MI NIE POWIEDZIAŁ ŻE MOJA DIETA POWINNA BYĆ LEKKO STRAWNA A JA BARDZO LUBIĘ OWOCE I WARZYWA I POZWOLIŁAM SOBIE NA NIE I MIAŁAM PROBLEM Z ŻOŁĄDKIEM MAM PLASTRY HORMONALNE BO UDERZENIA GORĄCA BYŁY NIE DO WYTRZYMANIA MAM 49 LAT I LEKARZ POWIEDZIAŁ ŻE MUSZĘ JE BRAĆ BO NIE DAM SOBIE RADY PO 3 MIESIĄCACH LEKARZ POZWOLIŁ NA SEX I POWIEM SZCZERZE ŻE BYŁO SUPER NIE WIEM DLACZEGO PANIE PISZĄ ŻE NIE SĄ KOBIETAMI ŻE SEX NIE TEN SAM A MI SIĘ WYDAJE ŻE TO WSZYSTKO JEST U NAS W GŁOWIE JAK MY PO OPERACJI WIDZIMY SAME SIEBIE JAK PARTNER NAS WSPIERA CZY MY SAME WIDZIMY SIEBIE JAKO KOBIETY Z SEXAPILEM CZY MAŁO WARTOSCIOWE BIEDNE KOBITKI POZDRAWIAM I GŁOWA DO GÓRY

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: