Reklama:

OPERACJA USUNIĘCIA MACICY (207)

Forum: Operacje i zabiegi

gość
07-05-2012, 16:16:09

Witam .
jestem ok. rok po usunięciu macicy ( przydatki zostały)
Przed operacją weszłam na forum( i żałuję) i po przeczytaniu paru wypowiedzi załamałam się wynikało z tego że po tej operacji to już nie ma normalnego życia , nie jest się juz kobietą a seks nie istnieje. Na szczęście mam b. dobrego lekarza gin.wszystko mi wytłumaczył i POZYTYWNIE nastawił. A więc miłe panie po pierwsze nadal czuję się kobietą!nie pamiętam o operacji nie mam na to czasu nie mam blizny bo lekarz zrobił mi to laparoskopowo, na drugi dzień wyszłam po trzech tygodniach jeżdziłam na rowerze (spokojnie bez szaleństw )współżycie rozpoczęłam po 18 dniach od operacji (nic się nie zmieniło) czuję się świetnie mam dużo energii( anemia zniknęła) cieszę się udanym seksem nie muszę martwić się o ciążę i nie mam tych cholernych krwotoków . A i jeszcze jedno usunięcie macicy nie oznacza że przestaje się być kobietą bo......
KOBIECOŚĆ MAMY W GENACH . Pozdrawiam M
gość
03-12-2012, 08:39:40

A ja żałuję i będę do końca życia żałowała, nie chodzi o to że nie jest sie kobietą, bo to bzdura !!! ale wiele rzeczy zmieniło się na NIE !!!!
gość
03-12-2012, 09:54:38

Witam Was Kobietki, ja też jestem po rozległej operacji.
Moja operacja ze względu na rozległość choroby musiała być wykonana cięciem brzucha. Blizna pozostała, moja wina, że sobie do końca nie dopilnowałam, wówczas został by tylko ślad cięcia, ale sama blizna mi nie przeszkadza nie jest kto wie jaka rozległa. Kobietą byłam, jestem i będę, czuję się dobrze, po 3,5 roku od operacji odstawiłam plastry hormonalne. Decyzję o operacji podjęłam szybko, gdyż taka była potrzeba, wynik histopatologiczny wyszedł pozytywny dla mnie, czyli ujemny.
Pozdrawiam Alicja
gość
03-12-2012, 09:57:07

Do gość z dnia 03.12.2012 godz. 10:54, jeżeli możesz to powiedz mi dlaczego żałujesz swojej operacji. Napisz coś więcej na temat Twojej operacji.
Pozdrawiam Alicja
gość
10-12-2012, 11:37:24

Witam serdecznie.Lekarz ginekolog stwierdził endometriozę,konieczny jest zabieg operacyjny.Mam 2 torbiele z czego jedna czekoladowa.Mam 50 lat,lekarz zasugerował usunięcie jajników i macicy,żeby spokojnie żyć i mieć święty spokój w obawie przed nowotworami.Ciachnąć raz a konkretnie.Poczytałam na forach i jestem przerażona.Brak jajników -organizm będzie źle funkcjonował,życie seksualne kiepskie.Mam zgłosić się za miesiąc na kolejne badanie usg i ustalenie terminu operacji.Lekarz dodał,że nie muszę godzić się na usuwanie jajników i macicy,ale radykalny zabieg jest pewniejszy dla zdrowia.Proszę Was o opinie.
Pozdrawiam serdecznie
Ewa
gość
16-02-2013, 10:21:57

WITAM,13 MIESIĘCY TEMU URODZIŁAM DZIECKO A TERAZ SIĘ OKAZAŁO ŻE WYPADA MI MACICA A MAM 32 LATA.GINEKOLOG OSTRZEGŁ MNIE ŻE MAM PRZEZ MIESIĄC ĆWICZYĆ MIĘŚNIE MACICY A JAK TO NIE POMOŻE TO OPERACYJNE USUWANIE MACICY A W TRAKCIE CESARSKIEGO CIĘCIA USUNIĘTO MI 2 MIĘŚNIAKI
gość
23-07-2013, 03:36:07

Mam 40 lat i Jestem 18 miesiecy po usunieciu macicy I jajnikow .jest totalna bzdura ze nie powinnam czuc sie kobieta . Jestem nia I bede czuje sie dobrze oczywisnie menopauza dokucza mi czasami I jest szybciej jak powinna ale to nic nie zmienia . Predzej czy pozniej i tak bedzie . Nie biore juz hormonow tylko staram sie aktywnie zyc . Sex jest bez zmian tyle ze bez obaw o ciaze .wszystko zalezy jak do tego podchodzimy .
Betsy
gość
13-10-2013, 20:44:59

Piszę do ciebie bo też mam tyle lat i czeka mnie taka operacja , napisz poszrszę czy robiłaś to laparaskopowo czy cięcie i co mnie czeka po samejoperacji czy strasznie boli ?????
Dziękuję z góry
gość
14-10-2013, 23:06:24

Witam serdecznie! Mam 50 lat i jestem 3 tygodnie po operacji usunięcia macicy z powodu mięśniaków.Cięcie poziome, blizna będzie,ale cieniutka. Pobyt w szpitalu po operacji był koszmarem, niesamowity ból, czego sie nie spodziewałam po rozmowie z kilkoma kobietami, które przeszły te operacje kilka lat wcześniej. Do domu wypisano mnie 7 dni po operacji. Najgorszy był pierwszy tydzień w domu, potem powoli troszke lepiej. Teraz stan jest ogólnie dobry, ale są jeszcze bóle no i na jajniku zrobiły się torbiele, więc łykam znowu leki. Mam problem z wypróżnianiem się, bardzo boli, jakby coś ściskało jelita, ale lekarz powiedział, że to minie. Tak więc mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze, czego życzę wszystkim kobietkom będącym po takiej operacji.
gość
18-10-2013, 19:18:47

Witam serdecznie. Jestem także po usunięciu macicy i przydatków, w styczniu minie 2 lata. Mam lat 50 z plusem. OPeracja minęla bez bólu, teraz mają dobre leki przeciwbólowe. W roku 1980 przeszłam cesarskie cięcie i wtedy to były 2 tygodnie pełne bólu i ograniczeń,niemożnośc odkaszlenia , niepełny wyprost itd.Teraz biorę hormony, bez nich depresja,
napady gorąca, kiepskie spanie.Ale za to seks wspaniały i ile ochoty na niego. To nieprawda, że po operacji nie jest się kobietą. To stare zabobony, kobietą się jest z macicą lub z bez niej. Gdyby nam głowę obcięli to też zostajemy przecież kobietami, a macica ma nas tej kobiecości pozbawiać ? Myślenie ,że ten kawałek nas siebie, wycięty, pozbawia nas naszej kobiecości to jest wymysł z epoki kamienia łupanego, gdzie kobieta była tylko macicą do rodzenia dzieci.Bez prawa do bycia człowiekiem, wymysł szowinizmu. Babki głowy do góry , nie dajcie się tłamsić. Nadal jesteśmy KOBIETAMI !!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Hpv
Czy to może być hpv mam w środku pochwy grudki jakby chropowate
gość
Gula w pochwie
W piątek pojawiła mi się gulka przy wejściu do pochwy Dzisiaj jest większa, zrobiła się miejscami fioletowa, trochę czerwona, bardzo boli, przy poruszaniu się Ginekolog przyjmuję dopiero od środy, więc dopiero wtedy mogę się zarejestrować, więc na wizytę będę musiała jeszcze trochę poczekać To tak bardzo boli, nie wiem co mam robić Chciałam wstawić zdięcie ale mi nie wchodzi
gość
Guzek na zewnątrz odbytu
Guzek na zewnątrz odbytu . Nie boli . Czym leczyć ?
gość
Mój facet szybko dochodzi
Witam mam problem . Jesteśmy ze sobą 1.5 roku moze czesto nie robimy tego ale robimy kiedy możemy on 23 lata ma A wiec moj facet szybko dochodzi Robimy gre wstępna odpoczynek potem do łózka i nie pomaga. Na Jeźdźca tez próbujemy i nic Gumki Durex te co znieczulają tez nic nie dają. byl taki okres w przeciągu kilku dni ze mogliśmy to robić bez przerwy i długu . I znowu szybko dochodzi . moze jakies rady ?
Reklama: