Reklama:

OPERACJA USUNIĘCIA MACICY (207)

Forum: Operacje i zabiegi

gość
28-10-2014, 16:25:51

Gość 2014-10-09 10:58:08
Witam !Powinnaś kupić sobie mAJTECZKI ŚCIĄGAJĄCE Z Z PODWYZSZONYM STANEM.BRZUSZEK BĘDZIE STABILNIEJSZY.POZDRAWIAM.
jestem tydzień po operacji usunięcia trzonu macicy....boli,ale cóż widocznie tak ma być.......martwi mnie jeden fakt ,jeśli moze mi ktoś odpisać to będe wdzięczna ...a mianowicie czy po operacji powinnam się czymś ściskać ,nosić jakiś pas sciągający?????[
gość
20-11-2014, 20:41:21

Witam .Jestem tydzień po zabiegu.Ze względu na silny rozrost moich mięśniaków musiałam być cięta od pępka do wzgórka.Oprócz tego macica powrastała mi w narządy.Więc to nie był standardowy zabieg.Zostały jajniki i dość długa szyjka.Każdy zabieg to indywidualna sprawa.Jeżeli chodzi o ból i inne odczucia.Każdy znosi to inaczej.Prosze więc do końca nie sugerować się odczuciami innych.Ja zniosłam bardzo dobrze sam zabieg jak i zaraz po.I jestem szczęśliwa bo moje mięśniaki przysporzyły mi wiele cierpień.Pozdrawiam I życzę odwagi.To naprawdę nie jest koniec życia a czesto zmienia jego jakość na lepszą
gość
23-12-2014, 15:24:15

Gość 2014-10-09 10:58:08
Witam...
jestem tydzień po operacji usunięcia trzonu macicy....boli,ale cóż widocznie tak ma być.......martwi mnie jeden fakt ,jeśli moze mi ktoś odpisać to będe wdzięczna ...a mianowicie czy po operacji powinnam się czymś ściskać ,nosić jakiś pas sciągający?????[
gość
07-01-2015, 18:35:35

Gość 2013-10-18 21:18:47
Witam serdecznie. Jestem także po usunięciu macicy i przydatków, w styczniu minie 2 lata. Mam lat 50 z plusem. OPeracja minęla bez bólu, teraz mają dobre leki przeciwbólowe. W roku 1980 przeszłam cesarskie cięcie i wtedy to były 2 tygodnie pełne bólu i ograniczeń,niemożnośc odkaszlenia , niepełny wyprost itd.Teraz biorę hormony, bez nich depresja,
napady gorąca, kiepskie spanie.Ale za to seks wspaniały i ile ochoty na niego. To nieprawda, że po operacji nie jest się kobietą. To stare zabobony, kobietą się jest z macicą lub z bez niej. Gdyby nam głowę obcięli to też zostajemy przecież kobietami, a macica ma nas tej kobiecości pozbawiać ? Myślenie ,że ten kawałek nas siebie, wycięty, pozbawia nas naszej kobiecości to jest wymysł z epoki kamienia łupanego, gdzie kobieta była tylko macicą do rodzenia dzieci.Bez prawa do bycia człowiekiem, wymysł szowinizmu. Babki głowy do góry , nie dajcie się tłamsić. Nadal jesteśmy KOBIETAMI !!!
gość
07-01-2015, 18:42:35

Miałam usunięcie macicy z przydatkami , po siedmiu dniach miałam 2 operację usunięcie ROPNIA . Po tych operacjach czuję się dobrze choć byłam cięta na krzyż . Z sex-em , też się bałam ale jest OK. i mąż też zadowolony
gość
31-01-2015, 11:36:29

Witam
gość
31-01-2015, 11:53:16

Jako 31latka miałam zdiagnozowaną endometriozę a w konsekwencji torbiel jajnika,zdecydowałam się na operację ....podczas zabiegu okazało się że są jeszcze drobne torbielki w otrzewnej...ze względu na mój młody wiek usunięto mi tylko jajnik z jajowodem i zeskrobano torbielki, to była zla decyzja ,żałuję że nie usunięto mi wszystkiego.......do dziś dzieją się ze mną straszne rzeczy.....ból nie do zniesienia ,uzależnienie od lekow przeciwbólowych.....przytylam 30 kg od brania hormonu a w konsekwencji wdały się inne choroby (nadciśnienie ,chory żołądek ,wątroba).....no i oczywiście guz na zdrowym jajniku........
gość
05-02-2015, 08:28:22

Drogie Panie ,nie mogę zrozumieć jak mądra myśląca kobieta może dać sobie profilaktycznie usunąć narządy płciowe.Zastanówcie się kobiety jak można w 21 wieku,przy takim zaawansowaniu medycyny
lekkomyślnie decydować się na takie radykalne rozwiązanie.Wymagajcie od lekarzy badań i rozważnych
decyzji ,która z was przed operacją miała wykonywaną biopsję ,badania hormonalne czy tomografię komputerową .Zaufanie do lekarza musi mieć swoje granice ,oni niestety mają podejście -przed panią 2 tysiące po pani następne 2... .każdy z nas musi całe życie zawodowe się kształcić ,lekarz też ma taki obowiązek.Która z was usłyszał od lekarza o alternatywnym leczeniu jak embolizacja czy o termoablacja
mięśniaków .Niektóre z was po 40 wyrażą zgodę na usunięcie macicy z powodu nadżerki .Życzę nam wszystkim zdrowia i odrobiny rozsądku
gość
20-02-2015, 20:51:55

Jestem rok po usunięciu macicy.Czuję się świetnie,nie żałuję,zaczęłam nowy rozdział,lepszy!!!Pod każdym względem.Mam 42 lata,a czuję się na 30.Dziewczyny nie bójcie się,warto zawalczyć o siebie.Pozdrawiam.
gość
20-04-2015, 15:26:42

Witam serdecznie
Mam 38 lat i jestem 10 dni po operacji usuniecia trzonu macicy metoda przezbrzuszną.Czuje sie bardzo dobrze nic nie boli tylko troche przy wypróżnianiu mam nadzieje że to minie a tak jest super wlasnie odebrałam wyniki hp sa ok w pore zdecydowalam sie na zabieg nareszcie moge życ spokojnie bez tej tykającej bomby we mnie
Kochane nie zastanawiajcie sie długo to nic nie boli pozdrawiam i życze zdrówka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: