Reklama:

OPERACJA USUNIĘCIA MACICY (207)

Forum: Operacje i zabiegi

gość
06-11-2013, 14:44:27

Witam serdecznie .Jestem tydzień po operacji usunięcia macicy jajniki zostały .Czuję się dobrze a tak się strasznie bałam mam 44 lata i 6kę dzieci.Miłam mięśniaki , przed operacją czułam się żle miałam bardzo mocne okresy no i od tego silną anemię.MOJE PANIE NIE BÓJCIE SIĘ.Wiadomo że będzie boleć ale to idzie wytrzymać. POZDRAWIAM CIEPLUTKO.
gość
30-01-2014, 12:22:45

Treść zablokowana przez moderatora

gość
30-01-2014, 12:50:02

Treść zablokowana przez moderatora

gość
29-05-2014, 15:37:51

Witam. Wątek nieaktywny już tyle czasu, a chciałoby się poczuć czyjeś wsparcie po tak poważnym zabiegu. Jestem już miesiąc po, ale zaczyna mi siadać psychika. I nie chodzi o kobiecość tylko o kondycję fizyczną. Czy faktycznie nie będę mogła dźwigać, będę musiała się oszczędzać i kontrolować? Do tej pory prowadziłam raczej aktywny tryb życia, a teraz ... I jeszcze jedno co mnie strasznie martwi...moja fizyczna praca, o którą teraz tak trudno...Jovi
Początkująca
30-06-2014, 08:51:13

Witam jestem miesiąc po operacji usunięcia macicy,Operacje miałam robiona przez pochwę jest mi ciężko,niema z kim o tym porozmawiać .Idę dziś do lekarza zobaczę co mi powie ciekawego czy wszystko się dobrze goi??? Wynik odebrałam jest dobry.Ale żeby wrócić do pracy cieniutko to widzę,mam pracę fizyczna i jak tu nie podnosić rzeczy 5kg?
gość
25-07-2014, 19:50:43

Witam ,usuniecie macicy mialam 1,5 roku temu....Dobre strony to takie ze nie mam juz krwawien,buli podczas okresu,nie musze myslec o tym ze dostane okresu np. na wakacje itp.
Negatywne strony jakie mnie spotkaly to "oponka" na brzuchu ktorej nie moge sie pozbyc,suchosc pochwy (koniecznosc stosowania zeli) Ja stosuje LacibiosFemina,pochwa jest sucha mimo iz przed operacja wogole nie mialam z tym problemu...Ochote na sex mam przecietnie 1-2 razy w miesiacu (wczesniej okolo 3 razy tygodniowo),podczas seksu zdecydowanie mniejsza przyjemnosc ktora bardzo sporadycznie konczy sie orgazmem (wczesniej mialam prawie za kazdym razem )...Dopstalam menopauzy i musze brac progesteron ktory na chwile obecna troche mi pomaga.....(nie mam uderzen goraca)...Od siebie dodam ze strasznie balam sie operacji i tego ze strace ochote na sex ..,niestety tak sie stalo mimo ze wiele osob zapewnialo mnie ze wszystko bedzie ok...ale powiem szczerze jak sie nie ma ochoty to jakos czlowiekowi nie jest przykro ze tego nie robi ....jak by mi sie chcialo a bym nie mogla to by byl bol ...ale nie chce mi sie ...i ogolnie wogole mogla bym tego nie robic....Dodam jeszcze ze bardzo chcialam by mi ta macice usuneli nie plakalam ze nie bede mogla miec dzieci a nawet poczulam ulge ..mimo wszystko i tak jajniki przestaly pracowac....To jest podswiadomosc..
gość
05-08-2014, 12:59:49

Witam.Jestem 2 miesiące po operacji usunięcia macicy bez przydatków. Mam 29 lat. Jak dla mnie seks pozostał bez zmian. Cóż wyrzucałam sobie dlaczego ja? dlaczego w tak młodym wieku..ale cóż czasu nie wrócimy..zostało dbać o siebie mądrzej :) pozdrawiam. Ewelina ze ślaska
gość
24-09-2014, 12:29:00

Gość 2012-05-07 18:16:09
Witam .
jestem ok. rok po usunięciu macicy ( przydatki zostały)
Przed operacją weszłam na forum( i żałuję) i po przeczytaniu paru wypowiedzi załamałam się wynikało z tego że po tej operacji to już nie ma normalnego życia , nie jest się juz kobietą a seks nie istnieje. Na szczęście mam b. dobrego lekarza gin.wszystko mi wytłumaczył i POZYTYWNIE nastawił. A więc miłe panie po pierwsze nadal czuję się kobietą!nie pamiętam o operacji nie mam na to czasu nie mam blizny bo lekarz zrobił mi to laparoskopowo, na drugi dzień wyszłam po trzech tygodniach jeżdziłam na rowerze (spokojnie bez szaleństw )współżycie rozpoczęłam po 18 dniach od operacji (nic się nie zmieniło) czuję się świetnie mam dużo energii( anemia zniknęła) cieszę się udanym seksem nie muszę martwić się o ciążę i nie mam tych cholernych krwotoków . A i jeszcze jedno usunięcie macicy nie oznacza że przestaje się być kobietą bo......
KOBIECOŚĆ MAMY W GENACH . Pozdrawiam M
gość
09-10-2014, 08:58:08

Witam...
jestem tydzień po operacji usunięcia trzonu macicy....boli,ale cóż widocznie tak ma być.......martwi mnie jeden fakt ,jeśli moze mi ktoś odpisać to będe wdzięczna ...a mianowicie czy po operacji powinnam się czymś ściskać ,nosić jakiś pas sciągający?????[
gość
11-10-2014, 07:54:11

Witam,mam 36lat,dwa lata temu z powodu raka szyjki macicy została usunięta macica i jajniki,dziś używam plastry Fem7,bo bez nich nie potrafię normalnie funkcjonować,mam wszystkie możliwe objawy menopauzy,a najgorszym są uderzenia gorąca i bezsenność...W tak młodym wieku to straszne...Gdy mam plastry jest ok,ale bez życie staje się nie do zniesienia.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: