Reklama:

OPERACJA USUNIĘCIA MACICY (208)

Forum: Operacje i zabiegi

gość
05-11-2015, 14:05:25

Jestem już 5 lat po usunięciu macicy.Z początku ze współżyciu było ok.ale gdzieś od 3 lat odczuwam niemiłe bóle w szyjce macicy.Lekarze/bo odwiedziłam kilku/wyjaśniają,że tozrosty i na to nie ma rady.Przypisują jakieś czopki ale to nie pomaga.Już boję się jak mąz ma ochotę.Nie powiem,że ja jestem zimna .Nie chcę współżyć ale jak wytrzymać ten ból w trakcie stosunku?Poradzcie-może któraś też ma takie problemy i umie sobie z nimi radzić?
gość
03-12-2015, 23:10:22

JA JESTEM ZAŁAMANA.NIE POTRAFIE SOBIE WYOBAZIC SEXU PO USUNIECIU MACICY A MAM KILKANASCIE MIESNIAKOW
gość
03-12-2015, 23:17:28

PROSZE O WYTUMACZENIE GDZIE WPŁYWA SPERMA PO TAKIEJ OPERACJI
gość
17-12-2015, 16:57:20

Gość 2015-12-04 00:10:22
JA JESTEM ZAŁAMANA.NIE POTRAFIE SOBIE WYOBAZIC SEXU PO USUNIECIU MACICY A MAM KILKANASCIE MIESNIAKOW
gość
17-12-2015, 17:03:47

nie mam pojęcia co pani ma na myśli że nie wyobraża sobie sexu po usunięciu macicy ja jestem po takiej operacji i jakoś nie widzimy [mąż też] żadnej różnicy ale to żadnej a jak ktoś mówi co innego to jego sprawa lub powinien iść do psychologa bo w głowie coś jest nie tak jak powinno znam wiele kobiet po operacjach[dzięki forum spotykamy sie raz na miesiąc] i żadna nie powiedziała że jest żle lub gorzej jak było
gość
28-12-2015, 19:41:11

Jestem 3 lata od usunięcia macicy , jajniki zostawili twierdząc że tak się robi w USA , na kontroli byłam tylko raz narazie jest wszystko ok . Sex po operacji jest taki sam jak przed mam 50 lat i pewnie jeszcze bym miesiączkowała bo czuję kiedy zbliża się okres złe samopoczucie i nastrój , ból piersi co po kilku dniach mija tak jak przy okresach bywało. Po operacji czułam się b źle podawano mi krew i myślę że ogólnie po narkozie było coś nie tak ale bo muszę przyznać że miałam te mięśniaki wielkie więc cięcie było duże poprzeczne, pionowe , Obecnie wszystko ok. pozdrawiam i nie bójcie sie dziewczyny ja za długo się wahałam . Pozdrawiam
gość
29-12-2015, 22:01:04

Po roku usunięcia dołem macicy i kosmetyki pęcherza moczowego ból u dołu brzucha promieniuje do nóg
gość
23-01-2016, 21:37:50

Gość 2012-12-10 12:37:24
Witam serdecznie.Lekarz ginekolog stwierdził endometriozę,konieczny jest zabieg operacyjny.Mam 2 torbiele z czego jedna czekoladowa.Mam 50 lat,lekarz zasugerował usunięcie jajników i macicy,żeby spokojnie żyć i mieć święty spokój w obawie przed nowotworami.Ciachnąć raz a konkretnie.Poczytałam na forach i jestem przerażona.Brak jajników -organizm będzie źle funkcjonował,życie seksualne kiepskie.Mam zgłosić się za miesiąc na kolejne badanie usg i ustalenie terminu operacji.Lekarz dodał,że nie muszę godzić się na usuwanie jajników i macicy,ale radykalny zabieg jest pewniejszy dla zdrowia.Proszę Was o opinie.
Pozdrawiam serdecznie
Ewa
gość
26-01-2016, 20:19:45

witam.może mi ktoś wytłumaczyć jak to jest możliwe że w ciągu tygodnia miałam badanie USG dopochwowe w sprawie mięsniaków i w pierwszym badaniu 4,5cm w drugim 2 mięsniaki 2,8i2,5
gość
01-02-2016, 08:54:40

cześć Ewa ja mam 50 lat i od roku jestem bez macicy i jajników ja czuję się świetnie biorę plastry systen 50 nareszcie żyję normalnie nie biegam po lekarzach nie boję się ze za chwilę mnie zaleje że znów będzie łyżeczkowanie a jeśli chodzi o sex to jest wspaniały .Ja przez lata [15 lat] leczyłam się i nic z tego nie wyszło a jak usłyszałam że muszę usunąć macicę poszłam do 3 innych gin [prywatnie] nic nie powiedziałam żadnemu z nich o konieczności operacji ale każdy jak zapoznał się z dokumentacją powiedział to samo NIE MA WYJŚCIA TRZEBA USUNĄĆ więc może zrób tak jak ja jak usłyszysz inne opinie to szybciej podejmiesz odpowiednią dla ciebie decyzję trzymaj się powodzenia
Gość 2016-01-23 22:37:50
Gość 2012-12-10 12:37:24
Witam serdecznie.Lekarz ginekolog stwierdził endometriozę,konieczny jest zabieg operacyjny.Mam 2 torbiele z czego jedna czekoladowa.Mam 50 lat,lekarz zasugerował usunięcie jajników i macicy,żeby spokojnie żyć i mieć święty spokój w obawie przed nowotworami.Ciachnąć raz a konkretnie.Poczytałam na forach i jestem przerażona.Brak jajników -organizm będzie źle funkcjonował,życie seksualne kiepskie.Mam zgłosić się za miesiąc na kolejne badanie usg i ustalenie terminu operacji.Lekarz dodał,że nie muszę godzić się na usuwanie jajników i macicy,ale radykalny zabieg jest pewniejszy dla zdrowia.Proszę Was o opinie.
Pozdrawiam serdecznie
Ewa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: