Reklama:

Inofem, Inofolic (265)

Forum: Niepłodność

gość
03-02-2017, 18:42:38

czy mialyscie moze tak, ze cykle byly piekne regularne jak w zegarku,a jak zaczelyscie brac inofem to wszystko szlag trafil? Nie wiem czy to przyczyna inofemu, zaczelam go pic bez zadnej kosultacji lakarskiej, po prostu pare kolezanek go wyprobowalo jak staralo sie o dziecko i im pmoglo. A ja zaczelam go pic i moj cykl szlag trafil;//
gość
06-02-2017, 00:53:53

Hej kobietki ☺ staramy się z mężem o drugiego dzidziusia już 18 miesięcy. Od prawie roku pije dziennie dwie saszetki Inofoliku. Oprócz tego byłam na hormonach i niedtety nadal nic 😦 bralam nawet acard na rozrzedzenie krwi. W pierwsze ciąże zasxlam za pierwszym dosłownie podejściem pomimo złych wyników. Już zaczynam myśleć ze moją psychiką na to nie pozwala, strach przed tym wszystkim związanym z ciążą ( pierwsza była trudna i zakończyła się oderwaniem łożyska ) na szczęście skończyło się wszystko dobrze. Jest jeszcze problem, pońiewaz mąż ma małą ilość plemników 😦 rano idziemy na wyniki mam nadzieję że moje Lh/ fsh się wyrównalo choć trochę a mąż ma więcej plemników bo już mi sił brakuje, pomimo że staram się myśleć że co ma być to będzie.
gość
06-02-2017, 08:06:19

czy czysty inozytol w proszku to ten sam, który jest w inofem? chciałam kupić czysty, bo jest tańszy niż pod marką inofem. do tego w inofem jest 0,2 mg kwasu foliowego a ja biorę 15 mg tabletke dziennie. od 7 miesiecy sie staramy o dzidziusia ale niestety nic z tego. okresy mam regularne, ale moze leki ktore biorę po przeszczepie przeszkadzają w zajściu w ciążę? ginekolog powiedziała ze mogę brać inozytol, i że jak do maja nic nie wyjdzie nam, to zacznie badania i leczenie
gość
21-03-2017, 20:22:34

Dziewczyny, ja od dzisiaj zaczynam pic inofem. NIe wiem czy pomoze czy nie, ale wole sprawdzic wsyzstkie sposoby zeby miec upragnionego maluszka. Probelmy który mam to 31 lat, cykl 38-41 dni i tez leczylam sie na helikobater juz 2 razy i grzybice organizmu . Diete mam bardzo zdrową, nie jem tez miesa i prawie produktów mlecznych to akurat z wyboru. . Staramy sie zajsc w ciąze od roku, lekarz narazie powiedzial zeby sie uspokoic i naspokojnie do sierpnia probowac (mamy slub w sierpniu). Wiec staramy się. Postanowiłam wspomoc swoj organizm i zaczne brac Inofem z nadzieja ze zmneijszy sie cykl, i zaczna występować bardziej zaawansowane owulacje. Jak sie nie uda do sierpnia zajsc w ciąze idziemy na inseminacje ;ub invitro.. ;( cała nadzieja w INOFEMIE
gość
29-04-2017, 13:28:47

Hej:) bylam u ginekologa poniewaz moje cykle trwaja od 39 dni do nawet 50. Kazal brac inofolic poniewaz mam pelno pecherzykow na jajnikach. Potem zrobilam prolaktyne wyszka ok. Natomiast tez zrobilam progesteron LH i estradiol i progesteron jest ponizej normy wynosi 0.54. Czy ktoras z was tez tak miala??
gość
29-04-2017, 13:30:27

Wychodzi na to ze nie mam owulacji w ogole. Ciekawe czy inofolic cos pomoze :)
gość
01-05-2017, 21:52:54

Hej, zaczęłam starania o dziecko dopiero od tego cyklu. Niestety wystąpiło u mnie zatrzymanie całkowite owulacji z powodu sporej niedoczynność tarczycy. Na dzień dzisiejszy jets ok, inofolic pije od dwóch miesięcy, owulacji wróciła, a ja odliczam dni do miesiączki. I myślę że tu będzie pies pogrzebany... Jak człowiek za bardzo chce to mu nie wychodzi...
gość
02-05-2017, 08:28:34

Ja skonczylam 1 opakowanie inofolicu. Ale narazie nie widze poprawy. Co nie mam owulacji to nie mam
gość
11-05-2017, 07:34:17

[
Pilas jedna saszetkę czy dwie? W internecie wyczytałam, że prawi słowa dawka kwasu foliowego to 400 nie 200 jak ma inofem...
CYTAT]Gość 2016-08-27 10:37:23
ginekolog przepisal mi inofem zeby zajsc w ciaze i zaszlam ale czy mam go stosowac w pierwszym trymestrze czy przejsc na zwykly kwas foliowy?
gość
17-05-2017, 08:12:59

Cześć, ja zaczęłam pić inofem pierwszy cykl- 2 saszetki dziennie, bo staramy się o drugie dziecko, poleciła mi go koleżanka ( po 2 cyklach z inofem zaszła w ciążę). Ani ona, ani ja nie miałyśmy żadnych wskazań medycznych do zażywania inofemu. No i dzisiaj robiłam test, bo okres spóźnia się 3 dni, zawsze cykle 28dni, i jest druga kreska, delikatna, ale jednak. Mam nadzieję, że to żaden fałszywy alarm. także chyba polecam :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik badania AMH
Witam. Wynik badania AMH to 0.07 czy to już menopauza i brak płodności.Wiek 52 lata.
gość
Wygląd pochwy
Czy po rozchyleniu warg sromowych i uwidocznieniu wejścia do pochwy widać u was taki jakby okrąg i inną barwę sluzówki, tzn. Wyraźnie się odznacza kolor z jaśniejszą obwódką? Do tej pory nie ogladałam swojej waginy w lusterku stąd takie głupie pytanie:-(
gość
Krem aladra
Po jakim czasie zaczął działać u Was krem Aldara ?
gość
Brak miesiaczki od 8 miesiecy
Witam czy to menopauza?? Endometrium 2mm, niski estradiol i progosteron ale FSH i LH takze niskie ...za to wysoki Dhea-s i kortyzol (ostatnio troche juz spadl)zaburzenia miesiaczki od 1,5roku (krwawienia 5 razy),wczesniej objawy m.in.nocne poty ktore ustapily od ostatnich miesięcy,dodam ze mam ok 40 lat
Reklama: