Reklama:

Inofem, Inofolic (265)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Niepłodność

gość
19-11-2020, 15:23:35

Treść zablokowana przez moderatora

gość
27-01-2021, 21:27:16

Cześć, dodam też coś od siebie może komuś się przyda ;). Mam 26 lat i stwierdzone PCOS od sierpnia biorę Inofem i jestem na diecie specjalnie dostosowanej dla osób z PCOS (brak mięsa czerwonego, produktów mlecznych ), oprócz tego stosuję kilka suplementów, takich jak olej z wiesiołka, witamina D, selen (na tarczycę), magnes, wyciąg z karczocha, magnez, oraz cynk. Do tego piję herbatki ziołowe z dodatkiem mięty co pomaga obniżyć androgeny (męskie hormony). Po takim czasie dopiero dzisiaj (czyli jakieś 5 miesięcy) dostałam obfitą miesiączkę. Wcześniej były jakieś pomazy, plamienia, ale nic konkretnego. Dziś polało się jak z cebra. Z partnerem nie zabezpieczamy się wcale w nadziei, że pewnego dnia zajdę w ciąże. Dodam jeszcze, że kilka dni przed tym okresem mega bolały mnie jajniki i spuchły mi piersi straszliwie i już myślałam, że to ciąża, ale jednak nie. Trzymam kciuki za tych co starają się o dzidziusia
gość
24-02-2023, 06:33:21

Witam. W maju planuje odstawić tabletki antykoncepcyjne i chcemy zacząć starać się o dziecko. Od ginekologa dostałam zalecenie żeby stosować inofem, ze względu na nieregularne okresy przed stosowaniem tabletek anty. Jednak nie dopytała czy stosować go już teraz czy dopiero po odstawieniu tabletek.
Czy w ogóle ma sens stosowanie inofemu w trakcie brania tabletek anty? Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie?
gość
04-12-2023, 08:51:24

Witam kochane kobietki. Mam 37lat , pierwsza ciąża 11 lat temu. Tym razem staraliśmy się o dziecko od marca 2023 -5 miesięcy i nic. Zrobiłam test na drożność jajowodów, ale było ok. . Chociaż w pierwszej ciąży miałam PCOS i zaszłam w ciąże dopiero po 2 latach kiedy zażyłam tabletki przepisane przez ginekologa CLOMID. Tym razem lekarz nie zlecił takiego rozwiązania gdyż brak PCOS ,wszystko się uregulowało po 1 ciąży. Przeczytałam o inofem. I jak w wielu przypadkach w 3 cyklu zaszłam w ciąże. Wczoraj spóźniał mi się okres 4 dzień i brak oznak żebym miała go dostać tylko bol pleców co myślałam ze mnie zawiało, ale brak regularnej misiaczki stwierdziłam a sprawdzę test może cos wyjdzie. I wyszło pozytywne. Nie mogę się doczekać powiedzieć o tym podczas wigilii mężowi i synowi. Chociaż strach mnie przeleciał jak to będzie rodzic w Polsce.:))
A i dokładnie jak kobiety piszą już po miesiącu brania 1 saszetki INofem wyraźnie było czuć kiedy następuje owaluacja, i okresy było o wiele obfitsze- wiec z pewnością Inofem działa.
gość
06-02-2024, 10:25:48

Witam, czy takie preparaty zawierające inozytol można przyjmować we wczesnej ciąży?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: