Reklama:

Zapalenie Pęcherza Moczowego (156)

Forum: Zdrowie kobiety

Wtajemniczona
03-09-2014, 12:22:11

piszesz o tym, że co jakiś czas masz nawracające problemy z układem moczowym, a czy do tej pory stosowałaś jakieś antybiotyki lub suplementy na tę przypadłość?
Początkująca
04-09-2014, 23:52:04

Tak, choć po antybiotyk idę dopiero kiedy nie uda mi się domowymi sposobami i lekami bez recepty na bazie żurawiny i witaminy D oraz witaminą C
"Chciałbym, żeby w moim domu, obok moich butów...stały Twoje buty"
Wtajemniczona
05-09-2014, 17:30:15

czyli najpierw suplementy później antybiotyki, z resztą nie ma co przesadzać z antybiotykami bo im częściej je stosujemy tym bardziej nasz organizm się na nie uodparnia.
Początkująca
26-09-2014, 20:11:27

mezuria 2014-09-05 19:30:15
czyli najpierw suplementy później antybiotyki, z resztą nie ma co przesadzać z antybiotykami bo im częściej je stosujemy tym bardziej nasz organizm się na nie uodparnia.
masz rację, antybiotyki najlepiej traktować jak ostateczność, suplementy mogą nam pomóc w eliminacji problemu
Początkująca
03-10-2014, 10:46:30

Właśnie leczę u siebie ZUM.Kupiłam sobie urifuraginum, provag i prouro.Do tego na wspomaganie sok z żurawiny i piję dużo wody.mam nadzieje że taka kuracja mnie wyleczy.
gość
19-10-2014, 16:33:56

Treść zablokowana przez moderatora

gość
21-10-2014, 09:16:29

Pomocy 4 dzien od wspolzycia boli mnie dol brzucha i odczuwam parcie na pecherz,myslalam ze to infekcja pecherza zaczelam brac furagin i zurawine ale nie pomaga,brzuch dalej boli,jestem 2 miesiace po usunieciu torbieli z jajnika co to moze byc;-(?
Początkująca
22-10-2014, 17:35:06

jeśli leki ogólnodostępne ci nie pomogły to proponuję ci wybrać się do lekarza, internet cię w takiej sytuacji nie zdiagnozuje
Początkująca
14-11-2014, 10:01:32

To też, ale warto brać coś profilaktycznie. Ja biorę plusssz uro comfort zawsze w czasie kiedy wiem, że jest to czas zwiększonego prawdopodobieństwa przeziębienia pęcherza.
Wtajemniczona
05-02-2015, 10:32:04

dobrze, że stawiasz na profilaktykę, ja również na nią stawiam, codziennie łykam urinal na podtrzymanie odpowiedniej kondycji mojego układu moczowego.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Brak miesiaczki od 8 miesiecy
Witam czy to menopauza?? Endometrium 2mm, niski estradiol i progosteron ale FSH i LH takze niskie ...za to wysoki Dhea-s i kortyzol (ostatnio troche juz spadl)zaburzenia miesiaczki od 1,5roku (krwawienia 5 razy),wczesniej objawy m.in.nocne poty ktore ustapily od ostatnich miesięcy,dodam ze mam ok 40 lat
gość
Deflagyn a wymazy
Hej Stosuje deflagyn od 1,5 miesiąca. Chciałabym wykonać wymazy z pochwy w celu wykrycia ewentualnych bakterii. Myślicie ,że deflagyn może zaburzyć wiarygodność wyników wymazów ?
Czy on mnie wykorzystuje ? Proszę o poradę
Witam, Mam pytanie do Was. 2 lata temu spotykalam się z mężczyzna, w którym bylam zakochana. Okazało się, że jedynie na co liczył to moje szybkie pożyczki pieniędzy. Głównie chodzilo mu o seks i kase. Później kontakt siebl odnowił, trafił do ZK gdzie odbywa karę za niepłacenie alimentów. Chcialam mu wówczas pomóc i wysłać paczkę.. mimo, że po rozstaniu nadal bylam w nim zakochana.. teraz jednak zauważam, że on zaczął dzwonić co dzień dając aluzje, abym mu robila paczki🐷 staram się nie odbierać. Zrozumialam, że tu chodzi znowu o pieniądze.. niedawno poznalam wspaniałego mężczyznę, dba o mnie, zależy mu .. starą się. Nie chce tego kontaktu z ex.. chciałabym poczuć się kochana i aby ktoś wkoncu zatroszczył się o mnie, tak jak robi to ten chlopak. Czuje się ważna i co dnia mi o tym mówi. Moje uczucie do ex się wypaliło.. chcialam pomóc, jednak czuje, ze on tego nadużywa, poza tym staram sie być fer wobec obecnego. Oceńcie sytuację.
Menopauza
Dzień dobry 😊 Mam 55 lat od 3.5 roku nie mam miesiączki. Czy można zajść w ciążę.
Reklama:
Reklama:
Reklama: