Reklama:

Usunięcie macicy (158)

Forum: Operacje i zabiegi

gość
08-12-2023, 11:31:49

Witam bardzo proszę o porady i wsparcie . Bardzo silne i długotrwałe obfite ze skrzepami miesiączki od około pół roku
Moj ginekolog stwierdził że taka moja uroda i namawia mnie ciągle na założenie wkładki domacicznej . Oczywiście żadnych zmian nie stwierdza i sugeruje że bociany latają . Nadmienię że mam 49 lat i nie w głowie mi ciążs
Wczoraj z polecenia wybrałam się do innej przychodni po badaniu ginekologicznym pani profesor dr ginekolog-onkolog stwierdziła u mnie adominoze(endometrium) w miąszu macicy . Wskazania amputacja trzonu macicy z jajowodami. Jajniki zdrowe do pozostawienia.
CO MAM ROBIĆ ,BOJĘ SIĘ I NIE WIEM JAKĄ DECYZJĘ PODJĄĆ
gość
18-01-2024, 16:41:59

gość 08-12-2023, 12:31:49
Witam bardzo proszę o porady i wsparcie . Bardzo silne i długotrwałe obfite ze skrzepami miesiączki od około pół roku
Moj ginekolog stwierdził że taka moja uroda i namawia mnie ciągle na założenie wkładki domacicznej . Oczywiście żadnych zmian nie stwierdza i sugeruje że bociany latają . Nadmienię że mam 49 lat i nie w głowie mi ciążs
Wczoraj z polecenia wybrałam się do innej przychodni po badaniu ginekologicznym pani profesor dr ginekolog-onkolog stwierdziła u mnie adominoze(endometrium) w miąszu macicy . Wskazania amputacja trzonu macicy z jajowodami. Jajniki zdrowe do pozostawienia.
CO MAM ROBIĆ ,BOJĘ SIĘ I NIE WIEM JAKĄ DECYZJĘ PODJĄĆ

Kochana, miałam to samo od 17 r.ż. Wszyscy lekarze twierdzili że taka moja uroda. Anemia, brak sił w młodym wieku to najgorsze co może być. Dopiero po ślubie w wieku 24 lat profesor Dębski zdiagnozował adenomiozę. Po wielu podejściach do róznego rodzaju leczenia (miałam również wkładkę na kilka miesięcy), znalazł się lekarz który postanowił przeprowadzić operację usunięcia macicy. Miałam wtedy 29 lat i pomimo tego że nie rodziłam, była to jedyna moja deska ratunku i najlepsza podjęta decyzja. Od tamtej pory odkryłam życie na nowo, bez krwawien i krwotokow. Cieszę się każdym dniem 😊😊😊 Oczywiście nikt nie może podjąć decyzji za Ciebie, ale poważnie przemyśl taką opcję. Pozdrawiam Cię serdecznie ❤️
gość
25-01-2024, 16:04:56

Witam.Jestem 4 dzień po laparoskopowym usunięciu macicy.Jestem bardzo obolała,mam problemy z bardzo często oddawanym moczem i ciągłym bólem krzyża
gość
29-05-2024, 07:52:46

Witam. Jestem 3 miesiące po radykalnym usunięciu macicy. Czy któraś z Was też i ma ochotę na podzielenie się doświadczeniami ?
gość
04-06-2024, 05:38:03

Treść zablokowana przez moderatora

gość
04-06-2024, 05:38:03

Dzień dobry, jestem po usunięciu macicy, ale z uwagi na zakrzepicę żył nie przyjmuję żadnych hormonów. Czy ktoś może podpowiedzieć czym je zastąpić?? .. by wspomóc organizm.
gość
09-07-2024, 21:16:33

Witam, od 4 lat mam zdiagnozowanego mięśniaka 5 cm,(na rezonansie magnetycznym kręgosłupa, bo leczę problemy z odcinkiem lędźwiowym) który nie rośnie. Miesiączki i krwawień nie mam bo mam założona spirale - ginekolog zakładając ( a była to wymiana na kolejną) nic nie wspominał o miesniaku. Mam też zdiagnozowane wysiłkowe nietrzymanie moczu- byłam już skierowana na zabieg ale spanikowalam i odpuscilam. Ostatnio bardzo nasiliły się bóle w kręgosłupie, drętwienie prawej nogi przy leżeniu na plecach. Fizjoterapeuta zasugerował że może ból jest spowodowany uciskiem mięśniaka na jakiś nerw. Byłam na kontroli u ginekologa i powiedziała że to może być prawda i możemy się zdecydować na usunięcie mięśniaka ale że mam już 46 lat i nie planuje kolejnej ciąży to usuneli by też macicę. Czy jest to konieczne? Czy nie można usunąć tylko mięśniak? Przyznam że nasłuchałam się już różnych opinii i nie wiem co robić.
gość
26-02-2025, 17:57:20

Właśnie dostałam cytolgie płynna duża dysplazja szyjki macicy z HPV 26 do tego torbiel jajnika 4 cm bolesna.czekam na kolejne badania za miesiąc aż się boje jak wyjdzie kolposkopia.czy ktoś mial podobna sytuację .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: