Reklama:

Przezierność karkowa (98924)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
04-02-2007, 08:58:00

Witam ja NT miałam robione w 14 tygodniu. Mam 28 lat i jestem to moja druga ciąża. Już pisałam wczesniej ile wynosiło moje NT 2.79. Zrobilam testy i wyszły ani dobrze ani źle więc w poradnie genetycznej stwierdzili dla mojego spokoju powinnam zrobić aminopunkcję. Choć pani genetyk nie widziała nic niepokojącego. Zrobilam bo nie dawalo mi to spokoju, ciągle plakalam. Sam zabieg nie jest straszny ale myśli jakie nachodzą po robi się nie dobrze. Jestem szczęśliwa że zdecydowałam się na to teraz mogę spokojnie cieszyć się ciążą. Więc głowa do góry. Trzymam za was wszyskie kciuki. Będzie dobrze. Albinka.
gość
04-02-2007, 11:40:00

dziekujemy bardzo za slowa otuchy.rzeczywiscie stan psychiczny w takiej chwili nie jest najlepszy...mamy termin na amniopunkce w nastepny poniedzialek.zdecydowalismy sie na Lodz.najgorsze jest czekanie,Lula79.
gość
05-02-2007, 19:21:00

Możesz przyspieszyć sobie jedynie wynik zabiegu nie czekać trzy tygodnie ale tydzień jest to odpłatne ale będziecie mieli mniej stresu. Powodzenia. Pozdrawiam Albinka.
gość
05-02-2007, 20:00:00

czesc Albinka,dzieki za info.ile kosztuje takie przyspieszenie wyniku testu?czy ktos z was mial amnio w Lodzi?jak wrazenia?moja lekarz dala mi skierowanie z zastrzerzeniem (test paapa ok) i obawiamy sie ze moga nas nie przyjac.pozdrawiam Lula79
gość
11-02-2007, 10:34:00

cześć LULA. Testy nie są tak bardzo wiarygodne z tego co sie dowiedzialam od kilkunastu lekarzy z wrocławia to jest czysta biochemia. Koszt przyspieszenia 250 zl ale jest różny w zależności od miasta. Nie ma tak że nie pozwolą wam na amniopunkcję jak testy wyjda dobrze a ty bedziesz chciała. Wystarczy skierowanie do poradni genetycznej i tam zawsze z tego co wiem pada pytanie czy chce pani? I to oni kierują na zabieg. Ja wiem jedno gdyby mi testy wyszły dobrze i tak bym się nie uspokoiła. Wszystko zależy od tego jak bardzo chce znać się prawdę i co potem. Pozdrawiam. Albinka.
gość
12-02-2007, 17:35:00

Może i mnie coś doradzicie, please... Mam 34 lata, II ciąża bliźniacza, 12 tydzień, dzisiaj miałam USG genetyczne: I dzidzius ma NT 1 mm, więc ok, ale drugi 2,3mm, przy CRL 5,36mm. Czy to dużo? Jutro Pani doktor ma mnie poinformować o wysokosci ryzyka ... biję się... basia
gość
12-02-2007, 21:56:00

hej Albinka,jestesmy juz po amnio,teraz dwa tygodnie czekania na wyniki,wczesniej nie dalo rady.
a co do drugiego wpisu, to 2,3 mm powinno sie znajdowac w normie,przynajmniej wedlug mojego lekarza (max.2,5mm),ale w gre wchodza tez inne parametry.glowa do gory!
gość
13-02-2007, 05:12:00

dzięki...
gość
13-02-2007, 16:30:00

Lula i jak nie było tak strasznie. Będzie wszystko dobrze jestem dobrej myśli.Powiadom nas za dwa tygodnie. Pozdrawiam.

A co do wielkości nt to niektórzy mówią że norma do 2.5 inni że do 3 to jest różnie. Najważniejsze nie martwić się. Pozdrawiam.Albinka.
gość
13-02-2007, 17:28:00

Witam
proszę Was pomóżcie!!
Mam duży problem Jestem w ok 10/11 tydz ciązy. Tydzień temu miałam robioną przezierność karkową i wyszło 3,1 Testy PAPP_A wyszły w sumie ok tylko niepokojąca i powyżej ryzyka jest ta przezierność karkowa. Dziś powtórzyłam badanie przeziernośći i wyszło niby coś ok 3,5 Jestem załamana. Lekarz powiedział zebym zrobiła badania amniopunkcji. Prosze napiszcie jakie są procedury , czyli czy musze miec skierowanie do poradni genetycznej? Jeśli tak to kto mi może dać takie skierowanie? Czy za badanie amniopunkcji sie płaci- jesli tak to ile? Mieszkam w Krakowie. jesli ktoś robił takie badanie w Krakowie prosze o pomoc.
pozdrawiam
Edyta

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: