Reklama:

Przezierność karkowa (98924)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
07-11-2006, 17:39:00

Nie martw się na zapas.Własnie otrzymalam wyniki amniopunkcji i są OK.A mialam przeciez stwierdzoną NT=3,3, wiec szalalam z rozpaczy. Glowa do gory, wcale nie czesto wykrywaja cos zlego
gość
28-11-2006, 18:40:00

U mojej fasolki NT tez jest za wysoki 3,5mm. Amniopunkcje mam dopiero 11 grudnia i kolejne 2 tygodnie czekania na wyniki. Jestem przerazona i strasznie smutna. Napiszcie prosze jakie byly Wasze wyniki.
Początkująca
09-12-2006, 10:52:00

Witajcie!!! Ja za dwa tygodnie bede miec wyniki amniopunkcji, ale wlasciwie to nie mam zadnej nadziei. Jeszcze przed nakluciem lekarz zrobil mi bardzo dokladne usg. Wczesniej wiedzialam tylko ze NT jest 3,9mm. Teraz juz wiem o wadzie serca, za malej glowce, szesciu paluszkach u rak i zle uksztaltowanych nerkach. Jak w takim przypadku miec nadzieje???
Patrze na mojego malego synka, ktory niedawno nauczyl sie chodzic i placze, ze drugie dziecko (prawdopodobnie dziewczynka) nie pozna swojego cudownego braciszka. Ale wszystkim dziewczynom zycze jak najlepiej, niech Wasze dzieciatka rodza sie zdrowe i badzcie szczesliwymi mamusiami.
gość
11-12-2006, 12:47:00

witam u mojego dziecka było nt 4.4 mm miałam amniopunkcje i wynik wyszedł dobrze nie ma wady genetycznej
gość
16-12-2006, 17:40:00

Witam, NT mojego dzidziusia 2,1 przy CRL 5,9, kośc nosowa jest ale ciut za mała jak na 12 tydzień. Kazano nam zrobić test podwójny PAPP-A, czekam na wynik ze strachem w sercu!
Czy ktoś z Was już odebrał wyniki lub miał podobne pomiary???
Umieram z nerwów a wynik za 10 dni!
Początkujący
16-12-2006, 18:42:00

Ktoś cię naciąga na koszty testu (0d 200 do 500 zł)i jest mało w Polsce aparatów z akredytacją ,wielkość kości nosowej nie ma znaczenia tylko obecność ,NT 2,1 przy crl-59 może się miescić w normie.Podałaś mało informacji ale żadna z nich nie powinna wywoływać niepokoju a już na pewno trwogi u ciebie.Pozdrawiam
Janusz
gość
21-12-2006, 11:19:00

Dziekuje Tango za odpowiedź!!
Nawet nie wiesz jak mi ciut lżej, więcej informacji mogę podać - chętnie bym wymieniła info! mój mail lucyna.klopotek@gmail.com jak możesz napisz skomfrontujemy informacje!
Początkująca
07-01-2007, 11:10:00

Dzień dobry. Mam pytanie w badaniu USG wynik NT wyniósł 2,79mm długość kości nosowej 2,89mm przy CRL 55mm. Jestem w 13 tyg ciąży. Czekam na wynik testu PAPP-A i pomału wariuję. Zastanawiam się także nad amniopunkcją. Proszę o radę. I czy to NT jest takie straszne. Pozdrawiam.
gość
08-01-2007, 20:22:00

albinka odpowiedziałam Ci na mailu
Trzymaj się choć wiem że w tej sytuacji to jest kosmicznie trudne.
Moje wyniki praktycznie bardzo dobre poniżej dolnej granicy ryzyka, ale nikt nie daje 100% pewności że dzieciatko będzie zdrowe bo to tylko wyniki biochemiczne! I teraz sama nie wiem, czy decydować sie na dalsze badanie czy poczekać do rozwiązania!!!
gość
24-01-2007, 14:26:00

Witam,NT u mojego dzidziusia w 12 tyg. wynioslo 3,5mm.Od razu zdecydowalam sie na amniopunkcje i nie zaluje tej decyzji.Samo badanie wcale nie jest takie straszne i naprawde nie ma sie czego obawiac,a majac jego wynik mozemy juz do konca cieszyc sie ciaza.U mnie wynik wyszedl ok,dzidzius jest zdrowy i z tego co teraz wiem w wiekszosci przypadkow jest ok,takze nie martwcie sie za wczasu i robcie amniopunkcje,to jedyne badanie ktore da wam 100% pewnosc i spokoj,co jest najwazniejsze w tym okresie.Amniopunkcje mialam robiona w 15tyg. i wyniki dostalam po 3 tygodniach.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: