Reklama:

Przezierność karkowa (98940)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

Początkująca
30-03-2010, 12:54:10

Bombusia 2010-03-30 10:51:11
(...)poprostu dlaczego nas to wszystko spotyka???
A jak idę ulicą to widzę pełno pań w ciązy i tak sobie myślę czy choć jedna z nich przeżyła taki koszmar z badaniami jak my???(...)
Pozdrawiam ze słonecznej Łodzi:)

Tez tak mam. Widze wciąż dziewczyny z brzuchami pijące piwko i palące papierosy. I wyc mi chce jak myślę że ich dzieci najprawdpodobniej będa zdrowe. Że im nie zależy a dostana od losu najpiekniejszy dar.
A nasze dzieci? Te wyczekane, upragnione, czesto wyczekiwane przez lata:( Pieprzona ruletka genetyczna:(
gość
30-03-2010, 12:58:44

Kariotyp prawdlowy zenski!!!!!!!!!
Nie dokonczylam rozmowy telefonicznej z pania w laboratorium bo zaczelam plakac- dlugo nie moglam sie uspokoic.
Pani powiedziala, ze wynik jest teraz opisywany przez specjaliste- ciekawe kiedy zadzwonia do mnie z Biziela.
NIe wierze - marzylam o dniu, w którym bede to mogla tu napisac, o chwili, w ktorej bede mogla odetchnac i zaczac cieszyc sie ciaza...
dziekuje Wam za wsparcie i Wasze slowa- jestescie cudowne...
tzrzymam mocno kciuki za wszystkie dziewczyny czekajace na wyniki

alicja_25
Początkująca
30-03-2010, 13:01:36

Gość 2010-03-30 14:43:22 widze ze kazda z nas ma jakies swoje jazdy, mi maz przez jakis czas odpinal internet bo potrafilam siedziec 6 godzin non stop! i tez wszystko mialam.

JustynoB podamalam sie ta historia z dobrym nt a cos oprocz nt miaala czy nic, z kiedy ten post jest poczytam sobie tez.
ja83

Nie łam się. Są tez przypadki w druga stronę. Wysokie nt, wodniak., a potem prawidłowy kariotyp, wszystko sie pięknie wchłania i rodzi sie zdrowe dziecko. Tak bywalo na tym forum i przy 6mm.
Trzeba byc dobrej mysli, żeby nasze dzieci byly szcęsliwsze:)
gość
30-03-2010, 13:03:07

alicjo 25 gratuluje Ci .. mam nadziej ze to samo bede mogla napisac na 2 tyd od czwartku............
gość
30-03-2010, 13:03:50

karolinka
Początkująca
30-03-2010, 13:05:08

Gość 2010-03-30 14:58:44 Kariotyp prawdlowy zenski!!!!!!!!!
alicja_25

gratuluje!!! :) :) :)
dziel sie z nami swoja radościa :)
i mam nadzieje że rozwiążesz worek z dobrymi wynikami!!!
gość
30-03-2010, 13:18:09

Gość 2010-03-30 11:48:05 Drogie Dziewczyny! Za dużo się nie odzywam już na forum, ale czytam Wasze historie i za wszystkie trzymam kciuki, wspominam w modlitwie, bo sama przeżyłam koszmar złego nt, amniopunkcji, czekania na wynik, a całą ciążę słyszałam, że dziecię me jest za drobniutkie. Do tego mój wynik wykazał Zespół Turnera- mozaikę (70% 46xx; 30% 45x). Teraz już wynik jest skorygowany, bo córcia miała ponowne badanie genetyczne; 70% zmieniło się na prawie 80%. Widoczne (dla specjalisty) wady, to wysokie podniebienie i krótsza czwarta kość śródręcza. Przynajmniej na razie tylko to...
Jednak nie o tym chciałam pisać, chciałam pisać o tym co przeżywa się po wynikach amniopunkcji (nawet tych pozytywnych)- do samego rozwiązania. Ja słyszałam od lekarza, że pomimo maleńkości ma wszystko zdrowe. Ja jednak ciągle kazałam mu oglądać serce i mózg dziecka, ciągle przejmowałam się leukocytami w moczu, niską hemoglobiną. Dopasowywałam do siebie cytomegalię, niewydolność łożyska, stan przedrzucawkowy, zapalenie nerek, wyciek wód płodowych, a raz nawet wpadłam z hukiem do wanny na tyłek, bo chciałam sprawdzić w lustrze na swych tyłach, czy aby nie mam półpaśca!!! Mój lekarz chwilami był mną załamany- kazał mężowi zabierać laptopa do pracy, bo ja ciągle coś wyszukiwałam i mi pasowało A wszystko to było niepotrzebne, nic mi nie było, a córcia urodziła się duża (3700g) i zdrowa. W szpitalu chodzili za mną i pytali się skąd niby ten ZT, bo oni nigdy by nie powiedzieli. Mi jest jedynie przykro, że za mało przejmowałam się w ciąży osóbką córki mej- nie czytałam jej, nie rozmawiałam tak często jak powinnam. Ciągle bałam się rozczarowania... To na tyle, bo dziecię me wymaga właśnie spaceru. Kobitki Drogie! Nigdy nie traćcie nadziei, nie czytajcie za dużo netu- bo siły trzeba zachować na potem!!!
Magda

Magdo, to normalne że się martwiłaś o malutką. Za mało do niej mówiłas? Teraz masz czas, aby to nadrobić ;) I pisz koniecznie, jak córa się rozwija.

A swoją drogą ja też już doszłam do wniosku, że im dalej jestem od neta tym lepiej się czuję.

Bronia
gość
30-03-2010, 13:25:57

Alicja! Super wieści!

To teraz ciesz się ciążą - w miarę możliwości - bez stresu ;)

Bronia
gość
30-03-2010, 14:16:53

Alicjo Gratuluje Zdrowego bobaska. Jesli chodzi o odzew z Biziela to mozesz nawet 2 tygodnie czekac. Bardzo dlugo do nich wynik do chodzi. Ja tez dlugo czekalam a jak zadzwonilam do nich to byli wszoku ,ze ja juz dawno znam wynik, wrecz zli ze mi kobitki z Lodzi podaly wynik.
Postaraj sie teraz cieszyc ciaza choc z mojego doswiadczenia wiem ze to nie latwe.
Ja jestem w 3 ciazy i dzis mam termin porodu moja coreczka nie spieszy sie na ten swiat. Choc wynik amniopunkcji prawidlowy to do konca sie boje o moje malenstwo. Niestety jestem panikara i co 2 tyg. biegam do lekarza by sprawdzic czy jest ok. Moj ginekolog juz poprostu ma mnie dosc.
Ale sie rozpisalam ale jest mi lzej.
Pozdrawiam Wszystkie dziewczyny i trzymam kciuki!!!
Agnieszka okolice Inowroclawia
gość
30-03-2010, 14:16:59

Alicjo Gratuluje Zdrowego bobaska. Jesli chodzi o odzew z Biziela to mozesz nawet 2 tygodnie czekac. Bardzo dlugo do nich wynik do chodzi. Ja tez dlugo czekalam a jak zadzwonilam do nich to byli wszoku ,ze ja juz dawno znam wynik, wrecz zli ze mi kobitki z Lodzi podaly wynik.
Postaraj sie teraz cieszyc ciaza choc z mojego doswiadczenia wiem ze to nie latwe.
Ja jestem w 3 ciazy i dzis mam termin porodu moja coreczka nie spieszy sie na ten swiat. Choc wynik amniopunkcji prawidlowy to do konca sie boje o moje malenstwo. Niestety jestem panikara i co 2 tyg. biegam do lekarza by sprawdzic czy jest ok. Moj ginekolog juz poprostu ma mnie dosc.
Ale sie rozpisalam ale jest mi lzej.
Pozdrawiam Wszystkie dziewczyny i trzymam kciuki!!!
Agnieszka okolice Inowroclawia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: