Reklama:

OPERACJA USUNIĘCIA MACICY (207)

Forum: Operacje i zabiegi

Początkująca
26-04-2023, 09:59:23

Gość 2022-02-21 22:22:11
No to ja mam tak samo. Mięśniak jest ja nie mam bóli, miesiączki regularne, nie są bardzo obfite. Tylko jest ten szkodnik. Byłam u dwóch lekarzy. Mają pewnie trochę więcej niż 40 lat i chętnie by usunęli. Nikt mi nic nie mówi co będzie później, jak się zmienię ja sama i moje ciało. Czy jest możliwość że sporo przutyje. Może to głupie ale zaczęłam też pić od niedawna ziola na miesniaki. Kobiety je polecają, podobno się zmniejszają. Trzeba poczekać 4 miesiące, zrobić iść i będzie wiadomo. Spróbuję nawet mi smakują.
Zadziałały zioła? Proszę daj znać
gość
05-05-2023, 12:17:43

Gość 2013-10-15 01:06:24
Witam serdecznie! Mam 50 lat i jestem 3 tygodnie po operacji usunięcia macicy z powodu mięśniaków.Cięcie poziome, blizna będzie,ale cieniutka. Pobyt w szpitalu po operacji był koszmarem, niesamowity ból, czego sie nie spodziewałam po rozmowie z kilkoma kobietami, które przeszły te operacje kilka lat wcześniej. Do domu wypisano mnie 7 dni po operacji. Najgorszy był pierwszy tydzień w domu, potem powoli troszke lepiej. Teraz stan jest ogólnie dobry, ale są jeszcze bóle no i na jajniku zrobiły się torbiele, więc łykam znowu leki. Mam problem z wypróżnianiem się, bardzo boli, jakby coś ściskało jelita, ale lekarz powiedział, że to minie. Tak więc mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze, czego życzę wszystkim kobietkom będącym po takiej operacji.
Ja mam 52 lata i jestem 5 tygodni po usunięciu macicy z przydatkami ( jajniki zostały) - operacja przez poprzeczne cięcie. Byłam 4 dni w szpitalu ( bolało, bo to przecież musi boleć, jednak ja osobiście pozytywnie zaskoczona - myślałam, że będzie gorzej). Dziś, jak pisałam 5 tygodnie mija i za tydzień wracam o pracy. Lekarz proponował dłuższe L4, jednak ja chcę wrócić do pracy (nie jestem pracownikiem fizycznym, więc jestem zdania, że dbając o siebie - mogę to zrobić). Przez te 5 tygodni rzeczywiście stosowałam si do wszystkich zaleceń, jestem po wizycie u lekarza prowadzącego i jest wszystko OK. zalecił jeszcze miesiąc wstrzemięźliwości sex-u i do ok 3 miesięcy nie dźwigać nie więcej niż do 3 kg. Na ranę stosuję Sutricon - zdecydowanie polepsza komfort dnia codziennego. Z moczem - nie ma problemu, ze stolcem- nie ma problemu. Tak więc podsumowując - skoro były przesłanki, by poddać się operacji - p,oki co nie żałuję
gość
05-05-2023, 12:19:45

Treść zablokowana przez moderatora

gość
06-05-2023, 11:01:38

Witam, jestem 3,5 tygodnia po operacji usunięcia macicy z przydatkami. Też byłam wystraszona jak poczytalam opinie, ale teraz, mogę spokojnie napisać, że czuję się dobrze. Nic się nie zmieniło w moim życiu. Nie narzekałam na ból, bo był lekki. Usunięcie było laparoskopowo wykonane.
gość
07-05-2023, 17:43:51

Gość 2023-01-13 20:35:38
Przygotowuje się do operacji usunięcia macicy. Szpital do którego idę przed wypisem do domu bada pacjentkę dopochwowo po wszystkich zabiegach i operacjach. Czy któraś z Was tez tak miała? Wszystko świeże „w środku”; badanie musi boleć.
gość
07-05-2023, 17:50:44

Jestem 4 miesiące po operacji byłam badana na drugi dzień po operacji i trwało to bardzo krótko i da się wytrzymać nie było to przyjemne ale przecież musieli sprawdzić czy wszystko jest ok.
gość
30-05-2023, 08:54:10

Witam jestem 2 tyg po usunięciu macicy ze wszystkim. Czuję się ok, ale mam problem z wypróżnianiem. Dieta bogata w błonnik powoduje wzdęcia i gazy. Może ktoś miał podobny problem. Proszę o pomoc.
Ania:
gość
09-06-2023, 16:28:09

Witam ja tydzień temu miałam operację usunięcia macicy ,mięśniaka i torbielą przez brzuch co się okazało że prawie wszystkie narządy miałam zaatakowane przez zrosty. Ale moje pytanko jest takie czy może któraś z was po operacji leciało coś z dróg rodnych nie koniecznie krew jagby mocz czy woda czy to normalne czy nie. A drugie pytanie jak wygląda sex po takiej operacji. Pozdrawiam
gość
13-06-2023, 16:06:48

Kobitki...20.06 idę usunąć trzon macicy. W głowie mi się kotłuje jak czytam opinie. Boję się, że lekarze coś przeoczą i z mojego mięśniaka zrobi się raczysko... W rodzinie już były przypadki raka... więc wolę nie czekać. Tym bardziej , że średnio się czuję... wieczne przemęczenie, straszny ból w krzyżu, który pojawia się i znika, bolesne miesiączki i niekończące się plamienia. Tylko , że cholernie się boję tego co będzie później. Nietrzymania moczu, zaparć ,wypadania macicy lub tego co z niej zostanie itp. Lekarze zapewniają, że mi to nie grozi bo nie rodziłam. ale i tak się boję :(.... Trzymajcie kciuki ... co?
gość
24-06-2023, 23:14:05

Gdzie można bezpiecznie usunąć macicę przezpochwowo w Polsce? Jestem po embolizacji mięśniaków, więc jest ryzyko zatoru.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: