Reklama:

OPERACJA USUNIĘCIA MACICY (207)

Forum: Operacje i zabiegi

gość
07-01-2023, 13:34:43

U mnie był mięśniak 6cm macica miesniakowata żadnych krwotoków regularne miesiączki,lalkarz stwierdził że macicę trzeba usunąć a przydatki profilaktycznie ze względu na obciążenie genetyczne mama zmarła na raka piersi ,nie jestem nosicielem mutacji Brca 1,Brca 2 ,protestowałam długo .W końcu oszczędzającej operacji nie chcieli zrobić uważali że w moim wieku to jajnik nie jest mi potrzebny mam 49 lat,więc jestem miesiąc po operacji na Lutyckiej w Poznaniu nie polecam,operacja brzuszna pierwsza doba strasznie na silnych środkach ,dobę po operacji zostałam w szpitalu razem 4dni,teraz mam plastry hormonalne ale już nie jest tak dobrze mam zawroty głowy często jest mi słabo,przed operacją byłam pełna energii kobieta gdzie wyglądem i charyzmą przypominałam 35latke,drugi raz nie zdecydowała bym się na tak drastyczna operację
gość
09-01-2023, 00:11:26

Hej Dziewczyny
u mnie także zaraz usunięcie macicy :( (jajniki zostają) mam do Was prośbę czy możecie podpowiedzieć jak przygotować się do tej operacji, powyżej czytałam, żeby wziąć espumisan , mój lekarz nie wspomniał, ale być może zapomniał, bo jest trochę zakręcony, czy lepiej być na czczo w dniu przyjęcia? itp. czy wcześniej jakaś dieta?, wiem, że każda z Was pewnie inaczej przez to przechodziła, ale po jakim czasie można wrócić do 10 godzinnej, biurowej lecz bardzo intensywnej pracy (obsługa bezpośrednia petentów), ale teraz najbardziej zależy mi na dobrym przygotowaniu do operacji, z góry dziękuję
gość
09-01-2023, 18:20:19

Treść zablokowana przez moderatora

gość
13-01-2023, 19:35:38

Przygotowuje się do operacji usunięcia macicy. Szpital do którego idę przed wypisem do domu bada pacjentkę dopochwowo po wszystkich zabiegach i operacjach. Czy któraś z Was tez tak miała? Wszystko świeże „w środku”; badanie musi boleć.
gość
01-02-2023, 20:40:54

Jestem 5 miesięcy po operacji usunięcia jajników i macicy, nam 46 lat. Chodziłam co roku do ginekologa nigdy mi nic nie dolegało, regularne miesiączki bez bólu, czasami czułam lekki ból podbrzusza ale nic takiego żebym musiała wspomagać się lekami przeciwbólowymi. Ostatnia wizyta u mojego ginekologa któremu ufałam od lat skończyła się informacją że mam sporego guza na jajniku ok 10 cm, przeżyłam duży szok. Pojechałam do innego poleconego lekarza okazało się po badaniach itd... że mam zaawansowaną endometriozę głęboko naciekającą z przyrostem do jelita. Operacja laparoskopowa odbyła się bez powikłań, skrócono mi też jelito ok 10 cm. Teraz mam wspaniałego lekarza, czuję się bardzo dobrze, od miesiąca używam plastrów hormonalnych systen 50. Ot taka moja historia. Jeżeli ktoś ma pytania chętnie odpowiem.
gość
01-02-2023, 20:45:11

Gość 2023-01-13 20:35:38
Przygotowuje się do operacji usunięcia macicy. Szpital do którego idę przed wypisem do domu bada pacjentkę dopochwowo po wszystkich zabiegach i operacjach. Czy któraś z Was tez tak miała? Wszystko świeże „w środku”; badanie musi boleć.
gość
01-02-2023, 20:46:32

Po operacji pierwsze moje badanie ginekologiczne było po 3 miesiącach
gość
03-02-2023, 19:40:58

Cześć czy powie mi ktoś czy mozna ucunać macice gdy nie chce już zajsc w ciaze.
gość
01-03-2023, 05:21:45

Nie wiem jak u pani ale u mnie po usunięciu macicy wraz z przydatkami to koszmar,nie mam pojęcia jak to się stało że współżycie jest dla mnie koszmarem bólu, właśnie tracę męża i rodzinę nie zatrzymam tego co się stało 😢😭😥
gość
02-03-2023, 10:19:13

Mam 49 lat, po operacji jestem 1,5 miesiąca.Zaczelo się od szybkiego w ciągu pół roku powiększenia się mięśniaków, długie okresy.Balam się operacji, wahałam się pół roku. Życie samo napisało scenariusz bo miałam okres prawie miesiąc a na końcu trafiłam z krwotokiem do szpitala. Operacja usunięcia macicy,jajniki zostały.Miesiac czasu zanim doszłam do siebie, trzeba uważać, dbać o siebie.Winiki histopatologiczne mam zle, dobrze że to już za mną ale muszę być pod kontrolą żeby te guzy co były w miesniakach nie odrosły na trzonie macicy. Pracuje za granicą, także wszystko mi się przewróciło.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: