Reklama:

duphaston (897)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
07-07-2006, 08:18:00

Witam. Ja miałam nieregularne miesiączki od kilku lat. Przez 5 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, które niestety nie przyczyniły się do poprawienia tego stanu. Dowiedziałam się, że najprawdopodobniej mam zespół PCO. W końcu jeden dobry lekarz przepisał mi duphaston, który zarzywam od 16 dnia cyklu przez 10 dni jedną tabletka dziennie. Biorę go już 5 miesiąc. Okres mam w miarę regularnie. I mam nadzieję, że moje problemy z zespołem pco i zajściem w ciążę się zmniejszą. Polecam naprawdę ten lek. Małgo.
Początkująca
07-07-2006, 09:37:00

Ja też biorę duphaston, który przepisał mi endokrynolog, ale nigdy nie wspominał o PCO, albo po prostu nie stwierdził u mnie. Ale ja też biorę go z powodu nieregularnych miesiączek. Czy ktoś jest w stanie rozwinąć ten skrót bo bardzo mnie zaintrygował. Bardzo proszę!
gość
07-07-2006, 10:41:00

jajniki policystyczne tak to się fachowo nazywa; ania
Początkująca
07-07-2006, 13:15:00

Wielkie dzięki Ania, więc na pewno ja nie mam PCO.
Wtajemniczona
10-07-2006, 06:50:00

Skrót PCO prawidłowo oznacza Zespół Policystycznych Jajników. http://pco.enarea.com/forum/index.php - jest to adres forum gdzie można sobie na ten temat poczytać.
gość
10-07-2006, 13:02:00

witam!!1
hmmm ja mam taki problemik 3,5 lata temu urodzialm sliczna zdrowa córeczke teraz bardzo z mezem chcemy sparwic jej rodzenstwo ale z moim okresem sie cos skicikalo i przepisano mi duphaston od 16 do 25dnia cyklu po jednej tabletce po skonczonym braniu tabletek dzisaj mija dokladnie 14 dni jak niewystąpila miesiączka i... hmmm niewiem czy to normalne czy nienormalne zaznaczam ze kochalismy sie z mezem przez okres kiedy bralam tabletki duphaston?? czy mogłam np zajsc w ciaże??
Początkująca
10-07-2006, 13:20:00

Z pewnością istnieje takie prawdopodobieństwo, bo ja po zażyciu duphastonu dostaje okresu do 3 dni po skończeniu przyjmowania tabletek. A zażywam go też od 16 do 25 dnia cyklu. Może powinnaś zrobić sobie test, aby wykluczyć ciążę a ewentualnie potem (jeśli będzie negatywny) martwić się o powód braku mieiączki. Życzę pozytywnego wyniku testu!!!
Wtajemniczona
11-07-2006, 06:26:00

Ja równiez jak biorę Duphaston (od 16 do 25 dnia cyklu po dwie tabletki) nie dostaję okresu w ciągu 5 dni jak to powinno nastąpić. Byłam z tym u LEKARZY (kilku) i okazuje się że jest to normalne poprostu organizm musi się przystosować. Ostatnio dostałam delikatnego krwawienia po 8 dniach i nie przypominało to moim zdaniem okresu. Robiła test i nic, lekarz kazał mi się nie stresować, więc starm się o tym nie myśleć.. Czytałam w internecie o przypadkach gdzie po pierwszym miesiącu brania Duphastonu dziewczyny zachodziły w ciążę także nie można tego wykluczyć. Życzę tego wszystkim pragnącym dzidziusia jak równeiż sobie. Wypada mi tylko czekać, działać i cieszyć sie tym co mam.
gość
11-07-2006, 07:00:00

huraaaaaaaaaaaaaa! kochani kochane własnie zrobiłam dzisiaj rano test i........ oczywiscie sa 2 kreseczki jestem w ciązy moja córeczka doczekala sie rodzenstwa maz sie az poplakał jak usłyszał o 6 nad ranem ta radosna wiadomosc kochane zycze wam te które chca miec dzidzie aby i wam szczescie dopisało duphaston chyba spełnił swoje zadanie albo może taki zbieg okolicznosci pozdrawiam was i dziekuje za odpowiedz. Agnes
gość
11-07-2006, 07:02:00

aaaaa balus teraz juz moge ci podziekowac bo wczesniej moglabym dziekujac zapeszyc bede szczesliwa mama hihi strasznie sie ciesze objawy hmm powiem wam ze mam bez objawów bola mnie tylko piersi niemam wymitów pozdrawiam agness

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: