Reklama:

duphaston (897)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

Początkująca
13-07-2006, 08:34:00

Niestety nie wiem co to znaczy być na diecie - nigdy się nie odchudzałam, nawet więcej zawsze chciałam przytyć bo mam niedowagę więc nie umiem Ci nic poradzić. Mam tylko nadzieję że to przejściowe (a te upały też na pewno swoje robią) i dzidziuś zrekompensuje Ci niedogodności leczenia!!!
Wtajemniczona
14-07-2006, 08:13:00

Mam nadzieję że masz rację. Jeśli chodzi o te upały to faktycznie jest to dość uciążliwe tym bardziej w okresie brania Duphastonu kiedy ta woda się zatrzymuje, a ciało robi się prawie jak galareta.
gość
17-07-2006, 10:44:00

ten srodek moze powodowac raka u dzieci...ostroznie z nim dziewczyny...
Początkująca
19-07-2006, 08:39:00

Duphaston????? Ale stosując go w czasie ciąży czy przed ciążą? I skąd masz takie informacje? To jest potwierdzone jakimiś badaniami? Szczerze mówiąc to nie do końca w to wierzę bo skoro tak by było to chyba ktoś się by tym zainteresował a lekarze bardzo często przepisują duphaston młodym (i nie tylko) kobietom które bardzo chcą mieć dzieci.

A co tam u Ciebie Justyna??? Dalej odczuwasz dolegliwości po duphastonie czy troche przeszło?
Początkująca
22-07-2006, 00:35:00

ja baralam duphaston kilka lat temu jeszcze jako nastolatka i niestety mi sie przytylo przez apetyt po tych lekach ale okres sie wyregulowal,a teraz od pol roku z mezem staramy sie o dzidzie i jakos jeszcze nie wychodzi ale jestem gleboko przekonana ze sie uda ale nie wiem czy zdecydowalabym sie jeszcze raz na ten lek...
gość
28-07-2006, 19:14:00

Cxesc chcialam sie zapytac czy branie duphason bedzie powodowal ze zajde w ciaze?/
Początkująca
31-07-2006, 09:27:00

Ja biore duphaston abym kiedyś mogła zajść w ciążę, ale ma on również w swoim zastosowaniu utrzymanie ciąży. Natomiast czy powoduje??? Wszystko zależy z jakiego powodu lekarz Ci go przepisał.
gość
31-07-2006, 14:44:00

czesc Wam, mam pytanie. otoz biore duphaston od jakis 3 lat. dostaje co prawda okres, ale niestety, nie jest ona nadal tak regularny. Ostatnio dostalam go bez brania tabletek, przed czasem. Planuje rozpoczac wspolzycie, nie biore tabletek anty i nigdy nie bralam. Boje sie wpadki... jak myslicie sama gumka wystarczy? Czy przerwywac w trakcie?
gość
01-08-2006, 09:08:00

Taką decyzję czy gumka Ci wystarczy musisz podjąć sama. Ja równiez bralam duphaston, ale teraz gdy decyduję się rozpocząć współżycie poradziłam się ginekologa, ktory przepisał mi Cilest (tabletki antykoncepcyjne) podobno tez powodują regulowanie miesiączki i nie ma ryzyka. Obecnie ejstem 3 dzien po ostatniej tabletce duphostonu i okresu póki co brak. Cierpliwie czekam aby zacząć brać cilest. Pozdrawiam
gość
04-08-2006, 19:05:00

ciekawe z tym cilestem
bo ja biore leki duphaston zeby moc miec dzieci
a nie moge ich miec na razie bo zaczelam brac tabletki jak mialam14 lat i zadko-bardzo zadko robilam w nich przerwe i moje cielo dopiero teraz probuje dzialac samo
po odstawieniu tabletek-bralam je 9 lat-przez kolejne 3 lata nie maialm okresu regularnie za to coraz rzadziej
a bralam cilest przez ok4-5 lat
nie wiem jakie wnioski z tego
moze takie ze kazdy jest inny
mam nadzieje
pozdrawiam i dizekuje za to forum
pierwszy raz poczulam ze nie jestem sama
i juz nie jestem taka przerazona
dziekuje

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: