Reklama:

Deflagyn (272)

Forum: Infekcje intymne

gość
27-01-2024, 20:42:43

W marcu 2023 wykryte dwa typy HPV. Niepotrzebny zabieg usuwania kłykcin które najprawdopodobniej nie były kłykcinami. Trzy miesiaczna kuracja deflagyn. Dwie dawki szczepionki (trzecia za chwilę) ... Jestem po kontrolnej cytologii i jestem negatywna w każdej grupie HPV
To działa
gość
03-02-2024, 16:40:27

Dziewczyny czy u was też podczas stosowania deflagynu sluz z pochwy był z takimi fragmentami jakby startego naskorka.
gość
18-02-2024, 22:55:31

gość 03-02-2024, 17:40:27
Dziewczyny czy u was też podczas stosowania deflagynu sluz z pochwy był z takimi fragmentami jakby startego naskorka.

Tak u mnie tak samo ale ja przed stosowaniem deflagynu podczas współżycia miałam takie jakby łososiowe elementy startego naskórka.
Myślę że to jednak prze tarcie ten śluz się tak roluje i dlatego wygląda jak kawałki "mięsa".
A przy deflagyn mam wrażenie że ten śluz jest trochę gęstszy i może dlatego też te kawałki są obecne a zabarwione bo deflagyn zostawi taki lekko pomarańczowy nalot
Ja za miesiąc mam już powtórna cytologię po kuracji deflagyn i mam stresa
gość
07-03-2024, 10:25:44

gość 18-02-2024, 23:55:31

Tak u mnie tak samo ale ja przed stosowaniem deflagynu podczas współżycia miałam takie jakby łososiowe elementy startego naskórka.
Myślę że to jednak prze tarcie ten śluz się tak roluje i dlatego wygląda jak kawałki "mięsa".
A przy deflagyn mam wrażenie że ten śluz jest trochę gęstszy i może dlatego też te kawałki są obecne a zabarwione bo deflagyn zostawi taki lekko pomarańczowy nalot

Daj znać czy dyflagyn pomógł, też zaczęłam kurację tym żelem. Ginekolog zalecił mi 3 - miesięczną kurację. Stresuję się, ale wiem, że stres w niczym nie pomoże.
gość
09-03-2024, 06:16:21

Ale taki starty naskórek to raczej nie jest normalny śluz, ja jeszcze kilka dni mam stosowania deflagynu a dostałam go na wieczny stan zapalny spowodowany endometriozą na szyjce macicy. Kiedyś też miałam taki śluz jakby starta skora to była infekcja. Czy teraz u ciebie to zniknęło jest już normalnie?
gość
09-03-2024, 06:19:28

Co wogóle ginekolog powiedział jak zgłaszałaś taki rodzaj śluzu? Bardzo mnie to męczy😭 od kiedy zrobiłam nadzerke a było to z 6 lat temu wiecznie mam problemy
gość
11-03-2024, 22:37:09

gość 09-03-2024, 07:16:21
Dziewczyny czy u was też podczas stosowania deflagynu sluz z action="pochwy" target="_blank" href="https://forumginekologiczne.pl/artykul/ogladaj-swoje-strefy-intymne-profilaktyka-chorob/24951" title="pochwy">pochwy był z takimi fragmentami jakby startego naskorka.

Ale taki starty naskórek to raczej nie jest normalny śluz, ja jeszcze kilka dni mam stosowania deflagynu a dostałam go na wieczny stan zapalny spowodowany endometriozą na szyjce macicy. Kiedyś też miałam taki śluz jakby starta skora to była infekcja. Czy teraz u ciebie to zniknęło jest już normalnie?

Jestem już ponad miesiąc po skończeniu deflagyn i póki co nie mam już tych jakby kawałków podczas współżycia.
Na cytologię idę na koniec marca bo muszę być między 10 a 20 dniem cyklu
Ale zauważyłam że po skończeniu deflagyn mam bardzo skąpy okres(dostałam już 2 razy okres) i zastanawiam się czego to jest przyczyną i czy faktycznie deflagyn ma coś z tym wspólnego.
Napewno zapytam o to lekarza i ciekawi mnie też jak to jest z tym ponownym zakażeniem się bo mój partner ma tez napewno HPV więc jak długo mamy używać prezerwatyw skoro jak tylko cytologia będzie okej to chcemy starać się o dziecko. Mamy czekać dwa lata aż organizm zwalczy wirusa u niego bo dla mężczyzn nie ma ustalonego leczenia
gość
19-03-2024, 08:03:50

Ja mam cytologię 15.04 ale wydaje mi się że Deflagyn nie pomógł. Nadal czuje dyskomfort wewnątrz i na zewnątrz.
gość
27-03-2024, 10:38:24

Mi okres się spóźnia po tym żelu. Mam również różowe upławy w czasie stosowania.
gość
27-03-2024, 17:02:04

Stosuję żel już dwa miesiące. Tak jak u niektórych osobow śluz czasem ma kolor różowy. Ostatnio po misiaczce w okolicach dni płodnych w śluzie była krew dość spora ilość i na następny dzień już wszytsko bylo ok. Teraz znowu po kilku dniach po okresie jest to samo jednorazowy incydent z krwią. Nigdy takich sytuacji nie miałam przed użyciem tego żelu. Nie wiem czy jest to normalne?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: