Reklama:

Deflagyn (273)

Forum: Infekcje intymne

gość
24-06-2023, 13:21:40

Hej. 1,5 roku temu zdiagnozowano u mnie trzy typy hpv, wszystkie wysokoonkogenne. Po 6 miesiacach od zdiagnozowania mialam infekcje ASCUS. Kolposkopia miala wynik negatywny, nic nie zaobserwowano w badaniu więc dostalam jedynie Deflagyn do stosowania. Po 2 miesiące z deflagyn zrobilam cytologie, wynik idealny A1B1 w skali Bethesda. Jestem pol roku po tej cytologii i właśnie czekam na wyniki kolejnej, zobaczymy czy ten dobry stan sie utrzyma :)
Uwazam, że Deflagyn pomogl, w tym czasie nie zmienilam niv więcej, stosowałam zel codziennie na noc.
gość
24-06-2023, 13:40:18

gość 22-05-2023, 22:24:28

Cześć, 3 maja skonczylam 3 opakowanie deflagyn. Mam hpv 16 i 19 oraz dodatni p16/ki-67 i LSIL. Kiedy robiłyście badanie kontrolne? Mam na myśli jak długo po skończeniu kuracji?

Miesiąc odczekać i iść sprawdzić
gość
29-07-2023, 22:47:39

Po przeczytaniu artykułu "papilocare-czyli-jak-zafundowac-sobie-raka-szyjki-macicy", gdzie napisane jest
"Wystarczyło tylko 12 dni, by aż 95,3% kobiet poddanych „leczeniu” tym wyrobem medycznym, doznało wybitnie niekorzystnych, nieodwracalnych zmian w obrębie szyjki macicy, które w przyszłości mogą przyczynić się rozwoju trudnego do wykrycia raka szyjki macicy. A docelowo preparat ten ma być stosowany 6 miesięcy, a nawet dłużej ! Przecież, wobec takich wyników wszystkie, dalsze badania powinny zostać zakończone, a Papilocare nigdy nie powinien zostać wprowadzony na rynek. Ale, jak widać są tacy, którym to nie przeszkadza i do nich należą także polscy, „wybitni eksperci” kolposkopowi, którzy ewidentnie szkodliwego mechanizmu działania Papilocare nie widzą lub nie chcą widzieć ba, przedstawiają to, jako jego korzystne działanie ! Cóż, to jest znamienny przykład dramatycznego obniżenia poziomu wiedzy i zarazem upadku obyczajów wśród lekarzy odpowiedzialnych za stan i poziom polskiej ginekologii, ja nie mam najmniejszych wątpliwości, że stosowanie tego wyrobu medycznego, w dłuższej perspektywie czasowej przyczyni się do zwiększenia zachorowalności na raka szyjki macicy w takich właśnie przypadkach. "

to raczej strach stosować, a jeszcze "Podobnie, wątpliwy efekt i szkodliwe działanie na śluzówkę szyjki macicy maja preparaty Solcogyn, Colpofix i Deflagyn, przy czym ten ostatni niesie ze sobą jeszcze jedno, poważne zagrożenie, ale to już temat na kolejny felieton."
gość
12-08-2023, 21:29:19

gość 23-06-2022, 23:42:05
Hej dziewczyno :) nie,ja mam okres normalnie od początku stosowania deflagynu. Nie wywiera on wpływu na cykl. Deflagyn na nadżerkę? A to ciekawe... deflagyn jest na HPV. Nadżerka zwykle leczona jest w inny sposób i ona (sama w sobie) może powodować wahania cyklu. Na Twoim miejscu skonsultowałabym z innym gin :)

Ja też go dostałam na nadżerkę i też tak mam z okresem.
gość
12-08-2023, 21:30:07

gość 23-06-2022, 21:42:05
Hej dziewczyno :) nie,ja mam okres normalnie od początku stosowania deflagynu. Nie wywiera on wpływu na cykl. Deflagyn na nadżerkę? A to ciekawe... deflagyn jest na HPV. Nadżerka zwykle leczona jest w inny sposób i ona (sama w sobie) może powodować wahania cyklu. Na Twoim miejscu skonsultowałabym z innym gin :)

Też dostałam go na nadżerkę
gość
20-08-2023, 05:54:24

Hej czy szczepić można się w każdym momencie czy raczej po całej kuracji i prawidłowych wynikach?
gość
29-08-2023, 12:46:14

Cześć, pół roku temu miałam zły wynik cytologi . ( Nieprawidłowość komórek nabłonkowych , komórki nabłonka płaskiego ) . LSIL zmiany śródnabłonkowe stopnia niskiego obejmujace koilocydy (hpv) i możliwość CIN1 (dysplazji małego stopnia) , lekarz zalecił mi stosowanie deflagyn i poqtorzy badanie cytologiczne za 6 miesiecy .Używałam przez 3 miesiące (całą kuracja ) , czekałam z niecierpliwością pół roku , zrobiłam i dziś dostałam wynik : obraz cytologoczny w granicach normy ( nie stwierdza się środnabłonkowej neoplazji ani raka) . Więc mi osobiście pomógł, jestem bardzo szczęśliwa ponieważ z tyłu głowy bardzo sie tym martwiłam. Pozdrawiam i polecam wszystkim które się jeszcze zastanawiają! :)
gość
29-08-2023, 12:46:14

Cześć, pół roku temu miałam zły wynik cytologi . ( Nieprawidłowość komórek nabłonkowych , komórki nabłonka płaskiego ) . LSIL zmiany śródnabłonkowe stopnia niskiego obejmujace koilocydy (hpv) i możliwość CIN1 (dysplazji małego stopnia) , lekarz zalecił mi stosowanie deflagyn i poqtorzy badanie cytologiczne za 6 miesiecy .Używałam przez 3 miesiące (całą kuracja ) , czekałam z niecierpliwością pół roku , zrobiłam i dziś dostałam wynik : obraz cytologoczny w granicach normy ( nie stwierdza się środnabłonkowej neoplazji ani raka) . Więc mi osobiście pomógł, jestem bardzo szczęśliwa ponieważ z tyłu głowy bardzo sie tym martwiłam. Pozdrawiam i polecam wszystkim które się jeszcze zastanawiają! :)
gość
07-09-2023, 12:04:07

Cześć,
Postanowiłam również się podzielić moją historią.
Miałam wyniki CIN 1 z podejrzeniem HPV (faktycznie się okazało, że posiadam podtyp 39 - wysokoonkogenny), wyczytałam...sama z forum, że warto zastosować deflagyn (ginekolodzy/żki wspominały, że nie ma w sumie leczenia ustalonego). Stosowałam długo, bo jak niektóre z Was 6-miesięcy, dodatkowo stosowałam też kurację macmirrorem (3x), oraz zaszczepiłam się przyszłościowo Gardasilem 9. Jestem po wykonanej cytologii płynnej LBC - wynik idealny (grupa 1), hpv niestety się utrzymuje, ale też zbadałam się kilka dni po odstawieniu Geflagynu. Mam powtórzyć wyniki za pół roku :).

- przy okazji zachęcam do badań innych wirusów, bakterii przenoszonych droga płciową, z mojej strony wykonałam: rzeżączkę, rzęsistek, HIV, wątrobowe (B+C), chlamydię, i kiłę, i przed kolejnym współżyciem będę prosić partnera o aktualne wyniki.

Dam znać za pół roku,
Mnie się wydaje, że lek pomógł, nie stosowałam nic innego (ani probiotyków, ani nie zmieniałam diety i ogólnego funkcjonowania).
gość
18-09-2023, 19:34:16

Dziewczyny Deflagyn działa!!!
Stosowalam ponad 2 miesiace i cytologia nareszcie pozytywna

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: