Reklama:

Czy to klyciny ? (628)

Forum: Infekcje intymne

gość
09-01-2022, 10:41:17

Ale co Ci z cervarixu? Ona działa tylko na 2 genotypy i to chyba onkogenne. Dla mnie ma znaczenie też genotyp nieonkogenny, bo pomoże przed ponownym pojawieniem się klykcin (wiem, ze nie leczy obecnych, ale lekarz wyraźnie wskazał pozytyw). Dla mnie cena gardasilu jest ok. Pierwsza dawka ok 600, drugie 600 zł po 2 miesiącach i po ok. kolejnych 4 miesiącach kolejne 600 zl(bo 3 dawka 6 miesięcy od pierwszej), to jest moje zdrowie. To nie są żadne wielkie kwoty. Lepiej uzbierać raz, a dobrze. A dodam, że w wielu placówkach są raty 0%! Sia
gość
09-01-2022, 10:48:14

Mały schemat ;) gardasil 1-2-6 miesięcy. Płacisz 600, czyli dużo za pierwszym razem (ale można fatalnie), po 2 miesiącach 600 (czyli 300 na miesiąc i kolejne 600 zł po 4 kolejnych miesiącach). Tak to sobie tłumacze i koszty nie wydają się niezbyt duże. Sia
gość
09-01-2022, 10:49:14

Sorki, tel mi szaleje nie fatalnie, a ratalnie.
gość
09-01-2022, 10:55:25

Nie wiem sama już. Będę u ginekologa to popytam co on o tym myśli póki co chce żeby to zeszło ze mnie. Choć nie urywam jest postęp. Strasznie mnie przeraża to jak wrócę do tego życia seksualnego i później dzieci… ciagle będę mieć z tylu głowy ze to mam. Muszę przemyśleć jak to ugryźć wszystko żeby było dobrze. (O)
gość
09-01-2022, 11:01:12

Żyję z kłykcinami co najmniej 3 miesiące i pamiętam jak przez pierwsze tygodnie miałam głowę pełną strachu i wątpliwości. Czytałam wszystko w necie, a miałam wrażenie, ze mniej wiem niż wcześniej. Okropne uczucie. Teraz podchodzę do tego z większym dystansem, od kilku tygodni nie płaczę. Skupiam się na działaniu. Do szczepienia nikogo nie namawiam. Sama widzę w nim szansę na dodatkową ochronę. Sia
gość
09-01-2022, 11:11:58

No ja się brzydzę po prostu. Nie płacze bo doszłam do wniosku ze co mi to da. Zaszczepiłabym się ale póki co nie stać mnie na taki wydatek . I nie znalazłam tak jak Ty ze można na raty. Chciałabym żeby tego po prostu nie było bo się boje mój chłopak mnie wspiera ale ja się brzydzę ze to mam ze to jest ok uśpi się a przy każdym stosunku będę myśleć żeby nie wyskoczyło znow i żeby on tego nie miał. Ja jestem jakaś pechowa zawsze muszę coś mieć (O)
gość
09-01-2022, 12:19:41

Ja obrałam taką taktykę – wyleczyłam zmiany Condyliną były na wargach sromowych mniejszych bardzo szybko je zauważyłam i zaczęłam leczenie posmarowałam 4-5 razy i wszystko zeszło po 3 miesiącach pojawiły się w przedsionku pochwy 2 smarowania i po zmianach, raz na miesiąc smaruję wargi sromowe Aldarą zapobiegawczo i biorę cały czas witaminy. Robię co 6 mniesięcy cytologię wychodzi dobrze, po dwóch latach od zarażenia zrobię wymaz na DNA wirusa i kolposkopię wtedy będę wiedziała czy pozbyłam się wirusa z organizmu czy ma formę przetrwała, nawet jakby mi teraz wyszły onkogenne typy to i tak z tym nic nikt nie zrobi. Dopiero jak są zmiany dysplastyczne w szyjce macicy to robią konizację ale to wyjdzie kiepska cytologia i już wiadomo że jest wirus. ~zizi~
gość
09-01-2022, 12:29:21

To ja je wypale pojadę zrobić test dna i cytologię następnie ginekolog ewentualnie będę myśleć i szczepieniu bo tak gdzie jadę zrobić ten test widzę ze są tez i szczepienia . PorozmawiAm z lekarzem co ona o tym myśli. Dla mnie to taki trochę sąd życiowy. Wiem ze ludzie to maja ale ja nie umiem sobie z tym poradzić. (O)
gość
09-01-2022, 13:07:51

Gość 2022-01-09 13:19:41
Ja obrałam taką taktykę – wyleczyłam zmiany Condyliną były na wargach sromowych mniejszych bardzo szybko je zauważyłam i zaczęłam leczenie posmarowałam 4-5 razy i wszystko zeszło po 3 miesiącach pojawiły się w przedsionku pochwy 2 smarowania i po zmianach, raz na miesiąc smaruję wargi sromowe Aldarą zapobiegawczo i biorę cały czas witaminy. Robię co 6 mniesięcy cytologię wychodzi dobrze, po dwóch latach od zarażenia zrobię wymaz na DNA wirusa i kolposkopię wtedy będę wiedziała czy pozbyłam się wirusa z organizmu czy ma formę przetrwała, nawet jakby mi teraz wyszły onkogenne typy to i tak z tym nic nikt nie zrobi. Dopiero jak są zmiany dysplastyczne w szyjce macicy to robią konizację ale to wyjdzie kiepska cytologia i już wiadomo że jest wirus. ~zizi~
Jak je wykrylas w przedsionku pochwy? Sama zauważyłaś czy jakimś badaniem wyszły? ~Kaja
gość
09-01-2022, 13:09:11

Gość 2022-01-09 13:29:21
To ja je wypale pojadę zrobić test dna i cytologię następnie ginekolog ewentualnie będę myśleć i szczepieniu bo tak gdzie jadę zrobić ten test widzę ze są tez i szczepienia . PorozmawiAm z lekarzem co ona o tym myśli. Dla mnie to taki trochę sąd życiowy. Wiem ze ludzie to maja ale ja nie umiem sobie z tym poradzić. (O)
Ty jesteś założycielką wątku? Jak tam Twoje zmiany po wypalaniu? Jak długo już wypalasz? Lepiej jest? ~Kaja

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: