Reklama:

Zapalenie Pęcherza Moczowego (156)

Forum: Zdrowie kobiety

gość
21-05-2018, 09:07:01

Gość 2018-04-17 19:43:18
Może lepiej zastosować jakiś probiotyk by pozbyć się infekcji np. trilac lady.
Probiotyk na infekcję pęcherza? Chyba nie tędy droga. Oczywiście na infekcje intymne czy problemy z jelitami, jasne, ale na pęcherz to chyba zbyt dużego wpływu nie ma. Tutaj potrzeba typowego leku na infekcje dróg moczowych, np. urofuraginum max, jak poprzedniczki napisały. Do tego najlepiej dużo witaminy C, żeby zakwasić środowisko.
Początkująca
23-05-2018, 18:05:55

Ja zamiast witaminy C, po prostu do tabletki każdego ranka, piję szklankę soku z żurawiny i po pierwszym dniu objawy zwykle mijają. Potem i tak łykam tabletkę do skończenia listka, czyli chyba 10 tabletek, jak dobrze pamiętam.
gość
25-05-2018, 15:11:37

Też staram się witaminy przyjmować w jak najbardziej naturalny sposób się da ;) Oczywiście furagina to podstawa, ale właśnie witaminę C można wziąć z innych źródeł niż tabletki i tego się trzymam.
gość
28-05-2018, 07:51:35

jeśli się da to lepiej brać naturalnie kiedyś zalecano jedzeie żurawiny ale suszona ma tyle cukru że lepiej sobie odpuścić i jak jest możliwość to pić sok, mnie ostatno na wyjeździe urofuraginum max uratowało, jak mnie zaczal pecherz cisnąć to od razu zaczęlam brac, już na drugi dzięń byo lepiej a się martwiłam jak ja to wytrzymam bo pęcherz mnie piekł niemiłosiernie
Początkująca
05-06-2018, 14:09:41

To dokładnie tak, jak pisałam :) Naturalne sposoby idealnie uzupełniają farmakologię i naprawdę w dzisiejszych czasach objawów zapalenia pęcherza można się pozbyć już na następny dzień od chwili ich wystąpienia.
gość
12-06-2018, 14:33:39

Z naturalnych sposobów na mnie najlepiej działa taki napar (oczywiście do tego tabletki): rumianek z lipą i sokiem z cytryny, a do tego odrobina prawdziwego soku z żurawiny. Nie dość, że smaczne, to jeszcze szybko pomaga :)
gość
15-06-2018, 08:57:06

Ziół nigdy nie stosowałam, jedynie tak jak dziewczyny piszą- duzo wody najlepiej z witaminą C no i zurawina. To jedyne domowe sposoby które znam, niestety mnie one nie wystarczały i musiałam kupić tabletki urofuraginum. Po pierwszej dobie było o niebo lepiej. Ale jak będzie ci zapalenie często wracać to musisz iść do lekarza bo antybiotyk
gość
21-06-2018, 10:50:23

Fakt, a latem trzeba też pamiętać, że dużo wody, to co najmniej 2,5 litra. A przy zapaleniu pęcherza pewnie przydałoby się wypić jeszcze więcej, choć chyba ja bym nie potrafiła tak dużo ;)
gość
17-07-2018, 14:29:58

Ja potrafię pić tyle wody, odkąd miałam zapalenie pęcherza i strasznie mnie piekło przy oddawaniu moczu. Fakt, tabletki urofuraginum max pomogły, ale i tak swoje się wycierpiałam. Nie polecam nikomu... Dlatego warto o siebie dbać i pić dużo wody :)
gość
21-07-2018, 14:41:37

Ja codziennie piję sok z zurawiny i działa;) Poradę dostałam tutaj od urologa https://ranking.abczdrowie.pl/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: