Reklama:

Tabletki Vixpo (29)

Forum: Antykoncepcja

gość
12-10-2014, 08:58:07

Witam od 4 miesięcy przyjmuje tabletki Vixpo i krwawienia z odstawienia zawsze pojawiało się trzeciego dnia przerwy i zawsze wcześniej całkiem mocno (ale lżej niż jak nie brałam tabletek) bolał mnie brzuch. W tym miesiącu było inaczej ponieważ prawie nic nie czułam, lekkiego krwawienia dostałam trzeciego dnia po południu. Wszystko jest prawie bezbolesne a krwi jest zdecydowanie mniej niż zwykle. Nie zapomniałam żadnej tabletki jednak dwa razy wzięłam tabletkę około trzy godziny później. Czy takie krwawienie wyklucza ciążę ? Czy mam się czym martwic ?
gość
12-10-2014, 12:47:59

Trochę już się tym denerwuje i nie wiem co mam o tym myśleć
gość
31-01-2017, 10:41:36

ja biorę tabletki vixpo, to że chronią mnie przed ciążą to jedna kwestia, kolejna kwestia to fakt, że tabletki pomogły mi przy walce z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.
Początkująca
31-01-2017, 19:47:13

Po ponad 2 latach ta dziewczyna chyba już nie ma tego problemu o który pytała :) Ale jak juz odpisywać to konkretnie. Ogólnie zaczynając przyjmować tabletki trzeba liczyć się z tym, że pierwsze trzy miesiące organizm przyzwyczaja się do hormonów. Moglo być tak, że założycielke wątku pobolewał brzuch, a jak organizm sie przyzwyczaił skończyly się bóle przy krwawieniu.
Co do Vixpo to one są w systemie 24 + 4, więc po odstawieniu jak najbardziej w tych 4 dniach powinno wystąpić krwawienie.
gość
18-02-2017, 09:33:55

rzeczywiście w przypadku Vixpo system przyjmowania tabletek jest dość nietypowy bo 24+4. 24 różowe tabletki zawierają niewielką ilość dwóch różnych hormonów żeńskich (drospirenon i etynyloestradiol), a 4 pozostałe tabletki to białe tabletki placebo, które nie zawierają substancji czynnej. No i tak jak koleżanka wyżej mi ginekolog przepisał tą antykoncepcję jako sposób na przeciwdziałanie w przypadku zespołu napięcia przedmiesiączkowego.
gość
19-04-2017, 07:58:38

ja też biorę tabletki Vixpo polecił mi je mój ginekolog po tym jak poskarżyłam się, że cierpię na zespołu napięcia przedmiesiączkowego, tabletki miały pomóc i rzeczywiście pomogły, nie denerwuje się tak przed nadchodzącym okresem, jestem spokojniejsza co zauważył i mój partner.
gość
26-05-2017, 08:48:20

o to super, dobrze wiedzieć bo u mnie bóle menstruacyjne są tak duże, że czasami muszę brać wolne, jest mega uciążliwe, na kolejnej wizycie u ginekologa podpytam o te tabletki Vixpo, może i mi też pomogą.
Początkująca
31-05-2017, 18:14:38

Mogą, ale nie muszą. Na pewno pomagają na pms, ale tak czy owak dobór powinien poprzedzić wywiad i badania, żeby mieć pewność czy to na pewno pigułka dla Ciebie.
gość
23-06-2017, 14:47:30

mi ginekolog przepisał Vixpo własnie na bóle miesiączkowe, odkąd zaczęłam je stosować to rzeczywiście bóle minęły jak ręką odjął wiec pomagają.
gość
29-06-2017, 12:27:25

u mnie przy tych tabletkach tez poprawiła się bardzo cera więc też jestem bardzo zadowolona z ich działania, na bóle miesiączkowe tez pomogły, są już mniej bolesne a ja nie jestem a tak rozdrażniona przed okresem jak kiedyś.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: