Reklama:

spirala mirena a jej skutki uboczne. (1580)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
16-03-2025, 09:07:40

Jeszcze nie słyszałam o takich skutkach jak zmiany w wątrobie, guzy piersi tak.

Tutaj rzadko ktoś pisze, podlinkuje Ci grupę na fb, która mnie przekonała o wyjeciu wkladki. To ona mi otworzyła oczy, że skutków ubocznych mam dużo więcej. Zapytaj tam.

https://www.facebook.com/groups/2763964673927820/?ref=share

KA
gość
16-03-2025, 16:00:23

Dziękuję bardzo, lekarz mi powiedział, że jest to możliwe ale chciałam jeszcze podpytać Was.
gość
18-03-2025, 22:15:06

gość 15-03-2025, 13:57:42
Hej, czy któraś z Was miała zmiany na wątrobie podczas stosowania wkładki. Mam Kyllenę 4, 5 roku. Dużo objawów o których piszecie. W ubiegłym roku zmiana w piersi- usunięta biopsja, w tym roku wątroba w trakcie diagnozy. Lekarze mówią, że możliwe jest, że ta zmiana jest wywołana wkładką. Czy któraś z Was się z tym spotkała?
. Hej ,napisz proszę jakie dolegliwości ze strony wątroby
gość
19-03-2025, 05:27:04

Dolegliwości ze strony wątroby właściwie żadne, wyszło na rutynowym usg. Narazie niewiadomo co to za zmiana ale jeden z lekarzy piwiedzial, że w 80 % u mlodych kobiet takie zmiany wywołane są właśnie hormonami z antykoncepcji. Drugi lekarz stwierdził, że mogło być tak, że był wyrzuty hormonu i wątroba dostała " strzał" i zrobiła się zmiana. Jestem w trakcie diagnostyki. Oprócz tego mam inne objawy o których piszą dziewczyny, dlatego zaczęłam to łączyć. NFH to jest " choroba" zwiazana z watrobą i hormonami. Ale stres przechodzę nie mały...
gość
19-03-2025, 11:21:36

gość 19-03-2025, 06:27:04
Dolegliwości ze strony wątroby właściwie żadne, wyszło na rutynowym usg. Narazie niewiadomo co to za zmiana ale jeden z lekarzy piwiedzial, że w 80 % u mlodych kobiet takie zmiany wywołane są właśnie hormonami z antykoncepcji. Drugi lekarz stwierdził, że mogło być tak, że był wyrzuty hormonu i wątroba dostała " strzał" i zrobiła się zmiana. Jestem w trakcie diagnostyki. Oprócz tego mam inne objawy o których piszą dziewczyny, dlatego zaczęłam to łączyć. NFH to jest " choroba" zwiazana z watrobą i hormonami. Ale stres przechodzę nie mały...
Pozbyłaś się już wkładki ?
gość
19-03-2025, 16:11:42

Właśnie czekam na wizytę do ginekologa 😉
gość
19-03-2025, 16:20:37

gość 19-03-2025, 17:11:42
Właśnie czekam na wizytę do ginekologa 😉[/CYTA]Aż trudno uwierzyć ,że kobiet a kilka lat znosi tyle skutków ubocznych ... Chcesz ją wymienić czy wrócić do tabletek? Napisz coś więcej o dolegliwościach . Bóle głowy ,zawroty ,brak libido zdenerwowanie ,lęki ?
gość
28-03-2025, 17:47:49

Mirene miałam ponad rok. Nie wiązałam tego, co się dzieje z moim organizmem z tą wkładką, dopóki nie trafiłam na różne fora i bardziej zapoznałam się z tematem skutków ubocznych. Po założeniu pół roku były cały czas plemienia, było to bardzo uciążliwe. Po pół roku przeszły. Okres był cały czas, ale skąpy, tylko cykl był krótszy. Przed założeniem miewałam migreny raz na miesiąc, raz na dwa miesiące. Po założeniu ból głowy był bardzo częsty, a w ostatnim czasie prawie nie ustawał w dzień i w nocy, był nie do wytrzymania. Tabletki przeciwbólowe, które wcześniej pomagały już nie działały. Wewnetrzy niepokój, , rozdrażnienie, myśli, że coś złego się wydarzy. A w ostatnim czasie jednostronne drętwienie żuchwy, ręki, ból ręki i ramienia jakbym spała niewygodnie.Ale to nie mijało. Drżenie dłoni. Zdecydowałam się na wyjęcie wkładki. Ginekolog jak usłyszała, co się dzieje od razu powiedziała, że lepiej wyjąć. Już następnego dnia ból głowy ustał. Wewnętrzny niepokój zniknął. Wróciła ostrość widzenia. Jeszcze tylko ręka jest zdrętwiała/ jakbym miała reumatyzm.
gość
29-03-2025, 13:48:27

Po trzech dniach od wyjęcia wkładki ramię i ręka już nie drętwieją.
gość
02-04-2025, 18:45:50

gość 29-03-2025, 14:48:27
Po trzech dniach od wyjęcia wkładki ramię i ręka już nie drętwieją.
. Hej ,czy wzrok się pogorszył też ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: