Reklama:

spirala mirena a jej skutki uboczne. (1589)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
13-05-2024, 12:02:26

Dziewczyny czy któraś z Was stosowała lek dostinex przy zaburzeniach po usunięciu wkładki ? Proszę o opinię
gość
17-05-2024, 08:37:57

gość 12-04-2024, 11:16:24
Po pięciu latach, wczoraj wreszcie wyciągnięta Kyleena.
Generalnie z wkładką bywało różnie
Od zawrotów głowy po ataku nerwicy nerwowej.
Generalnie trzy pierwsze lata były całkiem ok, po trzech latach bywało już różnie, pierwsze pojawiły się zawroty głowy, były raz na jakiś czas, minęły.
Od roku już samopoczucie okropne, ataki nerwicy lękowej, stany depresyjne, nerwowość oraz strasznie szybki przyrost wagi ok 10kg w rok. Okropne zgagi, ale niemam pojęcia czy to mogę łączyć akurat z Kyleena.
Czuję się już wolna, mam nadzieję że organizm dojdzie do siebie dość szybko bez zbędnych niespodzianek już.
Żałuję że szybciej nie trafiłam na te forum a dopiero miesiąc przed terminem wyciągnięcia wkładki.

Jak się Pani czuje po usunięciu wkładki ? Po pierwszej miesiączce ?
gość
20-05-2024, 11:30:50

Jak się Pani czuje po usunięciu wkładki ? Po pierwszej miesiączce ?

Przed miesiączka myślałam że zwariuję, straszne ataki paniki, wahania nastroju, okropne samopoczucie. Miesiączka trwała 6 dni, bardzo obfita ale bezbolesna. Po okresie jak na tą chwilę czuję się ok, mam nadzieję że wszystko się ustabilizuje i następna miesiączka będzie już w porządku.
gość
21-05-2024, 13:53:42

To jest straszne co się dzieje z naszymi organizmami. Mi ten cykl złego samopoczucia się przesuwa. Wcześniej miałam tak jak Pani przed miesiączka i w trakcie później puszczało. Natomiast teraz najgorzej mam od momentu zakończenia miesiączki do owulacji.
Inne Panie też tak mają ?
Prosze o opinię
gość
16-06-2024, 16:32:57

Cześć. Przeczytałam prawie całe forum. Niewiarygodne ile kobiet zmaga się ze skutkami ubocznymi hormonów.
Mam podobne objawy, której opisujecie.
Czy są tu panie, które już mają te wszystkie smutne dolegliwości za sobą i pomogą się wypowiedzieć ile czasu im to zajęło ?

Bardzo proszę o pomoc
gość
03-07-2024, 07:32:07

gość 16-06-2024, 18:32:57
Cześć. Przeczytałam prawie całe forum. Niewiarygodne ile kobiet zmaga się ze skutkami ubocznymi hormonów.
Mam podobne objawy, której opisujecie.
Czy są tu panie, które już mają te wszystkie smutne dolegliwości za sobą i pomogą się wypowiedzieć ile czasu im to zajęło ?

Bardzo proszę o pomoc
. Witam ,jakie są Pani dolegliwości ?
gość
07-08-2024, 09:09:39

Napięciowy ból głowy, ból pleców. Zawroty głowy i taka tempa ta głowa. Płytki oddech, czasem niepokój 😟

Czy to wszystko kiedyś minie ?
Minęło już dobre pół roku od usunięcia wkładki.
gość
23-09-2024, 16:29:59

Ja mam mirene i nie mam miesiączki wcale. Libido poniżej zera. Jestem zmęczona, rozdrażniona. Na nic nie mam ochoty. Czy u Was też nie było miesiączki wcale podczas noszenia spirali?
gość
24-09-2024, 08:05:02

gość 23-09-2024, 18:29:59
Ja mam mirene i nie mam miesiączki wcale. Libido poniżej zera. Jestem zmęczona, rozdrażniona. Na nic nie mam ochoty. Czy u Was też nie było miesiączki wcale podczas noszenia spirali?
gość 23-09-2024, 18:29:59
Witam . To wspaniałe ,że nie ma Pani okresu . Dodatkowy plus noszenia mireny . Ja po dwóch latach posiadania mam co miesiąc plamienie kilkudniowe.
gość
27-09-2024, 08:57:06

Mam wkładkę mirene założona od czerwca 2023 czyli prawie 1.5 roku
Mam wszystkie skutki uboczne jakie sa tu wypisane … przytyłam 15kg gdzie chodzę na siłownię i stosuję diety. Nigdy nie miałam problemu ze schudnięciem nawet po ciążach gdzie przytyłam po 35/40kg zrzucałam to
Wręcz w moment a teraz tyję z miesiąca na miesiąc …
Mam bóle kręgosłupa , brak okresu całkowicie , bóle głowy . Drętwieją mi dłonie , palce , jestem opuchnięta . Jestem ciągle zmęczona , Rozdrażniona , ciągle chce mi się spać . Słabe libido … ogólnie to i szereg innych dolegliwości które zaobserwowałam po założeniu tej nieszczęsnej spirali …

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: