Reklama:

Przezierność karkowa (98924)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
26-05-2018, 04:51:16

Aguska83 2018-05-25 22:51:59
Sporo dziewczyn na forum pisało że wyższe jest może świadczyć o tym że to dziewczynka A niskie białko o problemach z lozyskiem w pierwszej ciąży miałam coś ok 0,56 mom i bralam acard a teraz jeszcze gorzej mi wszlo pappa i wiek 35 też zrobił swoje. Zrób amio jeśli masz pieniądze to weź fisha wynik do 5 dni max. A pełny od 2 do 5 tyg i tak musisz zaczekać. Co do lekarza o tym że jak iść dobre to tylko 5% dzieci z ZD nie pokazuje tego w usg czyli u 95 procent jednak coś jeszcze w usg widać. Więc naprawdę znikoma ilość. Po za tym też Po noc leki na podtrzymanie typu duphaston czy Putina Po noc mogą mieć wpływ na wynik, też się mówi o tym że tarczyca może mieć wpływ. Ja mam niedoczynność. Więc tyle co tu na forum o tym piszemy tyle przekazuje dla otuchy.
Dzięki kochana. Nie biorę żadnych leków, tarczyca też raczej w porządku (przed ciążą brałam jakiś lek,bo niby wyniki na granicy, potem już lekarz mi je odstawił). Mój mąż leczył się przed ciążą (niepłodność), ale czy to mogło mieć wpływ??? 2.5 roku staraliśmy się o dzidzię, i już zaskoczyło,a tu znowu tyle nerwów.
Dziewczyny, a czy jeśli wynik amnio jest prawidłowy,to czy zlecają dalsze badania,w kierunku wykrycia,dlaczego pappa takie wysokie???
Ola 33
gość
26-05-2018, 05:23:15

Ola nie ma nic po amio jeśli jest ok to masz cieszyć się ciąża. Ola przygotuj się psychicznie do amiopunkcji wiesz już kto i gdzie? Po amio.pare dni się będziesz musiała oszczędzać. A do tego czasu wiem.jak jest trudno ale spróbuj się uspokoić. Lekarze nie mogą mieć zanadto dobrych wieści tylko realnie patrzą. Mimo że mam super gin to dopiero po Fishu mi powiedziała że będzie dobrze i że na usg naprawdę nic nie widać niepokojącego i samą się zdziwiła skąd takie ryzyko i takie parametry o Białku pappa to widziałam z poprzedniej ciąży teraz jest jeszcze niższe A beta wyższe i to niby też o.bialku ma.swiadczyc. każdy przypadek jest inny ale dobre usg dobrze rokuje. Po amiopunkcji miałam usg II trym i tam też dobry specjalistą poszukiwał.sie czego w serduszku też 4 tyg miałam.strach w dodatku niby coś takiego ma ktoś tam spokrewniony że mną ale na kolejnym usg wszytko ok bo serce urosło i widać lepiej. Więc czasami trzeba poczekać. Pozdrawiam
Beta 1.348MoM białko Papa 0,26MoM Ryzyko ZD 1:54 , wynik amiopunkcji kariotyp żeński prawidłowy
gość
26-05-2018, 06:22:07

Dzięki! Jestem umówiona najpierw na wizytę z genetykiem. Będzie to w Gdyni w Genetice(choć miałam skierowanie do Gdańska do UCK). A może macie jakieś info na temat tych miejsc? Pierwsza amniopunkcje miałam robiona w Gdańsku w Invikcie. Pamiętam ten strach i kłujący ból. Ale do przeżycia. Pozdrawiam
Ola 33
gość
26-05-2018, 07:15:42

Ola ja uważam że jeśli USG jest w porządku to ten Pappa często miesza, choć tak jak było wspomniane często świadczy o niewidolnosci łożyska, dobrze badać przepływy jakoś po 27tyg ciąży. Jeśli mi by USG wyszło w porządku, nt w normie to na pewno testu Pappa bym nie robiła, ale to moja zdanie na ten temat. Jeśli zdecydujesz się na amniopunkcję albo test Nifty który wyjdzie prawidłowy (a myślę że na pewno wyjdzie)to przy wyższym nt zalecane jest echo serca płodu, ale nie wiem jak to się ma do wyników Pappa. Nie martw się naprawdę, lekarz też trochę palnal, jestem długo na tym forum i tyle historii tu się Dobrze kończy, a Ci lekarze czasami tak nastraszą..
Ola
gość
26-05-2018, 08:39:47

Aguska83 Jak niedoczynnosc tarczycy może mieć wpływ na wyniki prenatalne ? Ja mam niedoczynnosc tarczycy .....
nesses
gość
26-05-2018, 09:40:36

Podobno niedoczynność tarczycy nie ma żadnego wpływu na badania planetarne i na wynik NT. ...
Naatka
gość
26-05-2018, 09:45:38

Dziewczyny, napiszcie dlaczego trzeba badać przepływy od 27 tyg ciąży przy niskim białku? dlaczego akurat od tego tygodnia??? bardzo mnie to ciekawi
Sylwia
gość
26-05-2018, 11:08:54

Ja mam też niskie bialko papa od 13 Tc biorę leki obecnie 33tc przepływy prawidłowe naszczescie. Pola
gość
26-05-2018, 11:26:56

Mi gin zlecił najpierw badania krwi (pappa i b-hcg),po tygodniu miałam usg. Dopiero wtedy zebrał to do "kupy". Dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Zobaczymy co powie genetyk. Pozdrawiam Was!
Ola 33
gość
26-05-2018, 12:13:18

Hej, mam na imię Kasia i na badaniach wykryto przezierność 3,4. Ryzyko wyliczono na bardzo wysokie. W środę mam konsultację u genetyka. Jestem zdruzgotana. Ciężko mi nawet powiedzieć co czuję - od załamania do wielkiej nadziei. I to się zmienia w ciągu kilku minut. Lekarz nie robi mi wielkich nadziej, kieruje na badania inwazyjne. Ale my chyba zdecydujemy się na NIFTY. Sama nie wiem. Jestem rozbita. Boję się przeogromnie. Że sobie nie poradzę z chorym dzieckiem, że zabije mnie całkowita zmiana życia. Albo że jak dokonam terminacji to wyrzuty sumienia zjedzą mnie i pęknie mi serce. Na ten moment nie wiem nic. Nie rozumiem co się ze mną dzieje.
K86

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: