Reklama:

Przezierność karkowa (98941)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
22-05-2018, 14:15:36

Aga3nt naprawdę nie doszedł żaden marker? Serce w porządku, kość udowa? Nic się nie pojawiło więcej oprócz nt?
gość
22-05-2018, 14:23:24

Aga3nt, Twoje dzieciątko jest zdrowe? Bo nie wiem jak interpretować zapytania po Twoim wpisie
gość
22-05-2018, 14:49:25

Gość 2017-12-06 07:45:33
Nareszcie wczoraj urodził się masz mały cud malutka dostała 10 pkt więc dziewczyny głowy do góry jak widzicie podwyzszone nt nie oznacza choroby Aga3nt
Początkująca
22-05-2018, 15:08:16

Kasia, Dominia, Rosa gratuluje wasze dobre wiesci podtrzymuja mnie na duchu. Ja dalej czekam na wyniki badan krwi, mialy byc w czwartek a do dzisiaj sie nikt nie odezwal. Maz zadzwonil do szpitala, lekarz jest dzisiaj niedostepny a jakas Pani ktora ma dostep do jego dokumentow jest na urlopie...... jutro ma wrocic. Dzwonilismy nawet do laboratorium gdzie robione sa testy powiedzieli ze nie sa w stanie powiedziec czy wyniki juz sa ale ze ,,cos,, bylo robione 9 maja. To juz 2 tygodnie a mialy byc do 6 dni Juz mi naprawde coraz ciezej
NT w 10+0 - 3mm Wszystkie inne parametry wstępnie w normie 27 lat
Początkująca
22-05-2018, 15:12:51

Gość 2018-05-22 11:22:49
Właśnie teraz w czwartek mam USG w szpitalu na Karowej u dr Kuran, która też jest jednym z lekarzy na Agatowej. Moja lekarz prowadząca mówi że w lepsze ręce trafić nie mogłam. Teraz czekam jeszcze dwa dni i zobaczymy co wyjdzie wówczas to będzie już właściwy czas na takie badanie.
Że za wcześnie to ja wiem, to było czysto przypadkowe usg, nigdy bym nie pomyslała że na nim spadnie na mnie taki kamień. Ale to forum troche mnie pociesza, tyle wspaniałych historii.
Ostrowianka - Julka cudna!
Domi_92
Domi u mnie praktycznie ta sama sytuacja... 10t0d ciazy zwykla wizyta u lekarza, pierwsza od potwierdzenia ciazy i boom. Nt 3 mm przy crl 3.4. Od dwoch tygodni zyje w zawieszeniu. Lekarze jeden niedostepny drugi na urlopie.....ale musimy sie jakos trzymac
gość
22-05-2018, 15:46:34

Agata 3nt
czy ty czytac troszke potrafisz????
gość
22-05-2018, 16:45:28

Nie było żadnych markerów potwierdzających chorobę mam śliczna zdrowa córeczkę Aga3nt
gość
22-05-2018, 16:46:39

Truskawka24 2018-05-22 15:41:57
Nie wiem ile w tym prawdy, ale jak tak czytam to bardzo dużo dzieci z zd nie pokazuje swoich wad na usg.
Szacuje się że ok 5% dzieci na usg z zd nie ma innych wad wrodzonych. Bo ZD to zespół wad u jednych mniej u innych więcej. Tak mi powiedziano przy amiopunkcji bo u mnie też wykluczeni ze mimo braku wad w obrazie usg test papa oszacować ryzyko 1:54 że.
Beta 1.348MoM białko Papa 0,26MoM Ryzyko ZD 1:54 , wynik amiopunkcji kariotyp żeński prawidłowy
gość
22-05-2018, 19:02:02

PATI-27-NT3, w jakim mieście mieszkasz? może warto poszukać kogoś innego? Wiem co czujesz, ja bym zwariowała nie mogąc nic zrobić dlatego pytam. Czy robiłaś usg jeszcze raz u kogoś innego? U mnie pierwszy lekarz "znalazł" nt-5,6, nastepnego dnia lekarka która bardziej się przyłożyla i zrobiła usg nie w 2 minuty ale w 20, mierzyła z 10 razy i wychodzi 3,8 - 4,2. Widzisz jaka duża to różnica... Może warto sprawić? Nie namawiam, ale mnie ten mneijszy wymiar uspokoił odrobine, mimo że nadal jest fatalny.
Domi_92
Początkująca
22-05-2018, 19:14:20

Gość 2018-05-22 21:02:02
PATI-27-NT3, w jakim mieście mieszkasz? może warto poszukać kogoś innego? Wiem co czujesz, ja bym zwariowała nie mogąc nic zrobić dlatego pytam. Czy robiłaś usg jeszcze raz u kogoś innego? U mnie pierwszy lekarz "znalazł" nt-5,6, nastepnego dnia lekarka która bardziej się przyłożyla i zrobiła usg nie w 2 minuty ale w 20, mierzyła z 10 razy i wychodzi 3,8 - 4,2. Widzisz jaka duża to różnica... Może warto sprawić? Nie namawiam, ale mnie ten mneijszy wymiar uspokoił odrobine, mimo że nadal jest fatalny.
Domi_92
Niestety mieszkam aktualnie w Niemczech:/ co jeszcze bardziej mnie dobija bo kompletnie nie znam tu lekarzy ani nikogo. Na dodatek w ostatnich dniach od badania wypadaly 2 dlugie weekendy i to pewnie tez nie przyszpieszylo niczego. Mialam juz badania u 2 lekarzy mojego ,,zwyklego,, ginekologa i spec. Od badan prenatalnych w tutejszej klinice. Wszystko jednego dnia. Obu wyszly te 3 mm. Mam nadzieje ze jutro uda mi sie cos dowiedziec albo chociaz umowic termin na nastepne usg. Ale tez juz myslalm zeby jeszcze isc gdzies indziej jak bedzie zle....mam jednak jeszcze troche nadzieji ze bedzie ok i na tych badaniach krwi sie ten koszmar skonczy

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Obawa o ciążę
Ostatnio odbyłam stosunek z chłopakiem. Było to w dni płodne. Zabezpieczaliśmy się prezerwatywą, która była założona przed jakimkolwiek zbliżeniem. Nie pękła ani się nie zsuneła (może delikatnie ale partner ją poprawił). Przed wytryskiem wyciagnął go i doszedł poza moim ciałem. Wiem że szanse raczej są małe ale wolalabym żeby ktoś kto sie zna wypowiedział się na ten temat. Strasznie sie stresuje, za kilka dni mam dostac okresu. Z góry bardzo dziękuje, trzymajcie się. Buziak
gość
Paulina
Cześć dziewczyny, mam 36 lat i jestem w trzeciej ciąży. Jestem przerażona co mnie czeka z tymi badaniami prenatalnymi. Pierwsza ciąża extra, w drugiej miałam bardzo wysokie ryzyko zespołu Downa (1:7), robiłam amniopunkcję i oczywiście wynik prawidłowy. Druga córka zdrowa. Koszmarnie wspominam ten czas, zero radości i wiecznie jakieś obawy. Trzeciej ciąży nie planowałam, ale wiem przez jaki koszmar będę przechodzić ze względu już na wiek. Narazie to 9+4 tydzień. Za tydzień idę po skierowanie na badania prenatalne. Strasznie się boję!
gość
Czy jestem w ciazy
Biorę od 20 lutego antykoncepcje w tabletkach i od tamtego momentu niemam okresu urosły mi piersi leci z nich tak siara boli mnie podbrzusze i mam mdłości co to oznacza
gość
Guzek przy lechtaczce
(ZDJĘCIE!) Zauważyłam teraz, że obok łechtaczki mam jakby twardy guzek, nie boli ale jest dyskomfort przy dotyku, łechtaczka jest większa niż zwykle. Od około miesiąca miałam problemy, dostałam uczulenia na żel do higieny intymnej, potem było ok i wrócił dyskomfort i kłucie w tym miejscu. Czy wiecie co to może być? Mieszkam za granicą i do ginekologa mogłabym iść dopiero za tydzień-dwa
Reklama: