Reklama:

HPV (82)

Forum: Infekcje intymne

gość
18-01-2023, 20:34:44

Gość 2021-06-30 19:35:31
Mam taki sam język ( jak na pierwotnych zdjęciach z tego wątku) szorstki i z nalotem i to samo po bokach języka (takie jakby brodawki, zgrubienia) szczególnie przy gardle z obydwu stron i jak wystawiam język i dotykam (palcem bo najprościej) tych zgrubień już za linią gardła to odczuwam ból tak jakby mi coś szorstkiego było i często czuję takie łaskotanie w uszach (razem z tym bólem gardła). Dodatkowo mam różne dolegliwości żołądkowe.
Co to jest bo już 15 miesięcy z tym się męczę i nikt nie potrafi pomóc (nie chce). Od lekarza do lekarza i nikt problemu nie widzi, znieczulica ***........
Tak na samym początku to gardło mnie bolało i ten nalot na języku? Lekarz - jeden, drugi, piąty (zaaplikowali mi antybiotyki w takiej ilości, że dostałem Candida allbicans) - później flukonazol, itrakonazol niby wyleczona grzybica? Ale gardło tak samo jak na początku boli.
Następni lekarze - czterdziesty, a ja już nie mam siły (cztery gastroskopie - w każdej inny wynik), laryngolodzy i interniści nic nie widzą (może nie chcą). Badania na Covid (8 razy negatywnie), 9 wymazów (bakteriologia i mykologia) niby wszystko w porządku?
Znalazłem Hashimoto u siebie? Ale to chyba dodatkowo?
Co z tym nalotem i gardłem (codziennie wstaję rano z bólem gardła)? Później jakoś w czasie dnia tego tak nie odczuwam.
Proszę pomóżcie i napiszcie co wam wyszło?
gość
18-01-2023, 20:37:19

Witam czy u Pani się coś zmieniło, bo ja też tak mam i szukam ?
gość
06-05-2023, 21:37:22

Treść zablokowana przez moderatora

gość
06-05-2023, 21:39:04

Ja też tak mam już rok i nic czy już ktoś wie co to ?
gość
25-08-2023, 14:42:48

Witam ogólnie sam mam jednostronny taki problem również nie zdiagnozowany ale z tego co mi wiadomo taki objaw może być od wielu różnych czynników. Możliwe że są to różnego rodzaju infekcje bo wirusowe, bakteryjne oraz grzybicze dadzą ten sam efekt jaki i tu może wszystkich zaskoczę może to być reakcja alergiczna organizmu na różnego rodzaju czynniki drażniące od pokarmu aż po pyłki polecam na sam początek wykonać testy alergiczne z krwi jest to dość duży koszt na pełny rozmaz ale da odpowiedź bo człowiek może być uczulony na wszystko w ty wiode. Ogólnie też mogą nakładać się różne czynniki na siebie czyli np mamy infekcje bakteryjną używamy antybiotyku to pojawia się grzybicza bo zabijamy bakterie które przed ty chroniły. Anatomia języka jest obszerna w niektórych przypadkach (bardzo rzadko) może to być wczesny sygnał choroby nowotworowej ale jeśli nie palimy nałogowo i nie pijemy alkoholu w ogromnych ilościach przez 20 lat to jest to loteria jak totolotek. Mogą to być też różnego rodzaju stany zapalne błony śluzowej np spowodowane refluksem żołądka lub pochodzenia od zebów nie da się poprostu jednoznacznie powiedzieć że jest to od czegoś bo etnologią może być bardzo różna. A jeszcze dodam że może być to spowodowane stresem. Jeśli robiliście badania takie jak tomografia, biopsja USG itp i nic nie wykazały to poprostu odpuście i wyluzujcie.
gość
18-03-2024, 11:53:25

gość 13-07-2017, 10:55:08
przerazony84 2017-05-15 21:56:15
Mam identyczne objawy na języku - biały lekko zielony nalot oraz powstające coraz większe bąble dokładnie w tych samych miejscach.

Czy zostało zdiagnozowane, co to jest? Brałem leki na grzybicę (orungal, nystatyna) ale nic to nie pomogło, jutro jadę do dermatologa, a także na badania krwi, posiewy żeby może udało się namierzyć przyczynę, ale mam obawy, że to pasuje do tak wielu chorób, że kolejny lekarz znów źle to zdiagnozuje. Co to może być??

ania8888 2015-03-20 12:01:33
W moim wątku niestety nikt nie odpowiada, więc podepnę się pod ten. Czy to mogą być kłykciny?

Do tej pory lekarki leczyły mnie na infekcje bakteryjne, grzybicze i opryszczkę.
Bardzo proszę o pomoc, bo aktualna ginekolog twierdzi, że nic nie widzi, a mnie to piecze i boli tak, że żyć się odechciewa. Boję się, bo tyle naczytałam o raku i HPV, kłykcinach... Wizyta u ginekologa dopiero pod koniec kwietnia... Co to może być?

Co to było pilnie niech ktoś odpisze ?????????
gość
18-03-2024, 14:59:14

Jak najszybciej do dermatologa/wenerologa. Tu będzie wskazany antybiotyk.
gość
03-04-2024, 07:58:52

gość 30-06-2021, 19:35:31
Mam taki sam język ( jak na pierwotnych zdjęciach z tego wątku) szorstki i z nalotem i to samo po bokach języka (takie jakby brodawki, zgrubienia) szczególnie przy gardle z obydwu stron i jak wystawiam język i

dotykam (palcem bo najprościej) tych zgrubień już za linią gardła to odczuwam ból tak jakby mi coś szorstkiego było i często czuję takie łaskotanie w uszach (razem z tym bólem gardła). Dodatkowo mam różne dolegliwości żołądkowe.
Co to jest bo już 15 miesięcy z tym się męczę i nikt nie potrafi pomóc (nie chce). Od lekarza do lekarza i nikt problemu nie widzi, znieczulica ***........
Tak na samym początku to gardło mnie bolało i ten nalot na języku? Lekarz - jeden, drugi, piąty (zaaplikowali mi antybiotyki w takiej ilości, że dostałem Candida allbicans) - później flukonazol, itrakonazol niby wyleczona grzybica? Ale gardło tak samo jak na początku boli.
Następni lekarze - czterdziesty, a ja już nie mam siły (cztery gastroskopie - w każdej inny wynik), laryngolodzy i interniści nic nie widzą (może nie chcą). Badania na Covid (8 razy negatywnie), 9 wymazów (bakteriologia i mykologia) niby wszystko w porządku?
Znalazłem Hashimoto u siebie? Ale to chyba dodatkowo?
Co z tym nalotem i gardłem (codziennie wstaję rano z bólem gardła)? Później jakoś w czasie dnia tego tak nie odczuwam.
Proszę pomóżcie i napiszcie co wam wyszło?
gość
03-04-2024, 08:01:19

Proszę o informację mam to samo
gość
19-04-2024, 14:20:47

W boczno-tylnej części języka znajdują się brodawki liściaste. W nich mają ujście gruczoły surowicze Ebnera. Te brodawki zarówno odbierają bodźce smakowe, jak i pełnią funkcję mechaniczną.
Na górnej powierzchni języka, na jego końcu i brzegach, są brodawki nitkowate – jako jedyne pozbawione kubków smakowych.
Brodawki grzybowate są nieco większe i mniej liczne od brodawek nitkowatych i rozmieszczone pomiędzy nimi na powierzchni języka. Także one, dzięki obecności w nich kubków smakowych, odpowiadają za odbiór wrażeń smakowych.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: