Reklama:

Dieta przy anemii (38)

Forum: Zdrowie kobiety

gość
16-02-2018, 20:00:01

Po Ascofer szybko żelazo wróciła do normy, nawet było lekko podwyższone, do tego dieta z produktami zawierającymi żelazo i wszystko wróciło do normy. Co pół roku robie badanie z krwi na obecność żelaza a w swojej diecie mam zawsze dużo warzyw owoców i zwracam uwagę, aby coś z zawartości żelaza i magnezu. Należy ograniczyć picie kawy od do 1 dziennie. Kawa wypłukuje z organizmu żelazo i magnez. Należy również pić 1,5 litra wody z magnezem dziennie.
gość
16-02-2018, 20:02:10

Decyzja należy do Ciebie czy kupisz ChelaFeer czy Ascofer. Możesz się tez udać do lekarza rodzinnego z wynikami krwi to Ci przepisze jakieś tabletki na receptę mi przepisywał dłuższy czas nim przepisywał lekarz jakiś czas.
gość
16-02-2018, 20:02:41

Wszystko mi pomogło.
gość
16-02-2018, 20:04:49

Decyzja należy do Ciebie jaki lek czy suplement wybierzesz. Lepiej zrobić badania z krwi i pokazać lekarzowi rodzinnemu niech przepisze coś lepszego na receptę.
gość
16-02-2018, 20:06:49

Tańszy jest Acofer i też skuteczny tak jak już ktoś napisał.
gość
16-02-2018, 20:07:54

Stacza na mniej, ale dzieli dawki wiec powoli wyłaniamy konkretną ilość . Tak powinno to działać.
Początkujący
03-03-2024, 04:30:12

Ja piłam takie jakby małe koktajle na receptę z żelazem i one się bardzo dobrze przyswajały. Niestety obecnie nie ma ich w hurtowniach nie wiem czemu. Dieta bardzo dużo daje, ale mi osobiście było ciężko samej taką skomponować tak, żebym była w stanie dłużej na niej wytrwać. Podobno zmiana nawyku żywieniowego trwa minimum 3 miesiące. Teraz chodzę do dietetyczki z Projekt Zdrowie. Nie powiem, że jest łatwo stosować się do zasad. Ale za kilka miesięcy zrobię badania i będę wiedzieć, czy to się sprawdza. Wiem na pewno, że po prostu, będąc na odpowiedniej diecie czuję się lepiej, no i trochę mi spadło z wagi.
gość
06-10-2024, 13:22:25

Osobiście zażywam Spiruline, Wejkan firmy Tiens.
Są przeciw anemia, zawierają dużo mikroelementow i zelaza właśnie. Suplementy kobiece np. Kapsulki pieknosci regulują hormonalne nasze sprawy i odmładzają skórę. Polecam
Zapraszam do kontaktu
joasia9703@o2.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: