Reklama:

Dieta przy anemii (38)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Zdrowie kobiety

gość
18-12-2013, 01:46:19

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
15-01-2014, 07:57:49

Też to kiedyś przechodziłam, oprócz diety, gdzie między innymi występował sok z buraków (brrr aż mam ciarki na samo pomyślenie!), mięso, czerwone wino (które szczerze mówiąc zaleciłam sobie sama, ALE chcę zaznaczyć, że nie byłam wtedy w ciąży!) przyjmowałam tabletki, jeśli nie mylę się Biofer. Trochę to zaniedbałam, nie zrobiłam jeszcze badań...
Początkująca
26-04-2014, 10:19:24

Miałam anemię dwa lata temu, na początku przyjmowałam żelazo na receptę - pierwsze dni brania to niestety masakra. Ważne jest to, żeby dobrze przyswajać żelazo a do tego potrzebna jest witamina C.
Początkująca
22-03-2015, 17:56:01

Ja żelazo uzupełniam biorąc Chela ferr. Super sie sprawdza i bardzo szybko udało mi się wyrównać niedobór (z 25mg/dl teraz mam 45 czyli w normie). Próbowałam też wzbogacić dietę ale ostatecznie i tak to nie pomogło więc wolę suplement :)
gość
01-10-2017, 19:20:34

moja córka stosuje dietę wegetariańską, dodakowo ostatnio na wynikach badań, wyszła jej anemia, lekarz na niedobór żelaza przepisał jej dicofer...Poki co bierze go od tygodnia i czuje się ok :)
Początkująca
02-10-2017, 07:26:20

Ja zażywam falvit. do tego jem pestki dyni, które maja sporo żelaza :)
gość
01-02-2018, 18:06:01

Są 2 sposoby na to. Po pierwsze dietę przy anemii pomoże Ci ustalić dietetyk z bardzo dobrą wiedzą. A po drugie przy anemii możesz skorzystać z kroplówki witaminowej, która zawiera odpowiednie pierwiastki, aby organizm mógł funkcjonować. Takie kroplówki nawet teraz są na specjalnej promocji w krakowskiej klinice SCM estetic. Warto spróbować.
Początkująca
15-02-2018, 19:36:04

Moja mama też miała niedobór żelaza i ogólnie czuła się osłabiona i ciągle zmęczona. Akurat Jej pomogła zmiana diety i dodatkowo tonik biovital. Zawiera żelazo, wit C i skutecznie wzmacnia organizm.
Początkująca
16-02-2018, 11:59:31

Też miałam anemię z którą się długo męczyłam ale to była wina mojego stylu życia. Pomogło wyrównanie diety.
gość
16-02-2018, 19:52:27

ChelaFerr jest suplementem diety, a moja lekarka poleciłam mi lek Ascofer i wprowadzenie do swojej diety produktów bogatych w żelazo poszukaj informacji na interecie i prosiła również aby zrównoważyć dietę o produkty zawierające magnez.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: