Reklama:

Czarnobyl a problemy z Tarczycą (30)

Forum: Choroby tarczycy

gość
09-02-2013, 02:06:52

No còz, brakuje doroty_wwa. Moge powiedziec, ze powtarza sie historia.
Panstwo niemieckie przynajmiej troche zaplacilo za szkody (niewiele, niewszystkim i nie wszyscy zostali skazani).
Rosja NIGDY NIE zaplacila za NIC. Zrodnia katynskia jako przyklad i to najmniejszy :( (az mnie rzuca, ze "najmniejszy"). Zoorganizujcie sie, zamiast sie klòcic. Zbierzcie badania. Zbierzcie statystyki smierci na raka i na typy raka. Zbierzcie statystyki problemòw z tarczyca. Zròbcie organizacje, zarejestrowana "Ofiary Czernobyl". Nawiazcie kontakty miedzynarodowe z innymi podobnymi organizacjami albo zbierzcie informacje (zaczynajac od Szwecji, jeli dobrze pamietam, pierwsza, co sie zorientowala, ze "cos nie tak, jakas mamy dziwna chmurke !!!!"). Wybierzcie dobrze adwokata (nie jednego...). Ogromna praca, wiem, ale moze was byc duzo.
I w koncu, raz w histori, zròbcie proces miedzynarodowy, gdzie ten morderca Putin i jego poprzednicy/obecni zwolennicy dostana "w kosc". Albo przestancie mòwic o Czernobyl i leczcie sie na wlasne wydatki. Dokladnie co zrobili staruszkowie co sie zajmowali sprawa katynska :( i robia pewne ludnosci na poludniu Europy (w poròwnaniu do tych ostatnich, kleszcze ssace krew sa prawie zdrowotne ;) i przynajmiej "naturalne"...)...
Pozdrowienia
Maria
gość
13-09-2013, 08:11:15

Treść zablokowana przez moderatora

gość
20-11-2013, 20:57:21

ja też uważam że moje 2 córki i ja jesteśmy niestety załatwione przez Czarnobyl, piłyśmy jod - nie wiadomo było czy to dobrze czy bardzo źle.
Wtajemniczony
23-11-2013, 16:20:05

gość
06-08-2015, 11:55:02

kajav: "Moja siostra ma tarczyce i własnie pani doktor mowiła że wiekszość ludzi ma przez czarnobył, ja miałam wtedy 3 latka jeszcze nie robiłam badań na tarczyce ale przypuszczam że pewnie mam skoro ciagle chce mi sie pic i mam chrypke i nieraz ktos sie pyta czy jestem a ja mowie że nie tylko chrypke mam"
LOL każdy ma tarczycę!
Chrypka to nie objaw problemów z tarczycą... Normalnie nie wiem czy się śmiać czy płakać...
gość
06-08-2015, 11:59:13

Nie wiem jak w ogóle można mieć wątpliwości co do picia płynu Lugola...
OCZYWIŚCIE ŻE DOBRZE, ŻE GO PILIŚCIE!!!
Jod z płynu Lugola wypełnił Wasze tarczyce, przez co była przesycona jodem i nie gromadziła już jodu reaktywnego! Cieszcie się, że go dostaliście... Może tylko niektórzy dostali go za późno..
Ludzie czytajcie, uczcie się, a potem piszcie, bo czasem żal czytać...
gość
17-10-2015, 04:43:57

gość
26-11-2017, 15:21:50

Mam raka Tarczycy nikt u mnie w rodzinie nie chorował na tarczycę. Byłem w owym czasie, jak uległa awarii elektrownia atomowa w Olsztynie w wojsku. Nie wiem jak inni moi koledzy nie mam z nikim kontaktu, a minęło już wiele lat. Czy to zbieg okoliczności? Może ktoś z Olsztyna wie czy był wzrost chorób tarczycy?
gość
25-04-2021, 18:38:54

Odświeżam temat i proponuje założyć grupę na FB aby wyszukać osoby poszkodowane przez eksperyment medyczny jakim było podawanie płynu Lugola i złożyć pozew zbiorowy przeciwko spadkobiercom rzadu z 1986 roku, bo każdy z nas cierpi przez ten eksperyment i zostały nam wyrządzone krzywdy, z którymi musimy się męczyć do końca życia
gość
06-10-2022, 04:38:16

Stary wpis ale wrazie gdyby ktoś na to natrafił tak jak ja dzisiaj...Miałam 4 latka, mieszkałam w Szczrcinie, piłam płyń Lugola i Miałam raka tarczycy. Miałam operacje w 2020

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: