Reklama:

Torbiel na jajniku (1361)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

Początkująca
07-02-2006, 21:43:00

Rainbow nie martw sie, ja tez mialam torbiel na prawym jajniku o srednicy 10cm. wiec spora ta torbielka. Nie musialam czekac na operacje dlugo bo juz na 3 dzien jak wykryli torbiel lezalam na stole operacyjnym, bylo to klasyczne ciecie, wycieli mi guzek wraz z jajnikiem. Jestem teraz 3,5 tygodnia po operacji i miesiaczka pojawila sie normalnie z tym zyje sie normalnie. Tylko wynik badania histopatologicznego mam nie ciekawy i dzis sie dowiedzialam ze na lewym jajniku pojawila sie torbiel 3cm. a minelo tylko pare tygodni od operacji, boje sie, ale jestem dobrej mysli. Rainbow nie martw sie operacja nie jest straszna, ,a to ze zostal mi jeden jajnik to jest powod aby czesciej odwiedzac ginekologa a innej roznicy nie odczowam. 3mam za Ciebie kciuki

[ ta wiadomość była poprawiana przez: anetaa5 dnia: 08-02-2006 08:01 ]
Anetaa
Początkująca
08-02-2006, 12:51:00

Aneta dzięki za wsparcie. Ja już jutro jadę do szpitala..... Jak wrócę zdma relację. Boję się mimo wszystko

Aneta a po wycięciu jajnika nie ma problemów z zajściem w ciążę?
Początkująca
08-02-2006, 14:23:00

Rainbow ! Nie powinno byc problemow, bo drugi jajnik przejmuje funkcje tego ktorego juz nie ma, tak powiedzial mi ginekolog, a pewnie sie zna

[ ta wiadomość była poprawiana przez: anetaa5 dnia: 08-02-2006 15:25 ]
Anetaa
gość
08-02-2006, 18:21:00

Witam!!!
Ja miałam podobny problem jak wy. W wieku 16 lat wykryto u mnie torbiel na prawym jajniku. pobolewał mnie brzuch wiec stwierdzono, iż to jest wyrostek. Poszłam do szpitala na wyciecie wyrostka, a okazało się ze to torbiel jajnika. Oczywiscie wyrostek też mi usunięto wraz z torbielą. Teraz mam 26 lat, chce mieć dziecko ale sie boję ze po tej torbieli bedę miałą problemy z zajściem w ciaże. Pocieszam się tym, iż o usunięciu tej torbieli 10 lat temu nic mi nie urosło na jajniku, ale pozostały mi zrosty. Czy może któraś z was po takim zabiegu miałą problemy z zajściem w ciaże? Pozdrawiam
Początkująca
08-02-2006, 21:06:00

Aneta obyś miała rację
Trzymajcie się dziewuszki. Za kilka dni powracam i zdaję relację co i jak, co mi wycięto i czy przezyłam
Początkująca
09-02-2006, 10:56:00

Byłam w szpitalu, ale odesłali mnie...już mówię dlaczego
Mają rozległy plan operacyjny na weekend i kazali mi przyjść w poniedziałek Także jeszcze trochę się postresuję grr
gość
13-02-2006, 08:14:00

Właśnie wróciłam ze szpitala miałam robioną normalną operację wycięcia torbiela , niestety wraz z jajnikiem .Operacja trwała 2 godzmam nacięcie na 6 cm lekarz mówi ,że nie będzie śladu . Najgorszy dzień to właśnie pierwsza doba ,ale pielęgniarki cały czas dają zastrzyki przeciwbólowe idzie wytrzymać .Na drugi dzień jest już dobrze , organizm jest osłabiony , dwie doby na kroplówkach , na trzecią miałam dietę a na czwartą byłam już w domu .Czuję się dobrze zupełnie nic nie boli .Trzymajcie się .To naprawdę nie jest takie straszne .
gość
13-02-2006, 20:21:00

a jak sie ma ta laparoskopie...to dlugo sie lezy w szpitalu???
gość
14-02-2006, 10:47:00

17-12-2005 o 19:06, gość :
Hej mam22 lat i po 6 latach bólu w prawym boku stwierdzono że mam torbiel na prawym jajniku w wielkości prawie 7 cm, byłam w czwartku u lekarza ale niestety dostałam miesiączkę i nie mogłam przejśc badań. Sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć, pan doktor stwierdził że to nic takiego ale jak tu mu wierzyć skoro do tej pory twierdził że moje jajniki są w porządku . Dopiero kiedy dostałam potwornego ataku bólu brzucha i poszłam oczywiście prywatnie na USG dowiedziałam się jaka jest przyczyna mojego złego samopoczucia.w W poniedziałek idę na kolejne USG, zobaczymy co tym razem powie

Witam cie serdecznie.
ja mam torbiel na prawym jajniku 7cm, i tez zaden lekarz nie widział tego przez USG, poszłam teraz do naprawdę dobrej babeczki i ona mi dopiero to powiedziała, ale narazie mam antybiotyk i dopiero sie zobaczy jak to zadziała oby dobrze.!!
całuje cie.papa
Agnieszka
Początkująca
14-02-2006, 18:14:00

Witam.
Mam 26 lat i nie przesadzę jeśli napiszę,że od2 lat boli mnie podbrzusze.Ból jest różny-raz silny,raz słaby,a w innym cyklu nie ma go wcale.Zazwyczaj jest w drugiej fazie cyklu.Mam do Was pytanie,czy gdy występuje torbiel ból jest cały czas czy tak jak u mnie.Powinnam napisać,że byłam u ginekologa i nie wykrył torbieli,ale po moich doświadczeniach z ginekologami nie na 100% mu wierzę.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: