Reklama:

Torbiel na jajniku (1361)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

Forumowiczka
16-08-2009, 13:47:00

Mam pytanie!! Czy cysta na jajniku o wielkosci 4-3.5 cm to duza i czy czekac czy lepiej juz brac hormony leczniczo. Lakarz powiedział ze moze sie wchłonąc i ze poczekamy , ale mnie boli i nie chce czekac bo moze urosnie i trzeba bedzie operowac!!! sama nie wiem. [addsig]
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/39f8xzdvld3zcb3c.png[/img][/url] Goja
gość
18-08-2009, 15:45:00

witam. w wieku 19 lat miałam 4,5 cm torbiel na lewym jajniku - usunięto mi ja operacyjnie - na szczeście jajnik ciągle mam - operacja była szybko - znieczulenie domiejscowe - czyli od pasa w dół. teraz po 4 latach od operacji mam dwa kolejne torbiele na tym samym jajniku - lekarz na razie zalecił tabletki antykoncepcyjne przez dwa miesiące - jak nie pomoże to kolejny zabieg. ogólnie jeżeli mozna zlikwidować to tabletkami to tabletki lepsze-operacja niby łatwa ale długo boli.
gość
18-08-2009, 15:46:00

zapytaj lekarza! bo jesli boli to żadna przyjemność z seksu
gość
27-08-2009, 18:35:00

Dziewczyny a ja miałam torbiel na lewym jajniku nie duzy bo 3,60 brałam tabletki przez 3 miesiące meridium i yaz i dziś byłam na kontroli i torbiel zniknęła jestem zdrowa ale jestem szczęśliwa.
gość
27-08-2009, 18:36:00

Dziewczyny a ja miałam torbiel na lewym jajniku nie duzy bo 3,60 brałam tabletki przez 3 miesiące meridium i yaz i dziś byłam na kontroli i torbiel zniknęła jestem zdrowa ale jestem szczęśliwa.
gość
27-08-2009, 18:44:00

gość
28-08-2009, 21:29:00

Hej Dziewczyny!!
2 tyg temu byla na usg i okazalo sie ze mam torbiela na prawym jajniku 5cm na 4 cm lekarz przepisal mi silny antybiotyk Dalacin C oraz Metronidazol Gsk(czopki).Lekarz powiedzial ze za miesiac mam przyjsc do kontroli i jezeli sie nie pomniejszy to czeka mnie operacja:/.Brala któras z Was te antybiotyki?Pomagaja?Bo mi chyba pomogly bo juz mnie nie boli a bolalo wczesniej ale zobaczymy co bedzie na kontroli.A i jeszcze jedno czy jesli nawet antybiotyki pomoga i sie pomniejszy czy po pewnym czasie moze znowu urosnac?Pomocy!!!! denerwuje sie mojej kolezance urosno i ma operacje
gość
29-08-2009, 04:41:00

Hej dziewczyny!!! mam dla was cudowną wiadomosc. Kilka postów wyżej pisałam ze mam cyste na jajniku 4/4 cm. Otóz mój lekarz miał racje!!!!!! CYSTA PĘKŁA SAMA i wszystko wygląda suuuuNer. Nie ma sladu po niej. Lekarz powiedział ze tak moze byc i było. Stało sie to podczas miesiączki. Była bardzo obfita i bolesna. Strasznie się ciesze i zycze wam kochane zmartwione kobietki duuuuzo zdrówka. ***Goja32***
gość
29-08-2009, 21:19:00

operacja nie jest taka straszna na to jak sie wydaje.. moze mi jest latwo powiedziec bo ja juz mialam.. tylko nie wiem z czego sie tak cieszycie jak Wam to zniknie czy peknie albo tym podobne... operacja jest lepsza bo masz pewnosc ze nie ma po tym zadnych pozostalosci.. a tak? nawraca sie bardzo czesto poniewaz zostanie jakas czesc tego albo jestes po okresie albo przed a to wtedy sie zmienia..
gość
30-08-2009, 05:23:00

Co ty bredzisz kobieto!!! czy peknie czy sie wchłonie czy zostanie usunięte chirurgicznie i tak i tak odrasta!!!!!! i nie piernicz głupot i herezji ze lepszy jest zabieg!!! kto ci takich głupot nagadał?????? Zawsze odrasta - zapamiętaj to sobie. A Ona cieszy sie z tego pewnie ze nie musiała tym razem isc pod nóż albo łykac prochy. I niech sie baba cieszy bo inni nie mają tyle szczęscia. A ty co??? zazdrosna???? a moze lubisz sie ciachac ????

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: