Reklama:

Pytanie do eksperta-ginekologa (36)

Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjentki

gość
22-07-2022, 16:52:11

Mam pytanie zrobiłam wczoraj test ciążowy i wyszło mi dwie jedna mocna drugą jasniutka czy to wynik pozytywny
gość
23-07-2022, 12:03:10

Jeśli jest jasna ale zabarwiona to ciaza jeśli jest biała nie ma
gość
24-11-2022, 14:53:08

Czy można brać normalnie tabletki antykoncepcyjne placebo tydzień po zabiegu elektrokoagulacji nadżerki czy trzeba je pominąć żeby nie krwawić?
gość
29-06-2023, 08:52:16

rok temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. od tamtej pory przez 8 miesięcy miałam bardzo regularne miesiączki co 28-29 dni. w międzyczasie miałam robioną cytologię - badania wyszły ok. teraz spóźnia mi się okres już 5 dzień. bardzo źle się czuje i odczuwam codziennie silne bóle w podbrzuszu. Zrobiłam 3 testy ciążowe - wyszły negatywne. czy jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży? czy jest możliwe inne zaburzenie?
gość
02-07-2023, 13:45:44

Dzień dobry, 11h po stosunku zażyła tabletkę Escapelle, jednak zamiast popić ją wodą, rozpuściła się na języku… czy to może sprawić, że nie zadziała ? Czy powinnam zażyć kolejna ?
Pozdrawiam
gość
03-07-2023, 14:26:07

Dzień dobry, chciałam sięgnąć porady ponieważ 3 dni temu skończył mi się okres, lecz zauważyłam brązowe plamienia. Wcześniej miałam plamienia tylko ostatniego dnia okresu. Czy któraś z was też tak miała i wie dlaczego tak się dzieje? Proszę o pomoc
gość
30-07-2023, 16:21:51

Witam,czy stosując jako antykoncepcję spiralę miedzianą jest możliwość opóźnienia miesiączki. Czy można stosować jednocześnie przez maksymalnie 10 dni spirale i tabletki antykoncepcyjne?
Z góry dziękuję za odpowiedź
gość
18-11-2023, 20:12:03

Pani ginekolog powiedziała że widzi ciąże ale nie rozwija się prawidłowo i kazała zrobić test hcg i wyszedł '< 0.100 czy to jest ciaza i co miałam robić żeby zroslo
Początkujący
20-11-2023, 11:37:02

11 sierpnia miałam początek miesiączki, ogólnie było skąpe krwawienie, 14 sierpnia uprawiałam stosunek płciowy bez zabezpieczenia z wytryskiem w środku. Okres zawsze miałam 5 dni, akurat w tym cyklu trwał 8 dni z mocniejszym krwawieniem w ostatnich trzech dniach. 27 sierpnia i 28 sierpnia współżyłam z drugim partnerem, uprawiając stosunek płciowy przerywany. Nadmienię, że cykle mam w miarę regularne 28 dni. 16 września robiłam test, który wyszedł pozytywnie, a 18 września ginekolog potwierdził ciąże. 16 października miałam usg gdzie CRL wyszło 2,33cm a 8 listopada crl-5,67cm a termin porodu lekarz ustalił mi na 21 maja. Czy na podstawie tych danych mozna wytypować który partner może być ojcem dziecka
gość
08-06-2024, 04:00:00

Dzień dobry mam pytanie 30 lat brałam microgynon odstawiłam go w lutym bo mam 51 lat i tak kazał ginekolog w.lutym marvu kwietniu nie miałam miesiączki ani plamień od 6 mają plamienia raz więcej raz mniej.natomiast od kwietnia mam siłę bole kosci i stawow przeczytałam że powinnam to zgłosić lekarz ginekolog stwierdził że do nie z tego powodu a we wszystkich recenzowanych czasopismach piszą że to brak estrogenu i progesteronu czy powinnam włączyć hormonala terapię w menopauzie proszę o odpowiedz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: